ایران پرس- «احمد الاسدی»، سخنگوی نیروهای بسیج مردمی عراق «الحشد الشعبی» تاکید کرد، دولت سعودی برای خروج از محاصره روانی در منطقه به عراق روی آورده است.

«احمد الاسدی» سخنگوی نیروهای بسیج مردمی عراق افزود: سعودی ها برای مقابله با معضلات بزرگی که به آن ها گرفتار شده اند از جمله شکست در یمن، تلاش دارند به عراق نزدیک شوند.

این شکست و ناکامی ها برای عربستان در بعد بین المللی و منطقه ای تبعاتی داشته است.

جنگ افروزی عربستان و مداخله گرایی و فتنه گرایی در منطقه از طریق حمایت از تروریستهای تکفیری موجب منزوی تر شدن عربستان در عرصه بین المللی و تنزل بیش از پیش جایگاه عربستان در منطقه شده است؛ به گونه ای که دیگر عربستان درحوزه های  تحت قلمرو خود یعنی شورای همکاری خلیج فارس و حتی اتحادیه عرب نیز نفوذ چندانی ندارد و اختلافات و تضادهای صف بندی های فزاینده کنونی در شورای همکاری خلیج فارس موید چنین واقعیتی است  

چنین  شرایطی عربستان را واداشته است تا  به نحوی بتواند مناسبات خود با برخی از کشورهای عربی را بهبود بخشد. 

در چنین فضایی سردی روابط عربستان و عراق در ماه های اخیر ظاهراً پس از سفر «عادل الجبیر» وزیر خارجه عربستان به بغداد رو به بهبود گذاشته است اما شواهد و قرائن و شکل جدید مداخله گرایی و توطئه گری عربستان بیانگر آن است که عراق همچنان در معرض دیپلماسی مزورانه آل سعود  قرار دارد.  

پیش از این نقش سفارت عربستان‌ سعودی در عراق در چارچوب منافع ملی این کشور نبود و سرانجام نیز «ثامر السبهان» که سفیر عربستان در بغداد بود، به سبب دخالت در امور داخلی عراق از این کشور اخراج شد.

سفیر پیشین عربستان در بغداد بارها بسیج مردمی عراق را به زعم خود به تحرکات یکجانبه متهم کرده بود و این درحالی بود که منابع مختلف عراقی از وجود اسنادی درباره ارتباط «ثامر السبهان» با گروه تروریستی داعش در عراق خبر داده بودند.

عربستان با ترفندهای مختلف، درصدد جبران شکستهای خود در منطقه

عربستان که سیاستهای خود در منطقه بویژه در عراق را شکست خورده می بیند با ترفندهای مختلف درصدد جبران شکستهایش در عراق و پیشبرد سیاستهای مغرضانه و توطئه آمیزش در عراق پسا داعش است.

در چنین شرایطی عربستان بدنبال رخنه در مناطق مختلف عراق جهت فتنه انگیزی و تفرقه افکنی در میان اقشار مختلف مردم این کشور است.

تعاملات مشکوک با مقامات منطقه کردستان عراق و نیز اقداماتی جهت افتتاح کنسولگری در مناطق مختلف از جمله نجف و رایزنی با مسولان برخی از تشکل های عراقی از جمله مقتدا صدر بیانگر خیز بلند عربستان جهت توطئه گری و فتنه انگیزی بیشتر در عراق است.

از سوی دیگر عربستان بر این نکته واقف است که با وجود نیروهای حشد الشعبی دوران تروریستهای تکفیری از جمله داعش که مورد حمایت آل سعود قرار دارد در عراق به سر رسیده است. 

از اینرو در دور جدید مداخله جویی عربستان در عراق مقامات عربستانی با جوسازی درصدد هستند که زمینه منحل کردن حشدالشعبی را فراهم کنند اما واقعیت این است که ناآرامی ها در عراق به خصوص در قالب تظاهرات ضد دولتی جریان صدر در سالهای اخیر بویژه پس از گسترش تحرکات مشکوک دیپلماتیک عربستان در بغداد و همچنین تنش میان منطقه کردستان عراق و دولت مرکزی بغداد پس از افتتاح چندی پیش کنسولگری عربستان در اربیل سیر صعودی آشکاری داشته است. 

تحولات منطقه احتیاط گروه ها و شخصیتهای عراقی را در برابر دیپلماسی مزورانه عربستان ضروری تر  کرده است.115/110

بیژن نجفی

بیشتر بخوانید:

الحشد الشعبی: عربستان برای خروج از محاصره روانی به عراق روی آورده است

نخبگان سیاسی عراق خواستار اثبات حسن نیت ریاض شدند/بدبینی عراقی ها به عربستان

تاکید عراق به وجود اختلافات عمیق و ریشه‌ای با عربستان/ تحلیل