دچار شدن رژیم صهیونیستی به چنین وضعیت آشفته ای نیز ریشه در عملکرد مبتنی بر ماهیت توسعه طلبانه و تجاوزکارانه اش دارد. این وضعیت به همراه تبعات مشکلات ذاتی رژیم صهیونیستی نظیر فساد فراگیر و سیاست مبتنی بر تبعیض نژادی، آن را در وضعیت متزلزل تری نسبت به قبل قرار داده است و عملاً با یک آشفتگی و بلاتکلیفی سیاسی و خلاء قدرت و تشدید بحران اقتصادی و امنیتی مواجه کرده است.
شکست فضاحت بار رژیم صهیونیستی در برابر مقاومت مردم منطقه و مواجهه آن با بحرانهای شدید داخلی و انزوا بیش از پیش درعرصه بین المللی، موقعیت این رژیم را در سال 2018 متزلزل تر کرده است.
بحران در رژیم صهیونیستی و بی ثباتی حاکم برعرصه سیاسی آن، آینده سیاسی آنان را منوط به برگزاری انتخابات پیش از موعد پارلمانی کرده؛ این انتخابات قرار است درآوریل 2019 برگزار شود. با توجه به چنین اوضاعی ناظران سیاسی سال گذشته را سال تشدید بحران های حاکم بر این رژیم نامیده اند.
در ماههای اخیر اختلافات میان مقامات رژیم صهیونیستی تشدید شده و در این چارچوب دامنه انتقادات از نخست وزیر نیز به اعضای کابینه ائتلافی اش کشیده شد و این موضوع به استعفای چندی پیش دو تن از وزرای کابینه اسرائیل انجامید.
بالا گرفتن اختلافات در کابینه اسرائیل به منزله تیر خلاص به این کابینه ائتلافی و نوعی انتحار سیاسی این کابینه درپی شکست در جنگ دو روزه غزه در نوامبر 2018 ارزیابی شد.
سوق یافتن وضعیت سیاسی رژیم صهیونیستی به انتخابات پیش از موعد پارلمانی نمایان گر تداوم آشفتگی سیاسی در آن و ورود به یک دوره بلاتکلیفی سیاسی وخیمتراست. بی تردید در روزهای آینده صحنه سیاسی رژیم صهیونیستی به دورجدید اختلافات و جنگ قدرت و باج خواهی های سیاسی و اقتصادی احزاب تبدیل خواهد شد و این موضوع بیانگر آن است که این رژیم در سال 2019 نیزهمچنان با تلاطم سیاسی گسترده ناشی از انتخابات پیش از موعد مواجه خواهد بود.
دور جدید جنگ قدرت و نزاع های سیاسی در رژیم صهیونیستی در حالیست که این رژیم اشغالگر با تشدید بحران اقتصادی و به تبع آن اعتراضات شهروندانش مواجه است.
اسرائیل گرفتار در بحران های اقتصادی و اجتماعی
تشدید تضادهای اجتماعی و گستردگی فقر و موج اعتراضات در درون رژیم صهیونیستی در مقطع کنونی زنگ های خطر را برای آنان به صدا در آورده است و این واقعیتی است که محافل مختلف این رژیم نیز به آن اذعان داشته اند.
نتیجه بحران اقتصادی رژیم صهیونیستی نیز گسترش نارضایتی شهروندان آن از سیاستهای اقتصادی حاکم در آن بوده است. وخامت اوضاع اقتصادی اسرائیل نتیجه سوء مدیریت و فساد مقامات و اختصاص بخش عمده بودجه آن به سیاستهای سلطه جویانه و جنگ افروزانه است و از اینرو آنان همواره با معضلات اقتصادی فزاینده ای مواجه بوده است.
در خصوص مسائل اجتماعی نیز در سال 2018 نیز به مانند سالهای گذشته با اوضاع وخیمی مواجه بود. آمارها میزان بالای جرم و جنایت در جامعه صهیونیستی را نشان می دهد که نتیجه آن در بعد اجتماعی و روانی افزایش احساس ناامنی در این جامعه بوده است.
