ایران پرس- حکمت و آینده‌نگری کُردهای سوریه و برداشت صحیح آنها از تحولات منطقه و کشورشان سبب شده است شورای دموکراتیک سوریه با دولت این کشور در دمشق مذاکره کند.

به نوشته روزنامه رأی‌الیوم چاپ لندن، هیات شورای دموکراتیک سوریه به ریاست «الهام احمد» رییس اجرایی این شورا با هدف گشودن کانال‌های مذاکره با دولت سوریه به دمشق رفته است تا بتواند به اهداف خود برای دستیابی به توافق سیاسی و ارائه مجدد خدمات اساسی مانند آموزش، بهداشت، تامین آب آشامیدنی و برق برای شهرهایی که تحت کنترل کُردهاست، جامه عمل بپوشاند.

شورای دموکراتیک سوریه از حمایت آمریکا برخوردار است و شاخه نظامی آن نیز کنترل یک چهارم از خاک سوریه را به دست دارد؛ اما در شرایط کنونی اقدام این شورا برای مذاکره با دولت سوریه به چند دلیل انجام شده است:

نخست- بی‌اعتمادی کامل به آمریکایی‌ها که حامیان اصلی شورای دموکراتیک سوریه به شمار می‌روند و در مناطق تحت کنترل نیروهای وابسته به آن، دارای پایگاه هستند.

این بی‌اعتمادی پس از آن ایجاد شد که آمریکا از حمایت گروه‌های معارض مسلح در جنوب سوریه دست برداشته و با ارسال پیامی کتبی به زبان عربی به فرماندهی آنها، تاکید کرد مقابل نیروهای ارتش سوریه که به سمت درعا و قنیطره حرکت می‌کنند، از آنها حمایت نخواهد کرد.

همچنین اتحاد نیروهای آمریکایی با ترکیه در رویارویی با کُردهای این کشور در مناطق مِنبج و عفرین و چشم‌پوشی واشنگتن نسبت به کردستان عراق و آرزوهای سران این منطقه، از دیگر دلایل بی‌اعتمادی شورای دموکراتیک سوریه به آمریکاست.

دوم- پس از آن که ارتش سوریه کنترل بخش زیادی از خاک این کشور را به دست گرفت، «بشار اسد» رییس جمهوری سوریه اعلام کرد که نیروهای شورای دموکراتیک سوریه تنها مشکل باقی مانده مقابل دولت دمشق هستند و فقط دو راه پیش رو دارند؛ یا باید با دمشق وارد مذاکره شوند و یا این که ارتش سوریه برای آزادی مناطق تحت کنترل این شورا اقدام خواهد کرد. به نظر می‌رسد شورای دموکراتیک سوریه راه نخست را برگزیده است.

با گذشت هفت سال از زمان آغاز بحران سوریه، نیروهای شورای دموکراتیک سوریه از درگیری با ارتش سوریه پرهیز کرده و با حمایت نظامی آمریکا، با گروه تروریستی «داعش» وارد جنگ شده است.

این مساله سبب شده است تا این نیروهای کُرد بتوانند حدود یک سال پیش شهر رقه (پایگاه داعش) را تحت کنترل خود قرار داده و دریابند که دولت سوریه در مواجهه این نیروها با حملات ارتش ترکیه به مناطق کُردنشین سوریه، از آنها حمایت خواهد کرد.

«ولید معلم» وزیر امور خارجه سوریه نخستین کسی بود که پیشنهاد تشکیل حکومت خودمختار کُردها را در مناطق کُردنشین سوریه، مطرح کرد. علاوه بر کُردها، این پیشنهاد مردم سوریه را نیز غافلگیر کرد.

دولت سوریه کُردهای این کشور را یک گروه مهم سیاسی در جامعه قلمداد کرده و با اعطای تابعیت سوری به حدود 250 هزار نفر از آنان پیش از آغاز بحران سوریه و اوایل این بحران، سبب بهبود اوضاع آنها شده است.

همچنین یگان‌های مقاومت مردمی سوریه برای جنگ در کنار نیروهای کُرد در عفرین مقابل ارتش ترکیه که قصد اشغال این شهر را داشتند، راهی عفرین شدند.

ممکن است برای پیش بینی نتیجه مذاکرات هیات شورای دموکراتیک سوریه با دولت دمشق کمی زود باشد اما می‌توان نسبت به مسائل مطرح شده در میز مذاکرات که بیانگر پیشرفت عملی و عینی طرفین سوری و کردهاست، خوشبین بود به ویژه آن که دو طرف به جلوگیری از درگیری‌های خونبار تمایل دارند و این تجسم عقل و حکمت است.

آمریکا، اسرائیل و غرب، کُردها را فریب داده و از پشت به آنها خنجر زدند و از آنها به عنوان ابزاری برای خدمت به اهداف خود و ایجاد اختلاف میان کُردها با یکدیگر و همسایگان و برادران عرب آنها، استفاده کردند که مساله کردستان عراق نمونه بارز این فریبکاری است.

اکنون زمان آن فرارسیده است که کُردها از این خیانتکاری‌ها عبرت گرفته و چشم‌انداز آنها انسجام مشترک عربی کُردی برای خدمت به منافع طرفین بر اساس مساوات، دموکراسی و رعایت حقوق بشر باشد.

برخی منابع گزارش دادند نیروهای دموکراتیک سوریه روز شنبه ادعا کردند در توافق با دولت بشار اسد درحال ترسیم نقشه راه سوریه‌‌ای دموکراتیک و غیرمتمرکز هستند.

مترجم: سيده زهرا محب احمدي

بیشتر بخوانید: 

عضو کرد مجلس سوریه: کردهای سوری به آمریکا تکیه نکنند

توافق کردهای سوریه و دولت این کشور برای پایان جنگ

سخنگوی کردهای سوریه: ورود ارتش سوریه به عفرین برای مقابله با حضور ترکیه است