به گزارش ایران پرس به نقل از خبرگزاری تسنیم، «علی لاریجانی» رئیس مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز (یکشنبه) مجلس درباره بررسی سند 2030 یونسکو در هیئت تطبیق مصوبات دولت با قوانین، گفت: سند 2030 دارای دو بعد شکلی و محتوایی است، از نظر شکلی اینکه یک مصوبهای دولت پیرامون آن داشت که برای این امر ساختاری را تعیین کرده بود و آن مصوبه را به هیئت تطبیق فرستاد و این ساختار از نظر شکلی اشکال قانونی نداشته است.
وی افزود: محتوای سند 2030 باید در شورای عالی انقلاب فرهنگی و یا کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس بررسی میکردند و باید این مراوده بین دولت و مجلس و یا شورای عالی انقلاب فرهنگی انجام میشد.
رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: مصوبه دولت شکل سند 2030 بود که گفته بودند برای آن ترکیبی را تعیین میکنند؛ از نظر هیئت تطبیق مصوبات شکل آن خلاف قانون نبود.
لاریجانی با بیان اینکه در هیئت تطبیق مصوبات نمیتوانند راجع به محتوا بحث کنند، اظهار کرد: هیئت تطبیق فقط شکل مصوبات را بررسی میکند و میسنجد که آیا خلاف قانون است یا خیر و به محتوا ورود نمیکند؛ لذا هیئت تطبیق از نظر شکلی آن را خلاف قانون ندانسته است.
وی با تأکید بر اینکه محتوای سند توافق 2030 بحث دیگری است که باید بررسی شود، گفت: اینکه سوال شود این محتوا را شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب کرده و یا جای دیگری، چنین بحثی مطرح نبوده، یعنی جایی مورد بررسی قرار نگرفته و هنوز شورای عالی انقلاب فرهنگی به این بحث ورود نکرده که باید وارد میشد.
رئیس مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد که کمیسیون آموزش محتوای سند 2030 را بررسی کند.
سند جهانی توسعه پایدار 2030 با موضوع ارتقای سطح سواد و افزایش کیفیت آموزش، یکی از اسناد بین المللی است.
رهبران کشورهای عضو سازمان ملل متحد، در سپتامبر 2015 در اجلاس عالیرتبۀ این سازمان متعهد شدند تا اهداف دستور کار جهانی توسعۀ پایدار 2030 را که نتیجۀ یک فرآیند گستردة مشورتی در سطح جهانی بود، در سیاستگذاری کلان ملّی خود از اول ژانویۀ 2016 اجرایی کنند.
پس از تذکر رهبر معظم انقلاب درباره اجرای این سند در آموزش و پرورش در دیدار ماه گذشته با معلمان، محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان تاکید کرد که ایران تعهدی به اجرای موادی از سند 2030 که با دیدگاهها و موازین شرعی، عرف و آداب و رسوم ما مغایرت داشته باشد، ندارد.
115/110
بیبشتر بخوانید:
ظریف: سند 2030 الزام آور نیست