ایران پرس- با تداوم تنش های ترکیه و آلمان، مقام های دولت آنکارا به منظور وارد ساختن فشار بردولت برلین، به مداخله در امور داخلی آلمان ترغیب شده اند.

«رجب طیب اردوغان» رییس جمهوری ترکیه از ترک تبارهای آلمان خواست به «دشمنان ترکیه» در انتخابات پیش روی آلمان رای ندهند. وی در جمع خبرنگاران خطاب به ترک تبارهای آلمان، گفت: به احزاب افراطی راست و چپ مانند احزاب سوسیال دموکرات و دموکرات مسیحی و سبزها که فکر می کنند هرچه با ترکیه دشمنی بیشتری داشته باشند آرای بیشتری به دست می آورند، رای ندهید. اردوغان افزود: از حزبی حمایت کنید که سیاستش دشمنی با ترکیه نیست.

در واکنش، وزیر امور خارجه آلمان اظهارات مداخله جویانه رئیس جمهوری ترکیه را درباره انتخابات آلمان محکوم کرد. این نخستین بار نیست که، سیاستمداران حاکم بر آنکارا و برلین به اتخاذ مواضع علیه یکدیگر اقدام می کنند. در واقع، باید گفت: این جریان سابقه دارد و همواره زمینه ساز خصومت میان دوطرف بوده است.

تنش میان ترکیه و آلمان از ماه ژوئیه سال 2016 میلادی تشدید شده است . درحالی که ، مقام های دولت آنکارا مواضع مقام های دولت برلین را درباره همه پرسی اصلاحات قانون اساسی ترکیه در ماه آوریل گذشته را مداخله در امور داخلی این کشور می خواندند، دولتمردان آلمانی هیچگاه از مواضع خود کوتاه نیامدند. در مقابل، مقام های ترکیه تمامی دولت های غربی بویژه آلمان را نژادپرست و حامی تروریسم می خوانند و بر این موضع خود اصرار دارند.  

کارشناسان تنش میان رهبران ترکیه و اروپا را ناشی از تحقیر دولت و مردم ترکیه از سوی دولت های غربی می دانند. از جمله این که، برغم پنج دهه تلاش بی وقفه سیاستمداران ترک، موضوع پیوستن ترکیه به اتحادیه اروپا در هاله ای از ابهام قرار دارد. با وجود آن که پیوستن ترکیه به اتحادیه اروپا با بسیاری از متغییرهای سیاسی و استانداردهای دوگانه اتحادیه اروپا همراه است، اما به طور قطع می توان گفت که، نقض حقوق بشر یکی از بهانه های اصلی پیوستن ترکیه به این اتحادیه است.

در واقع، می توان گفت؛ برغم پنج دهه تمرین بی وقفه دموکراسی اروپایی، سیاستمداران حاکم بر ترکیه تاکنون نتوانسته اند خود را با استانداردهای حقوق بشر اروپایی منطبق سازند. در این شرایط، تنش های ترکیه و آلمان همچنان با اتهام های جدید جریان دارد. اتهام های جدید ترکیه علیه اروپا بویژه آلمان همچنان ادامه دارد. حمایت از تروریست های کرد و مداخله در امور داخلی ترکیه از اتهام های جدید دولت آنکارا به دولت برلین است.

در مقابل این نوسازی اتهام ها، موضوعاتی نظیر نقض حقوق بشر و آزادی بیان همواره از موضوعاتی است که، در سیاست خارجی دولت های اروپایی بویژه آلمان علیه ترکیه مطرح می شود.

بدیهی است که، تداوم این اختلافها می تواند خسارت های اقتصادی و سیاسی بیشتری به دوکشور وارد سازد. بویژه که، اکثریت 9 میلیون مهاجر ترکیه در اتحادیه اروپا در آلمان اقامت دارند. به همین دلیل است که، اظهارات رئیس جمهوری ترکیه ممکن است به سیاستمداران وابسته یا نزدیک به دولت برلین، لطمه وارد کند.118/110

بیشتر بخوانید:

ادامه تنش میان ترکیه و آلمان/ اردوغان: آلمان به تروریست‌ها کمک می‌کند

 انتقاد شدید وزیر دفاع آلمان از سیاست های ترکیه در قبال برلین/تحلیل

درخواست آلمان از اتحادیه اروپا برای تشدید فشارها علیه ترکیه/ تحلیل

درخواست آلمان از اتحادیه اروپا برای فشار مالی بر ترکیه