به دنبال ادامه تنش در روابط آنکارا - برلین، ارتش آلمان هواپیماهای شناسایی «تورنادو» خود را از پایگاه هوایی «اینجرلیک»، Incirlik ترکیه خارج کرد.

به گزارش ایران پرس، یک مقام وزارت دفاع آلمان که خواست نامش فاش نشود، با تائید این خبر اعلام کرد، تمامی این هواپیماها به آلمان بازگشته اند. به گفته وی ماموریت این هواپیماها از ماه اکتبر و در خاک اردن از سر گرفته خواهد شد.

تنش ها میان آلمان و ترکیه در ماه های اخیر  بر سر موارد متعددی از جمله مخالفت با تبلیغ برای همه‌پرسی اصلاحات قانون اساسی ترکیه در آلمان، پناهندگی آلمان به به اصطلاح کودتاگران و  به تازگی نیز بازداشت «پیتر استودنر»، Peter Steudtner فعال حقوق بشر آلمانی در ترکیه به شدت افزایش یافته است.

«پیتر استودنر» 5 ژوئیه به همراه شماری از فعالان حقوق بشر از جمله رئیس دفتر عفو بین الملل در ترکیه به اتهام حمایت از تروریسم  در این کشور بازداشت شدند.

برخوردهای قضایی و دستگیری شهروندان اروپایی و  ترکیه ای به اتهام عضویت در گروه گولن و دست داشتن در کودتای نافرجام 15 ژوئیه 2016 این کشور، به امری رایج  در ترکیه تبدیل شده است.

دولت ترکیه تدابیر سختی را برای برخورد با کودتاگران سال گذشته و حامیان آنها و نیز افراد مرتبط با گروه گولن اتخاذ کرده است. آنکارا تاکنون علاوه بر اعلام پنج بار حالت فوق العاده در ترکیه که همچنان ادامه دارد، بیش از 130 هزار نفر را در ارتباط با کودتای نافرجام از کار برکنار و 35 هزار نفررا نیز بازداشت و تحت بازجویی قرار داده است.

دولت ترکیه مدعی است «فتح الله گولن» با رخنه در تشکیلات قضایی، نظامی، آموزشی و ارکان دولتی، کودتای نافرجام 15 ژوئیه را سازماندهی کرده است.

اتحادیه اروپا از جمله آلمان و  احزاب مخالف دولت ترکیه اما دولت این کشور را متهم کرده‌اند که از کودتای نافرجام برای تسویه حساب با مخالفان سیاسی‌اش استفاده می‌کند.117

اردوغان: آلمان حق دخالت در امور داخلی ترکیه را ندارد

افزایش تنش در روابط آلمان و ترکیه/ تحلیل

انتقاد ترکیه از آلمان/ آنکارا: دو کشور دچار بی اعتمادی به یکدیگر شده اند

گابریل اعلام کرد: تغییر سیاست آلمان در قبال ترکیه+ ویدئو