ایران پرس- هیات طالبان به ریاست "ملا عبدالغنی برادر"، به دعوت رسمی دولت پاکستان بامداد پنج شنبه، وارد "اسلام‌آباد" پایتخت این کشور شد.

وزارت امور خارجه پاکستان در بیانیه‌ای اعلام کرد، این کشور از مسئولان سیاسی دفتر گروه طالبان در قطر برای سفر به پاکستان دعوت کرده که هدف آن بررسی گفت‌ وگوهای انجام شده بین طالبان و آمریکا به ویژه تلاش برای احیای مجدد مذاکرات دوطرف است.

در این بیانیه آمده است، برنامه دیدار هیات گروه طالبان با "شاه‌محمود قریشی" وزیر امور خارجه پاکستان نهایی شده است. 

وزارت امور خارجه پاکستان هیچ اشاره‌ای به دیدار "عمران خان" نخست وزیر این کشور با هیات طالبان نکرده است اما عمران خان هفته گذشته در سفر به نیویورک گفته بود، احیای مذاکرات صلح افغانستان ضروری است و اگر لازم باشد وی با هیات طالبان دیدار خواهد کرد.

سفر هیات طالبان به پاکستان که پس از دیدار از روسیه، ایران و چین انجام شده است حاکی از برنامه این گروه برای رایزنی با کشورهای موثر بر روند تحولات افغانستان است.

رایزنی های هیات طالبان با چین، روسیه، ایران و پاکستان پس از آن در دستور کار این گروه قرار گرفت که بدنبال خاتمه دور نهم مذاکرات طالبان و آمریکا در قطر با دستور "دونالد ترامپ" رییس جمهوری آمریکا این گفتگوها متوقف شد.

رایزنی های طالبان با روسیه؛ چین، ایران و پاکستان نشان می دهد، این گروه نیز با توجه به ملاحظات خود خواهان به نتیجه رسیدن گفتگوها برای پایان جنگ و برقراری صلح در افغانستان است و به همین دلیل است که پس از توقف مذاکرات با آمریکا با مقامات روسیه، چین، ایران و پاکستان برای از سرگیری گفتگوهای صلح در افغانستان به رایزنی پرداخته است.

همزمانی حضور هیات طالبان در پاکستان با سفر "زلمای خلیل زاد" نماینده ویژه آمریکا در امور افغانستان به اسلام آباد حاکی از جایگاه پاکستان در روند تحولات افغانستان است که هم برای کاخ سفید و هم برای طالبان حائز توجه و اهمیت است.

رایزنی های همزمان نماینده دولت آمریکا در امور افغانستان و هیات طالبان با طرف های موثر بر روند تحولات افغانستان حاکی از آن است که طرفین خواهان از سرگیری گفتگوهای دو جانبه هستند.

البته مطالبه اصلی طالبان در روند گفتگوهای صلح افغانستان خروج کامل نیروهای آمریکایی از آن کشور است که سپری شدن 9 دور مذاکره بی نتیجه بین این گروه و کاخ سفید نشان می دهد که مقامات واشنگتن حاضر به تمکین به مسئله خروج کامل از افغانستان نیستند.

در چنین شرایطی، پاکستان که در نزدیک به دو سال اخیر از روند تحولات صلح افغانستان مبتنی بر مذاکرات آمریکا و طالبان کنار گذاشته شده است موقعیت کنونی را فرصتی مناسب برای نقش آفرینی در گفتگوهای صلح می داند که می تواند ضمن اعتماد سازی برای دولت کابل، شرایطی برای کسب امتیاز از کاخ سفید را فراهم کند.

سخنان عمران خان درباره آنکه حاضر است برای کمک به روند صلح افغانستان با هیات طالبان دیدار و گفتگو کند از اهمیت دستاوردهای ایفای نقش در روند تحولات این کشور برای اسلام آباد حکایت دارد.138/118

نویسنده: محمدرضا عسگری

بیشتربخوانید:

دیدار هیات سیاسی گروه طالبان با وزیر امور خارجه پاکستان

ورود هیات طالبان به پاکستان