به گفته مقام های ناتو برگزاری این گونه رزمایش ها موجب تقویت همکاری بین اعضای ناتو و از سوی دیگر تقویت موضع این سازمان نظامی در حفظ محیطی امن در اروپا می شود.
طبق بیانیه سازمان پیمان آتلانتیک شمالی "ناتو" این رزمایش در حریم هوایی بین المللی اروپا و بر فراز دریای بالتیک و دریای شمال برگزارشد. جت های جنگنده "اِف-۱۶" دانمارک و هواپیماهای گریپن سوئد نیز در این رزمایش شرکت داشتند.
اوایل روز دوشنبه فرماندهی استراتژیک آمریکا اعلام کرد: طی این رزمایش، سه فروند بمب افکن استراتژیک "بی۵۲" و دو فروند بمب افکن رادارگریز"بی۲" بطور همزمان از پایگاهای خود در خاک آمریکا برخاسته و پروازهای دوربردی را به سمت دریای شمال و دریای بالتیک انجام دادند.
هدف از اجرای پرواز بمب افکن های آمریکایی در وهله نخست تمرین سناریوی رهگیری بمب افکن های استراتژیک مشابه با بمب افکن های روسی بود.
ضمن اینکه این پرواز بی سابقه جمعی بمب افکن های آمریکایی با هدف نمایش ظرفیت و توان این هواپیماها به منظور اجرای حملات هوایی در سطح جهانی در قالب تمرین های یکپارچه با متحدان آمریکا صورت گرفت.
با تشدید تنش ها بین روسیه و ناتو این سازمان نظامی غربی در ابعاد مختلف به افزایش آمادگی خود برای مقابله با تحرکات نظامی احتمالی روسیه پرداخته است.
یکی از مناطقی که در ماه های اخیر به ویژه محل رویارویی هواپیماهای نظامی روسیه و ناتو بوده است، حوزه دریای بالتیک است.
روس ها به طور مرتب پروازهایی را در این منطقه با استفاده از انواع هواپیماهای جنگنده، بمب افکن، شناسایی وگشت دریایی صورت می دهند تا ضمن نمایش قدرت هوایی خود به رصد تحرکات هوایی ناتو و نیز تمرین مواجهه با هواپیماهای جنگنده ناتو که برای رهگیری هواپیماهای روسی به پرواز در می آیند بپردازند.
این رویارویی ها در برخی موارد به مراحل خطرناکی رسیده است وحتی احتمال بروز درگیری هوایی را موجب شده است.
این حوادث موجب هشدارهای متقابل روسیه و ناتو به طرف مقابل شده است وهر یک دیگری را به اقدامات خطر ناک و مخاطره آمیز در حوزه بالتیک ونیز دریای شمال متهم کرده اند.
با توجه به اینکه در هر گونه رویارویی نظامی بین روسیه وناتو، حوزه بالتیک ودریای شمال از نقاط اصلی درگیری خواهند بود، لذا هواپیماهای جنگنده ناتو درآخرین رزمایش خود به تمرین مقابله با بمب افکن های روسی در دریای بالتیک و دریای شمال مبادرت ورزیدند.
کشورهای سه گانه حوزه بالتیک (لیتوانی، لتونی و استونی) بارها روسیه را به تجاوز به حریم هوایی خود متهم کرده اند.
با توجه به اینکه این سه کشور فاقد نیروی هوایی هستند، لذا مدت هااست جنگنده های ناتو وظیفه حراست از قلمرو هوایی آنها را بر عهده دارند.
از سال 2014 تاکنون، ناتو حضور نظامی خود را در کشورهای شرق اروپا که همسایه روسیه هستند، تقویت کرده است.
افزایش حضور ناتو در شرق اروپا به ویژه حوزه بالتیک در شرایطی است که روسیه بارها نسبت به این اقدام هشدار داده است.
اکنون تقابل بین روسیه و ناتو به مرز های خطرناکی رسیده است.
این مساله به ویژه با توجه به ادامه اقدام های تحریک آمیز ناتو مانند تصمیم برای استقرار یگان های نظامی جدید در کشورهای حوزه بالتیک و لهستان و نیز برگزاری رزمایش ها در جوار مرزهای روسیه به ویژه در دریای بالتیک تشدید شده است.
با افزایش این تنش ها، دو طرف به نوعی به نمایش قدرت در برابر یکدیگر پرداخته اند و در این میان ناتو به عنوان بازروی نظامی غرب بیشتر حالت تهاجمی و تهدید کننده علیه روسیه به خود گرفته است.