«آرمن سرکیسیان» (Armen Sarkisian) ،رییس جمهوری ارمنستان به مناسبت بیست و هفتمین سالروز اعلام موجودیت جمهوری خودخوانده قره باغ، دوم سپتامبر به «خان کندی» مرکز قره باغ کوهستانی سفر کرد.

در جریان این سفر، «آرمن سرکیسیان» با «باکو ساهاکیان»، رییس جمهوری خودخوانده قره باغ دیدارکرد.

 دراین دیدار، «ساهاکیان» با تاکید بر اینکه ارامنه قره باغ بهای سنگینی را برای کسب استقلال پرداخته اند، بر تعهد آن ها به انجام هر کاری برای تقویت استقلال خود تاکید کرد.

شکی نیست که سفر اخیر آرمن سرکیسیان رئیس جمهوری ارمنستان به قره باغ و دیدار با باکو ساهاکیان، با اعتراض های رسمی مقام های آذری مواجه خواهد شد.

این گونه سفرها و تحرکات طرف ارمنی با هر هدفی، به تشدید خصومت میان دوکشورهمسایه و افزایش بی اعتمادی میان طرفین منجر خواهد شد.  به نظر می رسد که تکرار مواضع رهبران باکو موجب شده است که سیاستمداران غربی و رژیم نژادپرست اسرائیل حتی سیاستمداران ارمنی به این هشدارهای مقام های آذری بی تفاوت باشند.

در آخرین مورد، درماه ژوئیه سال جاری میلادی، «حکمت حاجی اف» سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری آذربایجان؛ شهروندان کشورهای خارجی را از هرگونه فعالیت در منطقه قره باغ کوهستانی بر حذر داشت و تاکید کرد: این مناطق جزئی از خاک جمهوری آذربایجان است.

«حکمت حاجی اف» در یک نشست خبری، گفت: ارمنستان در رابطه با فعالیت های اقتصادی در سرزمین های جمهوری آذربایجان مسوولیت دارد.

ارمنستان و طرف های ثالث در رابطه با ایجاد مناطق مسکونی و اسکان غیرقانونی، بهره برداری و تجارت ذخایر طبیعی، فعالیت اقتصاد و مالی، تغییر زیرساخت ها و استفاده از شبکه های مخابراتی، تغییر میراث فرهنگی، فعالیت های گردشگری، سازماندهی مسافرت های غیرقانونی در سرزمین های اشغال شده جمهوری آذربایجان در قره باغ باید جوابگو باشند.

اینفوگرافی قره باغ

 

 در این راستا، باید گفت: سفرهای مقام های ارمنستان به جمهوری خودخوانده قره باغ کوهستانی و دیدار با رهبران استقلال طلب این منطقه، همواره با اعتراض جمهوری آذربایجان مواجه بوده است.

برغم فقدان رابطه میان دولت مرکزی باکو با اراضی اشغال شده جمهوری آذربایجان شامل هشت شهرستان ازجمله منطقه قره باغ کوهستانی، مقام های آذری همچنان به سفرهای مقام های کشورهای منطقه و جهان به قره باغ حساس هستند و به آن واکنش نشان می دهند.

از نگاه مقام های آذری، منطقه قره باغ بخشی از اراضی جمهوری آذربایجان است و مقام های کشورهای منطقه و جهان حتی مقام های دولت ایروان برای سفر به این منطقه می بایست از دولت مرکزی باکو مجوز دریافت کنند.

شکی نیست که، از سر گیری جنگ میان دوکشورهمسایه بعید به نظر می رسد. بویژه که  دولت های ذینفع و قدرت های جهانی و منطقه ای با از سر گیری جنگ آذری - ارمنی موافق نیستند.

این در حالی است که، درشرایط جاری تمامی دولت های منطقه از ناحیه تروریسم و گروه های افراط گرا آسیب پذیرهستند، از سرگیری جنگ در منطقه می تواند به رشد این گونه گروه ها کمک کند.

 در واقع، تمامی دولت های منطقه در معرض تهدیدهای بالقوه تروریسم بین المللی قرار دارند و از گونه بی ثباتی در منطقه می تواند به رشد جریان های تروریستی کمک نماید.139/110

نویسنده: محمدعلی طالبی خاکیانی

بیشتر بخوانید:

متفکر آزاد: قدرت‌های خارجی در حل مناقشه قره‌باغ صداقت ندارند

پیامدهای سخن گفتن از جنگ در منطقه قره‌باغ/ تحلیل  

هشدار باکو درباره فعالیت اتباع خارجی در قره‌باغ

 

اینفوگرافی قره باغ