ایران پرس- ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه روز سه شنبه فرمان تشکیل دولت جدید این کشور را امضا کرد.

«دیمیتری مدودف» نخست وزیر روسیه که پوتین وی را برای چهارمین بار بعنوان نخست وزیر معرفی کرده است؛ پیشتر پیش نویس سند تشکیل دولت جدید را تقدیم وی کرده بود.

به دنبال ادای سوگند ولادیمیر پوتین برای آغاز دوره جدید ریاست جمهوری روسیه، کابینه این کشور به نخست وزیری مدودف در اقدامی مرسوم، استعفا کرده بود.

ولادیمیر پوتین، هفتم ماه می برای چهارمین بار به عنوان رئیس جمهوری روسیه سوگند یاد کرد.

 

دولت کنونی در سال ۲۰۱۲ تشکیل و دیمیتری مدودف به عنوان نخست‌وزیر منصوب شد و اندکی تغییرات هم در ساختار کابینه به وجود آمد.

به نظر می رسد با صدور فرمان تشکیل دولت جدید مقدمات برخی تغییرات در آن فراهم شده است و حداقل برخی تغییرات در ساختار وزرتخانه ها صورت خواهد گرفت.

چنانکه وزارت آموزش و پرورش و علوم به دو وزارتخانه جداگانه آموزش و پرورش و وزارت علوم و آموزش عالی تقسیم خواهد شد.

به رغم گفته «مدودف» درباره عدم تغییرات ساختاری در دولت روسیه، اما انتقادات زیادی در سطح جامعه روسیه از نحوه کارکرد آن وجود داشته و نیز با معضلاتی مانند فساد مالی واداری گسترده در ساختارهای دولتی و حکومتی مواجه است.

تداوم این معضلات با برنامه های بلند پروازانه پوتین در تعارض قرار دارد. 

ولادیمیر پوتین اهداف اصلی دولت روسیه را شامل حصول اطمینان از رشد اقتصادی، بخشیدن جنبه نوآورانه به اقتصاد روسیه و حل مسائل مشخص مرتبط با توسعه بهداشت و درمان، آموزش، علوم، زیرساخت ها و تضمین رشد رفاه مردم روسیه دانسته است. 

امضای فرمان راهبردی توسعه روسیه بدست پوتین

پوتین بعد ازمراسم تحلیف، حکمی با عنوان «اهداف ملی و وظایف راهبردی توسعه روسیه تا سال 2024» امضا کرد.

یکی از موارد اصلی این فرمان، افزایش جمعیت و بهبود زندگی مردم است که به عنوان مهمترین اولویت دولت روسیه مطرح شده است.

معضلات اقتصادی در کنار تحریم های غرب علیه روسیه به بهانه بحران اوکراین باعث کاهش سطح زندگی و رفاه شهروندان روسی شده است. روسیه با معضل مزمن کاهش جمعیت مواجه است که همین مساله آینده این کشور را با توجه به فقدان جمعیت جوان و مولد در معرض مخاطره قرار داده است.

ضمن اینکه هدف پوتین تبدیل روسیه به یکی از پنج قدرت بزرگ اقتصادی جهان است که مسلما تحقق این هدف در گرو داشتن برنامه اقتصادی منسجم، وجود منابع مالی قابل اتکا و نیز بازارهای صادراتی گسترده است.

اجرای برنامه مد نظر پوتین هزینه‌ای از 8 الی 10 تریلیون روبل نیاز دارد. کارشناسان با دیده تردید نسبت به دستیابی به اهداف ذکر شده در برنامه پوتین می نگرند.

به گفته «مارک گویخمن» Mark Goychman تحلیلگر مسائل اقتصادی، یکی از منابع تامین مالی، درآمد حاصله از رشد تولید ناخالص ملی است که برای این منظور نیاز است تا آهنگ رشد اقتصادی از وضعیت کنونی 5 / 1 درصد تا 6 درصد در سال افزایش پیدا کند.

ولی این نرخ تقریبا معادل دوبرابر میانگین جهانی 5 /  3 درصد است و به همین دلیل اجرای دستور رئیس جمهوری روسیه در مورد رسیدن به آهنگ رشدی بالاتر از رشد اقتصاد جهانی، قابل دستیابی نیست.

با این حال دولت جدید روسیه در چارچوب فرمان جدید پوتین مصمم به اجرای آن است، هر چند که چالش های بزرگی فراروی آن قرار دارد. 134/110

نویسنده: سیدرضا میرطاهر

بیشتر بخوانید:

مدودف باز هم نخست‌وزیر پوتین می شود+ ویدئو

آغاز چهارمین دوره ریاست جمهوری پوتین: عملکرد، برنامه‌ها و چالش‌ها/ تحلیل و ویدئو

چهارمین سوگند پوتین+ ویدئو

ولادیمیر پوتین، هفتم ماه می برای چهارمین بار به عنوان رئیس جمهوری روسیه سوگند یاد کرد.
امضای فرمان راهبردی توسعه روسیه بدست پوتین