تلویزیون دولتی ونزوئلا همچنین از همه جوانان 18 تا شصت سال تا به این رزمایش بپیوندند. این رزمایش در واکنش به اظهارات یازدهم اوت «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری برگزار شد. ترامپ در آن زمان گفته بود، یک اقدام نظامی، همان چیزی است که ما برای پایان دادن به بحران ونزوئلا میتوانیم در نظر داشته باشیم. ترامپ روز جمعه، فرمان اجرایی تحریم ضد ونزوئلا را برای فلج کردن کامل اقتصاد این کشور امضا کرد. ترامپ معتقد است که درآمدهای نفتی، دولت سوسیالیست ونزوئلا را تقویت میکند.
«نیکلاس مادورو» رئیس جمهوری ونزوئلا، تحریمهای جدید آمریکا ضد این کشور را نتیجه نفرت مقامات واشنگتن از کشورهای آمریکای لاتین توصیف کرد. به اعتقاد ناظران سیاسی، تهدید ترامپ میتواند برای مادورو به عنوان یک فرصت برای بازسازی مشروعیت سیاسی نظام سوسیالیست حاکم بر این کشور تلقی شود. راهپیمایی چند روز اخیر در ونزوئلا در اعتراض به تحریمهای اقتصادی دولت آمریکا نشان دهنده آگاهی مردم این کشور از سیاستهای ضد مردمی دولت آمریکا است؛ چرا که همواره مردم عادی، بیش از دولتها از اعمال تحریمها اسیب میبینند.
«داریو ویواس» رهبر حزب متحد سوسیالیست ونزوئلا معتقد است، مردم ونزوئلا از اقدامات خصمانه آمریکا عصبانی هستند و اقدام تجاوزکارانه دولت آمریکا در اعمال تحریم را محکوم میکنند. «جان پیلگر» نویسنده استرالیایی هم معتقد است، اگر مردم مسیری به جز حمایت از دولت را طی کرده و تسلیم مخالفان دولت شده و با آمریکا ضد دولت خود متحد شوند و رئیس جمهوری این کشور سرنگون شود، موج جدیدی از خشونتها در جهان به راه خواهد افتاد و کانون بحران ونزوئلا خواهد بود.
به همین دلیل بعد از تهدید ترامپ برای مداخله نظامی در ونزوئلا، دولتهای متحد آمریکا در منطقه آمریکای لاتین مواضع محتاطانه تری اتخاذ کردند. دولتهای مستقل از آمریکا در منطقه نیز که در اتحادیه بولیواری مردم آمریکای ما، موسوم به «آلبا» متمرکز شده اند، با انتشار بیانه ای اظهارات ترامپ علیه ونزوئلا را نقض حقوق بین الملل توصیف کرد.
کشورهای منتقد سیاستهای آمریکای لاتین در جهان نظیر روسیه و چین نیز میتوانند از این فرصت برای نزدیک شدن به ونزوئلا و دیگر کشورهای چپ در منطقه بهره برداری کنند.
به اعتقاد محافل سیاسی و رسانه ای، آمریکا در ونزوئلا به دنبال تامین منافع خود است.در این راستا میتوان به اظهارات «مایک پومپئو» رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) درمراسم سالیانه نشست امنیتی «آسپن» با حضور مقامات امنیتی و کارشناسان امور اطلاعاتی اشاره کرد. پومپئو در این نشست اذعان کرد، آمریکا به دنبال تضمین ثبات کشور خود در منطقه است و ونزوئلا با توجه به ظرفیتهای بالای اقتصادی به شدت مورد توجه آمریکا است.
به طور کلی به نظر میرسد در صورتی که مردم ونزوئلا به عواقب خطیر سرنگونی دولت سوسیالیست در کشورشان پی ببرند، میتوانند با توطئههای مداخله جویانه آمریکا مقابله کنند. در غیر این صورت سرنوشتی نظیر مردم جنگ زده لیبی، سوریه، افغانستان و عراق در انتظار آنها خواهد بود.118/111
بیشتر بخوانید:
ادامه دخالت سازمان کشورهای آمریکایی در امور داخلی ونزوئلا/ آلماگرو: ونزوئلا انتخابات برگزار کند
حزب حاکم متحد سوسیالیست ونزوئلا: تظاهرات در ونزوئلا توطئه تروریست هاست
واکنش «مجلس موسسان» ونزوئلا به تهدیدات امریکا
انتقاد از اقدامات تجاوزکارانه امریکا در قبال ونزوئلا