"الچین ابراهیم اف" رئیس ستاد خدمات مرزبانی جمهوری آذربایجان از تصمیم دولت باکو برای ساخت پایگاه‌های مرزبانی جدید در مرز این کشور با ارمنستان خبر داد.

"الچین ابراهیم اف" گفت، پایگاه های مرزبانی جدید در مناطق قازاخ (Gazakh) و شهرستان "آقستافا (Aghstafa) "- که هم مرز جمهوری آذربایجان با ارمنستان هستند با هدف مقابله با تحریکات "دشمن" ساخته خواهند شد. 

این مقام دولت باکو همچنین بدون نام بردن ازکشور خاصی، اعلام کرد: درنتیجه اقدامات ستاد خدمات مرزبانی جمهوری آذربایجان، فعالیت های جاسوسی و خرابکارانه مرتبط با سازمان های اطلاعاتی خارجی در مناطق یاد شده خنثی شده است.

با توجه به سابقه خصومت جمهوری آذربایجان و ارمنستان تحرکات نظامی و فعالیت های مرزی در خطوط تماس با ارمنستان، بدیهی است که، منظور الچین ابراهیم اف ازدشمن خارجی ، ارمنستان است. در واقع، باید گفت: جمهوری آذربایجان تلاش می کند ازتجهیزات نظامی خریداری شده از کشورهای فروشنده سلاح، درجهت مقابله با تحرکات نظامی ارمنستان درخطوط تماس بهره برداری به عمل آورد. این درحالی است که، طرفین متخاصم طی دوسال گذشته بارها براین نکته تاکید کرده اند که، درجهت حل و فصل دائمی مناقشه قره باغ کوهستانی گفتگوهای سازنده ای انجام داده و به نتایج مثبتی رسیده اند.

اما تحرکات جدید جمهوری آذربایجان درخطوط تماس نشان می دهد که طرفین متخاصم به بن بست رسیده و طرفین متخاصم تلاش های متقابلی را در دستور کار قرار می دهند که  ممکن است به ازسرگیری جنگ بر سر مالکیت منطقه قره باغ کوهستانی منجر شود.

در این ارتباط ، پیش تر "نیکولای باردیوژا" دبیرکل اسبق سازمان پیمان امنیت جمعی روز 27 دسامبر 2015 میلادی درگفتگو با خبرنگاران تحرکات نظامی با کو و ایروان را مغایر با منافع کشورهای منطقه ارزیابی کرده بود.

این سیاستمدار و نظامی روس گفته بود: "ادامه درگیری ها میان نیروهای نظامی جمهوری آذربایجان و ارمنستان ، امنیت منطقه را با خطر جدی مواجه خواهد کرد".

مقام های جمهوری آذربایجان نیز بارها موضوع باز پس گیری اراضی اشغالی جمهوری آذربایجان از طریق نظامی را مطرح کرده بودند. به عنوان مثال، "ذاکر حسن اف" وزیر دفاع جمهوری آذربایجان در پی جنگ 48 ساعته با ارمنستان - که به آزادسازی یک روستای آذری از دست نیروهای ارمنی منجر شد - گفت:

"برای جمهوری آذربایجان، زمان پاسخ به دشمنی های دیرین فرا رسیده است".

در واکنش به اظهارات وزیر دفاع جمهوری آذربایجان، "اسماعیل آغاکیشی اف" "رئیس مرکز تحقیقات قفقاز" دردانشگاه مسکو و کارشناس نظامی و امنیتی، در گفتگو با رادیو روسی زبان "کامرسانت اف ام"، اعلام کرد؛ "با وجود آن که ارتش جمهوری آذربایجان قدرت باز پس گیری اراضی اشغالی قره باغ از نیروهای ارمنی را دارد، دیر اقدام کرده است".

درمجموع، باید گفت: تحرکات نظامی جمهوری آذربایجان یا ارمنستان درخطوط تماس ممکن است به رویدادهای تلخ و غیرقابل جبران در منطقه منجر شود. این در حالی است که، مقام های دولت جمهوری آذربایجان  از جمله الهام علی اف رئیس جمهوری این کشور بارها بر این نکته تاکید کرده اند که، باکو در اراضی جمهوری آذربایجان هرگونه اقدامی که مایل باشد انجام خواهد داد و منتظر پاسخ طرف مقابل و یا اجازه قدرت های منطقه ای و جهانی نخواهد ماند.118

بیشتر بخوانید:

نویسنده: محمد علی طالبی خاکیانی

درخواست روسای مشترک گروه مینسک از طرفین مناقشه قره باغ/ تحلیل

درخواست گروه میانجی مینسک برای حل مسالمت آمیز مساله قره باغ

موافقت ارمنستان با گفتگوهای صلح قره باغ بدون حضور طرف ثالث/تحلیل