ایران پرس- همزمان با سفر «سلیمان سویلو» (Suleyman Soylu) وزیر کشور ترکیه به باکو، رییس جمهوری ترکیه از مقامات جمهوری آذربایجان خواست تا گروه گولن را، گروهی تروریستی اعلام کند.

همزمان با سفر «سلیمان سویلو» (Suleyman Soylu) وزیر کشور ترکیه به باکو، رجب طیب اردوغان از رئیس جمهوری آذربایجان خواست، جریان تحت ریاست سازمان «فتح اله گولن» را یک سازمان تروریستی معرفی و اعلام کند.

«سلیمان سویلو» وزیر کشور ترکیه درجریان سفر به باکو، با «الهام علی اف» رییس جمهوری و ژنرال «رامیل اوسوب اف» وزیر کشور جمهوری آذربایجان دیدار و درباره اقدام رسمی باکو برای تروریستی اعلام کردن گروه گولن گفتگو کرد.

معرفی گروه گولن بعنوان گروه تروریستی

در پی درخواست های مکرر دولت آنکارا، سرانجام دیوان عالی پاکستان روز گذشته با صدور بیانیه‌ای، گروه گولن را به عنوان گروه تروریستی معرفی کرد و به وزارت کشور پاکستان دستور داد، مانع از هر گونه فعالیت آموزشی و فرهنگی افراد وابسته به گروه  گولن در خاک پاکستان شوند.

به هر حال، باید گفت: اظهارات اخیر رئیس جمهوری ترکیه نشان می دهد که وی در زمینه اجرای خواسته اش توسط رئیس جمهوری آذربایجان اطمینان دارد.

این درحالی است که برخی از کشورهای متحد آنکارا تاکنون در برابر درخواست ها و تاکیدهای رئیس جمهوری ترکیه مقاومت کرده و حاضر به اجرای خواسته های ترکیه نشدند.

قرقیزستان، آمریکا، برخی از دولت های اروپایی نظیر یونان، انگلیس، فرانسه و آلمان ، ازجمله کشورهایی هستند که نه تنها به خواسته های رئیس جمهوری ترکیه تن نداده اند، بلکه به این درخواست واکنش منفی نشان داده اند.

به عنوان مثال، ریچارد مور (Richard Moore) سفیر سابق انگلیس در آنکارا در ماه ژوئیه سال 2016 میلادی یعنی چند روز پس از کودتای نافرجام علیه دولت اردوغان، در مصاحبه با شبکه «سی ان ان ترک» با اشاره به آگاهی لندن از این که جریان گولن در پس پرده کودتای سال 2016 میلادی ترکیه نقش داشت، تصریح کرد: «با وجود این، از نظر انگلیس و غرب گروه گولن یک تشکیلات تروریستی نیست».

سفیر سابق انگلیس درترکیه همچنین گفت: «انتساب گروه تروریستی به گروه گولن یک فرایند است و از آنجا که در ترکیه اراده خاصی برای ارتباط دادن تروریسم به این گروه وجود دارد، لندن گروه گولن را تروریستی نمی داند».

درمجموع، باید گفت: بی توجهی بازیگران بین المللی به درخواست دولت آنکارا برای تعطیلی فعالیت های بنیاد گولن در کشورهای مختلف جهان امری طبیعی قلمداد می شود.

درحالی که مشخص نیست، چرا رهبران دولت باکو همواره گوش به فرمان اجرای خواسته های دولت آنکارا در جمهوری آذربایجان هستند.  بدون تردید پاسخ این سوال زمانی افشا خواهد شد که ترکیه روابط سیاسی و اقتصادی خود را با ارمنستان به صورت رسمی اعلام کند.

135/118

نویسنده:محمد علی طالبی

بیشتر بخوانید: 

بازداشت ۷۰ نظامی ترکیه‌ای به اتهام عضویت در گروه گولن

تاکید ترکیه بر خاستگاه امریکایی گروه گولن/ تحلیل 

درخواست ترکیه از آمریکا برای استرداد گولن