در این زمینه کارشناسان دلایل مختلفی را در خصوص بیمار بودن جامعه صهیونیستی مطرح می کنند. حاکم نبودن ارزش های انسانی در این جامعه و نیز حاکم بودن تفکرات خشونت بارو فضای امنیتی در این رژیم جنگ افروز و ماجراجو عملاً شهروندانش را در اضطراب دائم قرار داده است.
این درحالیست که گزارش محافل مطبوعاتی اسرائیل نشان دهنده تشدید فعالیت باندهای سازمان یافته و مافیایی جرم و فساد و جنایت اسرائیلی در فلسطین اشغالی است که این موضوع بر شدت ناامنی های اجتماعی در رژیم صهیونیستی افزوده است.
رژیم صهیونیستی که جعلی و ساخته و پرداخته غرب در منطقه خاورمیانه است با انواع و اقسام بحران های داخلی مواجه است، ازجمله بحران اخلاقی و فساد فزاینده حاکمان آن که جامعه غرب نیز با شدت با آن مواجه است.
رژیم صهیونیستی در خصوص فسادهای اجتماعی نیز گوی سبقت را از جوامع غربی ربوده است به گونه ای که از مراکز صهیونیستی در فلسطین اشغالی نظیر تل آویو به عنوان بهشت منحرفان اخلاقی یاد می شود. اساساً فساد در درون این جامعه موضوعی نهادینه شده است و یکی از ویژگیهای بارز این رژیم محسوب می شود.
فساد گسترده در میان سردمداران رژیم صهیونیستی
پرونده های فساد مقامات رژیم صهیونیستی نیز زمانی مطرح و به ظاهر پیگیری می شود که اختلافات سیاسی و جنگ قدرت بالا گرفته است. در این چارچوب مطرح شدن پرونده فساد نتانیاهو و پیگیری آن درست در شرایطی صورت گرفت که اختلافات میان مقامات صهیونیستی بدلیل عجز در برقراری امنیت مورد نظرصهیونیستها در فلسطین اشغالی در پی ناکامی این رژیم در جنگ دو روزه غزه در سال 2018 بالا گرفته است.
این موضوعات موجب شده است که رژیم اشغالگر قدس همواره به عنوان نماد فساد و تباهی مطرح باشد و در سال گذشته نیز همچنان در این زمینه ها پیشتاز باشد. با نگاهی به تحولات اسرائیل می توان گفت که مقطعی در تاریخ آنان نبوده است که در آن فسادی از جانب سردمداران آن صورت نگرفته باشد و عرصه این رژیم مملو از پرونده هایی است که علیه مقامات آنان تشکیل شده است.
در سالهای اخیر شمار زیادی از سیاستمداران اسرائیلی به ارتکاب جرایم متعددی متهم شده اند که پرونده های مربوط به فسادهای مالی گسترده بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل یکی از هزاران موارد رخ داده توسط مقامات آنان محسوب می شود.
بحران فقدان مقبولیت و جایگاه و اعتبار مقامات رژیم صهیونیستی در نزد شهروندانش عملاً به تزلزل سیاسی در آن دامن زده است. مخالفتهای فزاینده علیه بنیامین نتانیاهو و شواهد و قرائن مختلف از جمله پیگیری پرونده های مختلف فسادی وی همگی این احتمال را مطرح کرده است که شمارش معکوس پایان عمر سیاسی نتانیاهو نزدیک شده است.
مشکلات جمعیتی، بحران اساسی رژیم اسرائیل
یکی دیگر از بحرانهای اساسی که رژیم صهیونیستی با آن مواجه است موضوع مشکلات جمعیتی است، این معضل عملاً با تشدید مهاجرت معکوس وضعیت مخاطره آمیزی را برای این اسرائیل ایجاد کرده است.
بر اساس آمار رسمی رژیم صهیونیستی بیش از850 هزار یهودی در چند سال گذشته با وجود داشتن تابعیت، فلسطین اشغالی را ترک کرده اند. مهاجرت معکوس یهودیان از فلسطین اشغالی یکی از اقداماتی است که مدتهاست در دستورکار شهروندان رژیم صهیونیستی قرار داشته است و شمار زیادی از شهروندان آن توانسته اند با فرار از فلسطین اشغالی خود را از مهلکه ای که رژیم صهیونیستی برای آنان ایجاد کرده است رهایی بخشند.
