تهران- ایران پرس: سخنگوی اقتصادی دولت گفت: سفر رئیس جمهور به سه کشور آفریقایی باعث شد، بازارهای جدیدی به روی فعالان اقتصادی ایرانی گشوده شد.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، سید احسان خاندوزی سخنگوی اقتصادی دولت امروز سه شنبه در نشست خبری اظهار داشت: بازار آفریقا سرزمین فرصت‌های جدید است، از این بازار غفلت ۱۱ ساله‌ای شده بود، بازار آفریقا بیش از ۱۲۰۰ میلیارد دلار ظرفیت و فرصت در دل خود دارد که سهم تجارت ایران از این بازار بزرگ در پایان دولت قبل فقط ۶۰۰ میلیون دلار بود. این عدد در دولت سیزدهم یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار شد که امیدواریم در ماه‌های آتی شاهد رشد بیشتر باشیم. حجم تجارت فرانسه ۲۷ برابر، آمریکا ۴۰ برابر، ترکیه ۱۹ برابر بیشتر از ایران با این قاره است.سید احسان خاندوزی در خصوص تصمیم‌گیری برای نرخ خوراک پتروشیمی گفت: نرخ پتروشیمی ها باید فرمولی داشته باشد که تمام فراز و فرودهای داخلی و جهانی را شامل شود. فرمول نرخ پتروشیمی ها می توانند سه ساله یا تا پایان برنامه هفتم توسعه محاسبه شود تا فعالان اقتصادی بتوانند پیش بینی سود خود را انجام دهند.

پروژه هاي مشترك ايران و چين وارد فاز اجرايي شدند

سيد احسان خاندوزی سخنگوی اقتصادی دولت در پاسخ به سوال خبرنگار ايران پرس گفت: ٢٤ درصد تجارت ايران با چين بعنوان بزرگترين شريك تجاري انجام مي شود.

خاندوزي با اشاره به سفر گذشته رئيس حمهور به جين گفت: توافقات راهبردي سفر رئيس جمهور مطرح شد و قرار شد وزارتخانه ها در مورد پروژه ها توافق برسند و اجرايي شدن ان را كليد بزنند.

وي افزود: پروژه ها بين وزارتخانه ها در حوزه انرژي، صنعت و تجارت (صنعتي،كالاهاي اساسي) نهايي شدند.

خاندوزي تاكيد كرد: در اين سفر و در ديدار با وزير بازرگاني برخي موانع بررسي شد و در ديدار با معاون نخست وزير چين درباره اجرايي كردن ٢٥ ساله صحبت شد .

خاندوزي تصريح كرد: در اين سفر برخي شركت هاي چيني كه در بازار ايران سهم دارند پيشنهاداتي داشتند كه در جلسات اقتصادي حل و فصل شد.با فعالان ايراني بازار چين هم نشست مفصلي داشتيم تا موانع فغاليت آنها رفع شود.

خاندوزی با اشاره به سفر هیات اقتصادی کشورمان به چین گفت: برگزاری کمیسیون‌ مشترک همکاری ایران و چین در این سفر رقم خورد و در دل این سفر توافقات خوبی برای پروژه‌های دقیق وزارتخانه ها رقم خورد. در این سفر توافقات خوبی صورت گرفت که در ماه های آینده با شروع به کار شدن پروژه‌ها شاهد تحولات خوبی خواهیم بود.

سخنگوی اقتصادی دولت در خصوص آخرین وضعیت برگزاری مجامع بانک‌های خصوصی اظهار داشت: بر اساس تبصره ۲ ماده ۵ قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی، بانک‌ها باید سقف سهامداری مجاز را مراعات کنند و اگر این نسبت رعایت نشد، حق رأی سهام مازاد در اختیار وزارت اقتصاد قرار می‌گیرد. بنابراین وزارت اقتصاد سهامدار نمی‌شود.

خاندوزی افزود: هم‌اکنون به غیر از سه بانک ملت، تجارت و صادرات که از گذشته دولتی بودند، وزارت اقتصاد سهامدار هیچ بانک خصوصی دیگری نیست.

وی ادامه داد: اما حق رأی سهام مازاد ۴ بانک در اختیار وزارت اقتصاد قرار گرفته است. حق رأی ناشی از ۶۱ درصد سهام مؤسسه ملل، حق رأی ناشی از ۶۶ درصد سهام بانک رفاه، حق رأی ناشی از ۶۰ درصد سهام بانک آینده و حق رأی ناشی از ۶۶ درصد سهام بانک ایران زمین در اختیار وزارت اقتصاد است.

خاندوزی اظهار داشت: در مورد دو بانک رفاه و مؤسسه ملل هیچ مسأله‌ای وجود نداشته و کلیه مجامع برگزار و صورت‌های مالی تصویب شده است و به محض اینکه صورت‌های مالی سال ۱۴۰۱ نهایی شود مجمع برگزار می‌شود و مشکلی از این بابت وجود ندارد اما بانک ایران زمین به جهت اینکه مشمول ماده ۳۹ قانون پولی و بانکی شده است، اختیار حق رأی به بانک مرکزی منتقل شده است.

وی افزود: در مورد بانک آینده به‌خاطر اینکه برخی سهامداران شکایتی را به دیوان عدالت اداری کرده بودند، باوجود اینکه دیوان مصوبه بانک مرکزی را تأیید کرده بود، اخیراً این نهاد مجدداً دستور توقف اجرای مصوبه را داده است. در همین راستا فعلاً اقداماتی انجام داده‌ایم، ازجمله اینکه حسابرس معتمد را معرفی کردیم و همچنین درخواست برگزاری مجمع عمومی را داده‌ایم اما همه اینها منوط به این است که موضوع در دیوان عدالت اداری تعیین تکلیف شود.

سخنگوی اقتصادی دولت با اشاره به اینکه دولت در حال شناسایی چهره های شهره با درآمد بالا در فضای مجازی است گفت: تاکنون ۵۵۰ فعال با درآمدهای بسیار بالا شناسایی شده‌اند که ۱۲۳ نفر از آنها درآمد تبلیغاتی بیش از ۲۳۰۰ میلیارد تومان داشته‌اند. درآمد چهره‌های شهره و سایر مردم و فعالان اقتصادی تفاوتی ندارد و همه در مقابل قانون یکسان هستند.

 

خاندوزی همچنین در خصوص مالیات بر خانه های لوکس گفت: همچنین برای ۴۵ هزار خانه لوکس برگه مطالبه مالیاتی صادر شد. هدف دولت از این سیاست‌ها افزایش درآمد مالیاتی خود نیست بلکه بیشتر جنبه اجتماعی را در نظر دارد.

خاندوزی ادامه داد: بر اساس آماری که بازار سرمایه ارائه داد در بهار امسال ارزش جذب و تجهیز منابعی در بازار سرمایه ۷۳ هزار میلیارد تومان شد که پارسال ۳۹ هزار میلیارد تومان بود. همچنین تأمین مالی شرکت‌های خصوصی از طریق انتشار اوراق اسلامی ۱۶ درصد رشد کرد که از ۷.۸ همت به ۹.۲ همت رسید. همچنین از ابتدای امسال ۹ عرضه اولیه سهام بورس را داشتیم. بنابراین تأمین مالی غیر تورمی را شاهد بودیم.

112