«هوگان گیدلی» Hogan Gidley سخنگوی کاخ سفید در این باره گفت: "ما تلاش روسیه در الحاق شبه جزیره کریمه را به هیچ وجه به رسمیت نمی شناسیم".
ترامپ در 29 ژوئن در پاسخ به این سوال که آیا آمریکا، کریمه را بخشی از خاک روسیه میداند یا خیر گفت: «باید ببینیم».
برخی تحلیلگران پس از این موضع ترامپ اظهار داشتند که ممکن است وی، کریمه را به عنوان بخشی از خاک روسیه به رسمیت بشناسد.
با این حال اعلام موضع مجدد و رسمی آمریکا درباره وضعیت کریمه تاکیدی بر موضع قبلی واشنگتن در این زمینه است. این تحول با توجه به دیدار آتی سران روسیه و آمریکا، چشم اندازی ناامید کننده را درباره بهبود روابط مسکو و واشنگتن ایجاد کرده است.
طبق برنامه ریزی های انجام شده، «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا و «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه در 16 ژوئیه در هلسینکی پایتخت فنلاند با یکدیگر دیدار خواهند کرد.
واگذاری شبه جزیره کریمه را به اوکراین
از دیدگاه مسکو، مساله کریمه تمام شده تلقی شده و هیچ گونه مذاکره ای در باره آن را نمی پذیرد. «ولادیمیر پوتین» در پاسخ به این سوال که روسیه تحت چه شرایطی حاضر است شبه جزیره کریمه را به اوکراین بازگرداند، گفت: هیچ شرطی وجود ندارد.
بر خلاف تصور اولیه روسها در باره بهبود محسوس روابط واشنگتن و مسکو با روی کارآمدن دونالد ترامپ، اما اکنون روند اوضاع به گونه ای کاملا بر خلاف آن پیش می رود. شواهد حاکی از آن است که دولت ترامپ با کنگره در زمینه تشدید فشارها علیه مسکو همسو است.
مسائلی مانند الحاق شبه جزیره کریمه به روسیه و دخالت مسکو در بحران شرق اوکراین و از همه مهم تر مساله دخالت و اعمال نفوذ مسکو از طریق نفوذ سایبری در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، بهانه تحریم های آمریکا علیه روسیه از سال 2014 تاکنون بوده است.
تحریم های یکجانبه و جدید آمریکا علیه روسیه در چارچوب قانون "کاتسا"
از جمله تحریم های یکجانبه و جدید آمریکا علیه روسیه در چارچوب قانون "کاتسا" به بهانه نقش ادعایی مسکو در فرایند انتخابات ریاست جمهوری 2016 آمریکا تصویب و به اجرا در آمده است و اعمال تحریم های جدید علیه مسکو نیز در همین چارچوب بوده است.
«الکسی موخین» Alexey Mukhin تحلیلگر سیاسی روسیه معتقد است که طراحان تحریم های جدید ضد روسیه در امریکا اشتباه بزرگی را مرتکب شده اند.
ضمن اینکه تنش های اخیر بین روسیه و غرب به واشنگتن برای اعمال تحریم های بیشتر علیه روسیه انگیزه بیشتری داده است.
با این حال ترامپ به عنوان یک سیاستمداری عملگرا و تاجر پیشه اکنون که درگیر اختلافات متعدد با شرکای اروپایی خود شده و آشکارا در جهان غرب منزوی شده است، به دنبال آن است که روزنه جدیدی بر روی خود بگشاید.
این رویکرد ترامپ اکنون در چارچوب مذاکره رودرو با پوتین برای حل و فصل اختلافات نمود پیدا کرده است، با این حال وسعت و تنوع اختلافات بین دو طرف به حدی گسترده است که امکان اندکی برای حل حتی پاره ای از این اختلافات وجود دارد.
فهرست اختلافات واشنگتن با مسکو شامل اختلافات سیاسی، امنیتی و نظامی، تجاری و اقتصادی ونیز حوزه انرژی می شود؛ لذا جای چندان خوش بینی در باره نتیجه بخش بودن مذاکرات آتی ترامپ و پوتین وجود ندارد.
110/135
نویسنده: سیدرضا میرطاهر
بیشتر بخوانید:
پوتین: شرطی برای پس دادن کریمه به اوکراین وجود ندارد
کاخ سفید: الحاق کریمه به روسیه را به رسمیت نمیشناسیم
روسیه: کریمه قابل مذاکره نیست