امتناع جوانان اسرائیلی از انجام خدمت سربازی
معضل دیگر رژیم صهیونیستی که ناکامیهای آنان در برابر انتفاضه بر شدت آن افزوده است موضوع امتناع جوانان اسرائیلی از انجام خدمت سربازی و فرار نظامیان رژیم صهیونیستی از خدمت درارتش است.
این مسائل بیانگر وضعیت بحرانی ارتش صهیونیستی که رکن اساسی سیاستهای توسعه طلبانه و سلطه جویانه این رژیم را تشکیل می دهد. روزنامه صهیونیستی «هاآرتص» چندی پیش بر اساس آمارهای موجود شمار جوانان اسرائیلی که سالانه از انجام خدمت سربازی امتناع می کنند و یا نظامیانی که اقدام به فرار سالانه از ارتش اسرائیل می کنند را بیش از20 هزار تن برآورد کرد.
عدم مشروعیت داخلی و جهانی رژیم اسرائیل
این درحالیست که بر اساس آمار مرکز مطالعات پارلمان اسرائیل نیز سالانه صدها نظامی آن بازداشت می شوند. گسترش نارضایتی شهروندان رژیم صهیونیستی به اشکال مختلف نظیر تظاهرات، اعتصابات، نافرمانی های مدنی و پرخاشگری های اجتماعی نمایان می شود.
رژیم اشغالگر قدس نه تنها دربعد بین المللی مشروعیتی ندارد بلکه در نزد شهروندان خود نیز مقبولیت و مشروعیتی ندارد و بی تردید عاقبت چنین حکومتی جز نابودی و اضمحلال نیست.
با بالا گرفتن کشمکشهای سیاسی در رژیم صهیونیستی که به افشای فساد مالی نتانیاهو انجامیده است عرصه را بیش از پیش برای نخست وزیر آن تنگ کرده است. بنیامین نتانیاهو که از سال 2009 به نخست وزیری رسید تا کنون سه بار پارلمان را به انحلال کشانده است که چنین وضعیتی بطور قطع برای اسرائیل هزینه بردار بوده است و این رژیم را که از بیرون با چالشهای بین المللی مواجه است از درون نیز متزلزل کرده است.
اما نکته قابل تامل آنکه علیرغم تشدید اختلافات داخلی و جنگ قدرت در رژیم صهیونیستی، کشتار و خشونتهای اسرائیل متوقف نشده و این موضوع نشان می دهد که مقامات و احزاب آن علیرغم اختلافات فزاینده میان خود بر سر تصاحب قدرت، در خصوص تداوم خشونتها علیه فلسطینیان و تضییع کامل حقوق آنها اختلافی ندارند.
درحالی که برخوردهای خشونت بار رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیها ابعاد گسترده تر و در عین حال نگران کننده تری به خود گرفته است، مقامات این رژیم در جریان تبلیغات انتخاباتی زود هنگام خود در هفته های اخیر بر خشونت و سلطه جویی بیشتر علیه فلسطینیان تاکید دارند.
با نزدیک شدن به انتخابات پیش از موعد پارلمانی اسرائیل، صحنه سیاسی این رژیم عملاً به عرصه رقابتهای انتخاباتی و تبلیغاتی مقامات آن تبدیل شده است.
ماه آوریل سال جاری زمان برگزاری انتخابات پیش ازموعد پارلمانی رژیم صهیونیستی است. این انتخابات پارلمانی قرار بود در نوامبر 2019 برگزار شود.
در این میان آنچه بیش ازهمه توجهات را به خود جلب کرده است، معطوف شدن شعارهای انتخاباتی مقامات رژیم صهیونیستی جهت خشونت و سلطه جویی بیشتر علیه فلسطینیها جهت کسب آرای بیشتر است که این موضوع ماهیت ضد انسانی و نژادپرستانه آنان را نمایان تر کرده است.
توسعه طلبی و سرکوبگری از بنیانهای رژیم اشغالگر قدس است و حرکت در این مسیر و تضییع کامل حقوق فلسطینیان محور فعالیت تمامی احزاب و گروهها در رژیم صهیونیستی است.
نویسده: سیدرضی عمادی
تهیه شده در «گروه خاورمیانه» اداره کل خبر و تفسیر برونمرزی
116