ایران پرس- رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز (دوشنبه) در دیدارجمعی از مسئولان و فعالان فرهنگی استان‌ های آذربایجان‌شرقی و قم، راهپیمایی عظیم اربعین را نشانه گسترش روح مبارزه و مجاهدت در راه خدا و آمادگی برای شهادت، در همه دنیای اسلام دانستند.

حضرت آیت الله خامنه‌ای، رهبر معظم انقلاب اسلامی افزودند: حضور این جمعیت عظیم از نقاط مختلف دنیا با وجود تهدیدهای تروریستی، پدیده‌ای عظیم و نشان‌دهنده اوج‌گرفتن تفکر مبارزه در راه خدا و آمادگی عمومی و همگانی در این راه است.

پنج‌شنبه گذشته، 20 صفر سال 1439 هجری‌قمری، چهلمین روز شهادت سالار شهیدان، حضرت امام حسین(ع) بود.

امسال نیز این آیین با شکوه با شرکت  میلیون ها زائر از 80 کشور جهان در سایه امنیتی که دولت عراق با وجود تهدیدهای های تروریستی داعش فراهم ساخت، با شکوه تمام برگزار شد. 

کارکردهای سیاسی - اجتماعی کنگرۀ عظیم اربعین حسینی

مراسم اربعین حسینی را از یک منظر باید سنتی دیرینه برای حفظ نهضت عاشورا دانست اما از دیدگاهی دیگر اجتماع میلیونی اربعین حسینی با شکوه بی حد و حصر خود، بیانگر کارکردهای سیاسی - اجتماعی کنگرۀ عظیم اربعین حسینی است. 

اهمیت برگزاری این اجتماع بزرگ در استمرار فرهنگ اربعین و آثار جامعه شناسانۀ آن حول محور ارزش های دینی است. 

این مراسم اکنون به یکی از نمادهای جهان اسلام تبدیل شده است که در حقیقت ابعاد و زوایای بیداری مسلمانان و جوامع انسانی در ظلم‌ستیزی را آشکار می‌کند.

راهپیمایی عظیم اربعین به مثابۀ سرمایۀ اجتماعی در تحقق وحدت اسلامی

بی شک راهپیمایی عظیم اربعین به مثابۀ سرمایۀ اجتماعی در تحقق وحدت اسلامی در راستای خوداگاهی دینی است زیرا درک حقیقی حضور در راهپیمایی اربعین حسینی موجب کم رنگ شدن مرزها میان کشورهای اسلامی و تقویت تعاملات و مناسبات آن جوامع می شود.

این چهل روز فرصت مناسبی است تا مردم، عشق به امام حسین را هر سال تازه‌تر از سال گذشته برپا کنند و پیام های  عاشورایی را جهانی سازند.

خروش میلیونی آزادی‌خواهان و ظلم‌ستیزان اعم از مسلمانان شیعه و سنی و دیگر ادیان توحیدی در راهپیمایی اربعین حسینی حاکی از این مسألۀ مهم و کلیدی است که افکارعمومی بیش از هر حادثه مهم دیگری تحت تأثیر حادثه کربلاست.

راهپیمایی عظیم اربعین، در حقیقت الگو گرفتن از واقعه‌ای تاریخی است که آینده‌شناسی جهانی را با مولفۀ ظلم ستیزی به منصۀ ظهور می‌رساند.

این رویداد عظیم به نوبۀ خود می‌تواند به عنوان منشور وحدت میان مذاهب اسلامی مورد توجه قرار گیرد. 

راه پیمایی اربعین حسینی؛ نمایش ارزش های آرمانی و اعتقادی مشترک

از این رو راه پیمایی اربعین حسینی نمایش ارزش های  آرمانی و اعتقادی مشترک  با  سایر مؤمنان را نیز به همراه دارد و روح جمع‌گرایی و نفی فردگرایی را ارتقاء می‌بخشد. 

بی جهت نیست که آمریکا و متحدانش به ویژه رژیم آل سعود و گروه‌های تکفیری هم چون داعش با اجتماع عظیم اربعین حسینی به علت وجود عناصر وحدت بخش  آن ابراز مخالفت می‌کنند.

115/110

جمشید امین زاده

بیشتر بخوانید:

رهبر انقلاب: پدیده‌ عظیم ‌«اربعین» نشانه گسترش روح جهاد و شهادت در راه خداست

رهبر معظم انقلاب: «پیاده‌روی اربعین» نماد پرشکوه پیروان اهل‌بیت (ع) است

اربعین در حسینیه امام خمینی