ایران پرس- از زمان آغاز بحران در ونزوئلا، آمریکا با افزایش فشارهای سیاسی و اقتصادی بر دولت کاراکاس، منجر به وخیم تر شدن اوضاع و مسدود کردن راه های رسیدن به صلح در این کشور شده است.

شبکه تلویزیونی تله سور در تارنمای خود نوشت: با گذشت زمان زیادی که از آغاز بحران ونزوئلا می گذرد، این تمایل میان مخالفان و دولت قانونی این کشور ایجاد شده است که برای برقراری صلح به میز مذاکره بیایند اما در این میان آمریکا که سیاست های مداخله جویانه اش اصلی ترین عامل برای مشکلات حال حاضر ونزوئلا شناخته می شود، همواره به دنبال شکست مذاکراتی است که در حال پیشروی به سوی نتیجه است.

نمایندگان دولت ونزوئلا برنامه آمریکا را که براساس دخالت در امور و نفوذ در میان سیاست مداران ونزوئلا طراحی شده و به دنبال شکست مذاکره میان دو طرف است، محکوم کردند.

دفتر ریاست جمهوری ونزوئلا در بیانیه ای اعلام کرد، دولت قانونی ونزوئلا به رهبری "نیکلاس مادورو"، در تلاش است تا مسیر پیشرفت مذاکراتی که ماه مه گذشته در اسلو پایتخت نروژ آغاز شد، را هموار کند و به سمت صلح و ثبات در ونزوئلا پیش رود.

"دیوس دادو کابیو" رئیس مجلس موسسان و نفر دوم حزب سوسیالیست متحد ونزوئلا یکم ژوئیه در مصاحبه ای گفت: "رئیس جمهور ونزوئلا تا کنون بیش از 600 بار مخالفان را به مذاکره دعوت کرده است."

وی در ادامه ابراز امیدواری کرد، این مذاکرات بتواند راهی برای رسیدن به صلح پایدار باز کند. به نظر وی مذاکرات باید در چارچوب قانون اساسی باشد و بدون در نظر گرفتن دخالت های خارجی ادامه یابد.

"خوان گوایدو" رهبر مخالفان دولت ونزوئلا چهارشنبه 23 ژانویه با حمایت آشکار آمریکا و متحدانش، خود را رئیس جمهور ونزوئلا خواند تا فصلی جدید از بحران را در ونزوئلا رقم بزند.

با این اقدام، کشورهای متحد آمریکا نیز یک به یک از وی حمایت کردند و او را به رسمیت شناختند. هدف آن بود که فشارها بر مادورو به حداکثر برسد تا او به ترک قدرت و خروج از ونزوئلا مجبور شود.

با این حال به رغم کلیه اقداماتی که علیه دولت، اعم از کودتا و عملیات های خرابکارانه، صورت گرفت، جبهه مخالف ونزوئلا که تحت لوای حمایت آمریکا فعالیت می کند، نتوانست کاری از پیش ببرد و اکنون بر سر میز مذاکره حاضر شده است.

سود آمریکا در شکست مذاکرات

اصلی ترین موضوعی که پس از شکست مذاکرات رقم می خورد، افزایش فشارها بر دولت نیکلاس مادورو است. آمریکا به دنبال آن است تا با از بین بردن راه رسیدن به صلح، گزینه خشونت و ناآرامی را در مقابل مخالفان قرار دهد؛ در این صورت و در شرایطی که کشور به هرج و مرج کشیده شود، آن ها می توانند فردی دست نشانده را به جای رئیس جمهوری کنونی بنشانند تا پس از آن همه ثروت های طبیعی این کشور اعم از ذخایر معدنی و انرژی را به نفع آمریکا به تاراج ببرند.

آمریکا پیشتر نیز این سیاست را اعمال کرده بود. در دسامبر 2017 و ژانویه 2018 در مذاکراتی که میان مخالفان و نمایندگان دولت ونزوئلا در جمهوری دومینیکن برگزار شد، سران کاخ سفید نشان دادند که نه تنها از رسیدن به ثبات در ونزوئلا خرسند نیستند، بلکه برای پایان نیافتن آن نیز تلاش می کنند؛ آن ها بر مخالفان و مذاکره کنندگان آنها فشار می آوردند که پیش نویس توافق صلح با دولت را امضا نکنند تا از این طریق به چیزی متعهد نشوند و خشونت و درگیری را در این کشور به اتمام نرسانند.

آمریکا برای این موضوع بیش از هر چیز روی جنگ روانی علیه مردم و نیروهای مسلح ونزوئلا کار می کند، واشنگتن همچنین تاکنون از هر راهی برای سرنگونی دولت ونزوئلا استفاده کرده اما هیچ یک به نتیجه نرسیده است.

کارشناسان معتقدند، آمریکا در ونزوئلا به پیروزی دست نیافته و نتوانسته است آنچه را که برنامه ریزی کرده بود، پیاده سازی کند. 

دبیر مترجم: محمد استادولی

116/117

بیشتر بخوانید:

تحریم‌های جدید آمریکا علیه ونزوئلا و ادامه مذاکرات دولت و مخالفان/ تحلیل

تحریم آمریکا ضد یک نهاد ارتش ونزوئلا