ایران پرس- اتحادیه اروپا از زمان تشدید بحران سیاسی در ونزوئلا همسو با آمریکا، موضعی علیه «نیکلاس مادورو» رئیس جمهور ونزوئلا اتخاذ کرده است.

پس از اینکه «خوان گوایدو» رئیس برکنار شده کنگره ملی ونزوئلا روز چهارشنبه 23 ژانویه خود را به عنوان رییس جمهوری موقت این کشور معرفی و سپس سوگند یاد کرد، اتحادیه اروپا و بسیاری از کشورهای عضو آن به حمایت از وی پرداختند.

این در حالی است که اکنون در اتحادیه اروپا بر سر نحوه برخورد با بحران سیاسی در ونزوئلا شکاف ایجاد شده است. در این راستا ایتالیا با بیانیه اتحادیه اروپا درباره به رسمیت شناختن رهبر مخالفان ونزوئلا به عنوان «رئیس‌جمهور» این کشور مخالفت کرده است.

ایتالیا در نشست غیررسمی وزاری خارجه کشور‌های عضو اتحادیه اروپا، که از 31 ژانویه تا اول فوریه در «بخارست» پایتخت رومانی برگزار شد، بیانیه این اتحادیه مبنی بر به رسمیت شناختن خوان گوایدو به عنوان رئیس جمهور ونزوئلا را وتو کرده است.

رم هنوز به طور رسمی این اطلاعات را تائید نکرده است، با این حال پیشتر معاون وزیر خارجه ایتالیا اعلام کرد: کشورش خوان گوایدو را به عنوان رئیس جمهور ونزوئلا به رسمیت نمی‌شناسد.

اروپایی ها اخیرا برای برگزاری انتخابات زوهنگام ریاست جمهوری ضرب الاجل تعیین کردند. فرانسه و برخی دیگر از کشور‌های عضو اتحادیه اروپا روز شنبه به مادورو هشدار دادند اگر تا پایان روز یکشنبه انتخابات زودهنگام در ونزوئلا را اعلام نکند، گوایدو را به عنوان رئیس جمهور به رسمیت خواهند شناخت.

با این حال مادورو به صراحت این ضرب الاجل را رد کرده و تاکید کرد: ونزوئلا آماده دفاع در برابر هرگونه مداخله خارجی است. 

مادورو در مورد فشارهای اروپایی ها برای برگزاری انتخابات گفت: "چرا اتحادیه اروپا به کشوری که انتخابات داشته می‌گوید آن را تکرار کند، چون متحد دست راستی آن‌ها پیروز نشده‌است."

بریتانیا، اسپانیا، فرانسه و سوئد در اقدامی مداخله‌جویانه گوایدو را به عنوان «رئیس جمهور موقت» این کشور به رسمیت شناختند. این اقدام با واکنش منفی روسیه مواجه شده است.

کرملین روز دوشنبه با اعلام اینکه حل اختلافات در ونزوئلا، فقط باید به دست مردم این کشور انجام شود، از «مداخله» اروپایی‌ها در ونزوئلا انتقاد کرد.

«دیمیتری پسکوف» سخنگوی کرملین در این باره گفت: "تلاش برای مشروعیت دادن به اقدامات برای تصاحب حکومت در ونزوئلا، به منزله مداخله مستقیم در امور کشورها است."

تکرار تجربه مداخله آشکار در کشورهای دیگر توسط اروپا و آمریکا

همراهی اروپا با آمریکا در اعمال فشار به دولت چپگرای ونزوئلا و نیکلاس مادورو رئیس جمهور قانونی این کشور، یادآور همراهی برخی کشورهای اروپایی با آمریکا دربحران سوریه است.

فرانسه و بریتانیا از سال 2011 با آغاز ناآرامی ها در سوریه در تلاشی مشترک با آمریکا و برخی کشورهای عربی اقدامات وسیعی را برای سرنگونی دولت قانونی سوریه و «بشار اسد» رئیس جمهور این کشور با کمکهای گسترده به گروههای تروریستی انجام دادند، اما در نهایت با شکست مفتضحانه ای مواجه شدند.

اکنون تجربه مشابهی را درباره ونزوئلا با نادیده گرفتن دولت و رئیس جمهور قانونی این کشور و به رسمیت شناختن گوایدو رهبر مخالفان به عنوان رئیس جمهور ونزوئلا تکرار می کند.

این اقدام اروپا نه فقط مداخله آشکار و غیر قانونی در امور داخلی ونزوئلا است، بلکه اقدامی برخلاف اراده مردم این کشور آمریکای لاتین محسوب می شود.

اکنون غربی ها اعم از آمریکا و اروپا در راستای خواسته ها و اهداف خود تلاش می کنند، گوایدو را به زور و بافشارهای سیاسی، اقتصادی و حتی نظامی  به ونزوئلایی ها تحمیل کنند. با این حال وتوی تصمیم اتحادیه اروپا از جانب ایتالیا خبر از شکافی عمیق در این نهاد اروپایی و بروز اختلاف دیگری بین اعضای این اتحادیه می دهد.

نویسنده: سیدرضا میرطاهر

116/118

بیشتر بخوانید:

مقاومت مادورو در برابر ادامه تلاش‌ها برای سرنگونی وی/ تحلیل

تهدیدات جدید آمریکا علیه ونزوئلا/ تحلیل

تظاهرات در لندن برای محکومیت دخالت غرب در ونزوئلا