این طرح که در اصل درباره وضعیت انسانی در یمن و نیز تسهیل ارسال کمکهای بشردوستانه به این کشور جنگ زده است، به شکل یکجانبه جنبش انصار الله را متهم میکند که مسبب وضعیت بحرانی این کشور است.
اقدام لندن برای ارائه این طرح به شورای امنیت در راستای موضع حمایت گرایانه بریتانیا و غرب از رژیم سعودی و شرکای آن در به راه انداختن و تداوم جنگ غیر انسانی دریمن است.
بریتانیا در پیشنویس این طرح که باید به تصویب اعضای شورای امنیت برسد، از نقش امارات و عربستان برای کمک به یمن به ویژه اختصاص دادن نزدیک به یک میلیارد دلار کمک به این کشور جنگ زده تقدیر کرده است.
در حالی که طبق اعلام سازمان ملل و نیز سازمان های حقوق بشری، سعودی ها و اماراتی ها از عوامل اصلی بحران انسانی در یمن قلمداد میشوند.
سازمان دیدبان حقوق بشر در واکنش به این اقدام لندن اعلام کرد که شورای امنیت باید به صورت صادقانه و براساس واقعیت در مساله یمن وارد شود.
به گفته این سازمان، ارائه طرحی که در آن تنها یک طرف یعنی جنبش انصارالله محکوم شود و نقض حقوق بشر از سوی طرف دیگر، مطرح نشود، به جایگاه این شورا آسیب میزند.
دولت محافظه کار بریتانیا مدتهاست که در جنگ غیرانسانی سعودی ها دریمن مشارکت دارد. لندن در سال های اخیر توجه خود را معطوف به افزایش قراردادهای نظامی و تسلیحاتی خود با ریاض کرده است.
دولت ترزا می در پی رونق بخشی به صنایع تسلیحاتی بریتانیا و اشتغال هزاران نفر از شهر وندان این کشور، با افزایش فروش های تسلیحاتی است.
درعین حال بریتانیا در راستای سیاست غرب، با این گونه فروش ها به طور مستقیم به بقای رژیم های متحد غرب در خاورمیانه از جمله عربستان سعودی کمک می کند.
در حال حاضر بریتانیا نقش مهمی در ارائه کمک های آموزشی و لجستیکی به نیروهای نظامی سعودی داشته و اعتنایی به جنایات و فجایعی که رژیم سعودی از زمان آغاز حملات به یمن در مارس 2015 مرتکب شده است، ندارد.
عربستان سعودی ازبزرگترین مشتری های بریتانیا در زمینه نظامی است.
به گفته "سرگئی سیریبروف" Sergey Syberibov کارشناس سیاسی، آمریکا وبریتانیا سودهای کلانی از جنگ یمن می برند.
همچنین درتحقیق جدید موسسه" حمایت از کودکان جنگی در بریتانیا" War Child UK شرکت های تسلیحاتی بریتانیایی به کسب سود از کشتار کودکان بی گناه با فروش موشک و تجهیزات به کشورهای عربی خلیج فارس از جمله عربستان متهم شده اند.
به گفته "باربارا والی" Barbara Valey کارشناس اتریشی، آمریکا و بریتانیا مسئول جنگ فاجعهبار وجنایات جنگی در یمن هستند.
غربی ها کماکان روابط نزدیک نظامی و تسلیحاتی خود را با ریاض ادامه می دهند و اعتنایی به مخالفت های داخلی و خارجی با ادامه این روند غیر انسانی ندارند.
این مساله خود بازتابی از رویکرد دو گانه غربی ها در قبال رعایت موازین حقوق بشری ولکه ننگی برای تمدن غربی است.113/110
نویسنده: سید رضا میرطاهر
بیشتر بخوانید:
علی عبدالله صالح: جنگ یمن، جنگ سعودی- یمنی است
همدستی آلمان با رژیم سعودی در جنگ یمن/تحلیل
دیدبان حقوق بشر: حمله عربستان به یمن جنایت جنگی است