سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه واردات واکسن کرونا همچنان ادامه دارد، گفت با توجه به کمبود شدید واکسن در بازار جهانی که از جمله به‌دلیل احتکار غیر انسانی آن توسط کشورهای غربی انجام شد، تامین واکسن از خارج کار بسیار سخت و پیچیده‌ای است، بویژه اینکه ما با ویروس تحریم هم روبرو هستیم.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، «سعید خطیب‌زاده» روز پنجشنبه با تاکید بر اینکه سیاست ابلاغی دولت، واردات واکسن تا عرضه کافی واکسن تولید داخل است، اظهار کرد: صدور دومین مجوز اوفک در این زمینه نشان داد که ادعای آمریکا در مورد عدم تحریم تجارت بشردوستانه و مشخصا واکسن، یک دروغ آشکار بود. البته حتی این حرکت جدید هم‌ نمایشی است و باز هم دروغ می گویند چون این مجوز اوفک هم عملا به گونه ای در راستای تروریسم اقتصادی و بهداشتی علیه مردم ایران تدوین شده که قابل استفاده نباشد. 

سخنگوی وزارت امور خارجه  در خصوص نقش وزارت خارجه در تامین واکسن خارجی و همچنین انتقال تکنولوژی‌های لازم در حوزه تولید واکسن تاکید کرد: مسئولین امر و آگاهان این حوزه به خوبی می دانند که وزارت امور خارجه از همان روزهای ابتدایی این فراگیری جهانی، ماموریت ویژه‌ای را برای خود و کلیه سفارتخانه‌هایش در سراسر دنیا تعریف کرد و در همین چارچوب نقش اول و بی بدیلی را در تامین واکسن خارجی و همچنین انتقال تکنولوژی‌های ضروری برای تولید واکسن در داخل  داشته و این تلاش شبانه روزی با جدیت و قوت همچنان دارد. 

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: الان هم خرسندم که اعلام کنم با تلاش همکاران در دو هفته گذشته واردات قابل توجه و مستمری انجام شده و ان شاءالله این وضع در هفته های آینده هم ادامه پیدا می کند . برای استمرار این روند، با وزارت ‌بهداشت هماهنگ هستیم تا بر اساس نیازی که اعلام می کنند، به تلاش برای تامین واکسن از خارج ادامه بدهیم. البته باید گفت که این کار بار سنگین مالی و ارزی دارد و لذا لازم است  از نقش بانک مرکزی نیز قدردانی شود. 

خطیب زاده گفت: وزارت امور خارجه به رغم نقش تعیین کننده در تامین واکسن، تلاش کرده کمترین فشار را حتی برای تامین نیازهای اجتناب ناپذیر خودش وارد کند؛ به گونه‌ای که حتی شخص وزیر خارجه به رغم ضرورت‌های قطعی کاری، هنوز واکسن دریافت نکرده است و اتفاقا به همین دلیل نتوانست در اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل برای موضوع فلسطین در نیویورک شرکت کند.

همزمان با صدور مجوز استفاده از دو واکسن ایرانی کرونا ( کوو ایران برکت و پاستوکووک) و تولید واکسن اسپوتنیک روسی در ایران، واردات واکسن از منابع خارجی نیز انجام می شود.// 114

بیشتر بخوانید:

رئیسی از توزیع ماهانه ۱۰ میلیون دوز واکسن کرونا در سراسر کشور خبر داد

واکسن کوو ایران برکت کرونای آفریقایی را شکست داد

حمایت از واکسن داخلی در صحن علنی مجلس