ایران پرس - با آغاز دور جدید تحولات سیاسی در ونزوئلا، آمریکا تلاش آشکاری را به منظور دخالت در این کشور نفت خیز آمریکای لاتین آغاز کرده است.

"دونالد ترامپ"، رئیس جمهور آمریکا ضمن اعلام حمایت از "خوان گوایدو" رهبر مخالفان دولت ونزوئلا و به رسمیت شناختن وی به عنوان رئیس جمهور این کشور، اقدامات خود را برای براندازی دولت چپگرای ونزوئلا و "نیکلاس مادورو"، رئیس جمهور قانونی این کشور را شدت بخشیده است.

ترامپ در ادامه سیاست‌های مداخله‌جویانه اش در امور داخلی ونزوئلا روز چهارشنبه تلفنی با «خوان گوایدو» گفت وگو کرد.

ترامپ در این تماس تلفنی ضمن تکرار حمایت خود از گوایدو بر ادامه تماس‌ها با وی در روز‌های آتی و در بحبوحه برگزاری تظاهرات خیابانی از پیش برنامه ریزی شده تأکید کرد.

همچنین رئیس‌ جمهور آمریکا، با انتشار پیامی در صفحه توییتر خود، مردم ونزوئلا را به شورش علیه دولت "نیکلاس مادورو" فراخواند. ترامپ با اشاره به وضعیت ونزوئلا مدعی شد، «نبرد برای آزادی آغاز شده است.»

این موضع رئیس جمهور جنجالی آمریکا نشان می دهد که وی خود را حاکم جهان دانسته و در راستای سیاست زورمدارانه و یکجانبه گرایانه ای که از ابتدای تصدی پست ریاست جمهوری آمریکا اتخاذ کرده بر این گمان است که بدون مجوز شورای امنیت سازمان ملل و با دور زدن نهادهای بین المللی قادر است در امور داخلی یک کشور عضو سازمان ملل مستقیما دخالت کرده و اقدامات براندازانه انجام دهد.

در حال حاضر دولت ترامپ در رویکرد خصمانه خود علیه مادورو استفاده از قدرت نیمه سخت یعنی قدرت اقتصادی با اعمال تحریم ها و بلوکه کردن دارایی ها و قدرت سخت یعنی بهره گیری از نیروی نظامی و مداخله نظامی احتمالی در ونزوئلا را مد نظر قرارداده است.

در راستای جنگ اقتصادی با ونزوئلا، واشنگتن اعمال تحریم های سنگین برای قطع منابع مالی مادورو و همچنین افزایش فشار بر مردم ونزوئلا را در دستور کار قرار داده است.

"جان بولتون" مشاور امنیت ملی آمریکا هم در راستای افزایش فشارهای اقتصادی بر ونزوئلا به بانک‌ها و شرکت‌ها درباره تعامل تجاری با کاراکاس هشدار داده است. ضمن اینکه دولت ترامپ بخشی از دارایی های مصادره شده ونزوئلا در آمریکا را در اختیار گوایدو  گذاشته تا وی بتواند از آن برای اندازی مادرو استفاده کند.

به گفته "آلفرد د زایاس"، گزارشگر ویژه سابق سازمان ملل متحد: «تحریم های آمریکا علیه ونزوئلا غیرقانونی و بر اساس قوانین بین المللی، مصداق «جنایت علیه بشریت» است. در واقع این تحریم ها به اقتصاد این کشور آسیب زده و مردم ونزوئلا را نابود کرده است.»

اما در بعد قدرت سخت، دولت ترامپ اقداماتی را برای براندازی دولت ونزوئلا از طریق اقدامات نظامی مدنظر دارد. مقامات آمریکایی بارها اعلام کرده اند که در برخورد با وضعیت بحرانی ونزوئلا همه گزینه ها روی میز است که طبیعتا این امر به مفهوم کاربرد احتمال استفاده از نیروی نظامی برای سرنگونی مادورو است. اکنون بیش از هر زمان دیگری از هنگام آغاز بحران سیاسی در ونزوئلا، احتمال مداخله نظامی آمریکا در این کشور با هدف برکناری مادورو قوت گرفته است.

در این راستا، احتمال اعزام 5 هزار نیروی نظامی آمریکایی به کلمبیا که جان بولتون در نوشته ای به آن اشاره کرده بود ظاهرا قوت گرفته است. همچنین گزارش ها حاکی از سفر ژنرال "مارک استامر" فرمانده ارتش جنوبی ایالات متحده به کلمبیا است که این مساله به احتمال ایجاد هماهنگی بین آمریکا و کلمبیا برای اقدام نظامی احتمالی علیه ونزوئلا می افزاید. هر چند که "گیلرمو بوترو" وزیر دفاع کلمبیا ادعا کرده که این سفر عادی و از قبل برنامه ریزی شده بوده، اما به طور حتم در جریان این سفر با توجه به اوضاع ونزوئلا بحث اجرای گزینه نظامی علیه مادورو مورد بحث قرار می گیرد.

117/114

بیشتر بخوانید:

دونالد ترامپ مردم ونزوئلا را به شورش خیابانی فراخواند

مادورو: هدف اصلی آمریکا سلطه بر منابع نفت و انرژی ونزوئلا است

مقاومت مادورو در برابر ادامه تلاش‌ها برای سرنگونی وی/ تحلیل

مادورو: رهبر مخالفان قانون اساسی را نقض کرده است