رئیس مجلس شورای اسلامی درباره علت طولانی شدن بررسی لایحه برنامه ششم در مجلس گفت، لایحه ارائه شده توسط دولت دارای 35 ماده بود که تعداد ان در مجلس به 135 لایحه رسید.

به گزارش ایران پرس به نقل از خبرگزاری مجلس شورای اسلامی، «علی لاریجانی» امروز (دوشنبه) در آخرین نشست خبری سال 1395 با حضور خبرنگاران رسانه های داخلی و خارجی افزود، تلقی مجلس این بود که برنامه توسعه باید شامل اهداف کمی و کیفی کلان کشور و همچنین بخش های مهم مدون شده باشد، لذا تلاشی که در کمیسیون های مختلف و مرکز پژوهش های مجلس انجام شد با این هدف بود.

رییس مجلس شورای اسلامی در خصوص جزییات برنامه ششم توسعه تاکید کرد، یکی از مسائل مهم کشور در برنامه ششم توسعه این است که مقرر شد تا  8/2  درصد رشد کشور از طریق بهره وری محقق شود.

وی خاطر نشان کرد، علاوه بر این در در قانون برنامه ششم برای بدهی های دولت سقف گذاشته شد تا دچار مشکلاتی که در دولت های پیشین دیده می شد، نشوند.

رئیس مجلس شورای اسلامی افزود، از مسایل کشور فاصله بین نرخ سود تسهیلات و سپرده بانکی بود که به ضرر تولید کنندگان است که تلاش شد در هر سال 10 درصد فاصله کاهش یابد البته سازو کارهای مختلفی هست که به تولید ملی کشور کمک می کند.

لاریجانی اضافه کرد، در قانون برنامه تعیین شد وابستگی اداره کشور به نفت تا سال 1400 بیش از 20 درصد نباشد.

وی یادآور شد، همچنین اختصاص 3 درصد درآمد حاصل از نفت وگاز برای مناطق نفت خیز وکمتر توسعه یافته به شرایط مردم منطقه و حل مشکلات آنها کمک می کند و شرکت هایی که در این مراکز کارمی کنند، درصدی را برای این مناطق تخصیص دهند.

رئیس قوه مقننه گفت، در مورد مخابرات و حوزه ارتباطات چون باید حتما حدود 19/7درصد رشد در طول برنامه داشته باشیم و پهنای باند 30 ترابایت را در نظر گرفته ایم، کلیه خدمات دستگاه های اجرایی تا سال سوم برنامه باید الکترونیکی شود.

لاریجانی ادامه داد، در مورد ایثارگران، ارائه تسهیلات مسکن برای 50هزار نفر از ایثارگران فاقد مسکن با سود حداکثر 4 درصد در نظر گرفته شده و 10 درصد قرض الحسنه بانکها به اشتغال ایثارگران اختصاص دارد.

وی اظهار داشت، در مورد ورزش همگانی و ورزش حرفه ای هم 27 صدم درصد از 9 درصد مالیات بر ارزش افزوده را به ورزش اختصاص دادیم.
رییس مجلس شورای اسلامی افزود، در مورد گردشگری نیز حمایت از گردشگری و معافیت هایی که به بخش هایی که سرمایه گذاری در بخش گردشگری می کنند و 300روستایی که جنبه های تاریخی داشته باشند به عنوان مقصد گردشگری باید بازآفرینی شوند.

اوراق مشارکت باید کنترل شود

لاریجانی اضافه کرد، مساله بعدی که در قانون بودجه سال 96 مطرح بود اوراق مشارکت است.

اینکه در سال 95 حدود 40 هزار میلیارد برای حل مشکلات دولت بدهیم و سال بعد این رقم به 60 هزار میلیارد برسد، دولت های بعدی دولت های فرومانده ای می شوند.

وی تصریح کرد، برای این منظور سقف قرار دادیم تا برای اوراق مشارکت درسال 96، حدود کمتر از سال 95 اوراق مشارکت داشته باشند البته بخش های مختلف، متنوع از آن بهره مند خواهند شد.

علی لاریجانی درباره هدفمندی یارانه ها نیز اظهار کرد، در مورد هدفمندی یارانه ها سمت وسوی خوبی در قانون برنامه داده شد تا افرادی که برخوردارهستند از یارانه ها استفاده نکنند و اقشارآسیب پذیرکه زیر نظر کمیته امداد و بهزیستی هستند تا 20 درصد حداقل حقوق ودستمزد به آن ها کمک شود.

وی خاطرنشان کرد، نکته دیگر در بودجه 96 این بود که به دلیل حجم زیاد بودجه عمرانی، طرح های نیمه تمام دولت بتواند آنها را واگذار کند ولی عملا کار مهمی صورت نگرفته است.

ساز و کار این است که اگر طرح عمرانی نیمه تمام وجود داشته باشد و بخش خصوصی 20 درصد سرمایه گذاری کند؛ 25 درصد ما از اعتبارات تملک و دارایی قرار می دهیم و مابقی بانکها وام خواهند داد تا پروژه ها توسط بخش خصوصی احیا شود.

تصمیمات مجلس درباره محیط زیست در راستای حل مشکلات زیست محیطی

علی لاریجانی درباره طرح کاداستر و ایرادات به وجود آمده در اجرای آن خاطرنشان کرد، این مساله خیلی روشن نشده که ضرری به وجود آمده است اما تصمیمات مجلس درباره محیط زیست و فضای سبز و احیای جنگل ها به حل مشکلات زیستی کمک می کند.

لاریجانی تصریح کرد، در لایحه برنامه ششم توسعه و بودجه 966 کنترل مراتع و مبارزه با رفتارهای منفی در این زمینه وجود دارد و من گفته ام که نباید به اجرای طرح مهم کاداستر لطمه ای وارد شود.

گام های موثر مجلس درباره اقتصاد مقاومتی

نماینده مردم قم درباره تحقق اقتصاد مقاومتی و نتیجه مورد تاکید رهبر معظم انقلاب اظهار داشت، گزارش اقدامات مجلس در زمینه اقتصاد مقاومتی را روز گذشته در صحن علنی ارائه کردیم که در چارچوب برنامه ششم بودجه سال 96 و قوانین تنظیم مقررات مالی یک و دو بوده است.

علی لاریجانی افزود، در این بخش گام های خوبی برداشته شده و در دولت هم ستادی تشکیل شده که باید از گام های برداشته شده توسط آنها حمایت کرد.

استقبال ایران از عادی سازی روابط با مصر

رئیس مجلس شورای اسلامی درباره روابط ایران و مصر و احتمال از سر گیری روابط میان دو کشور گفت، مصر و ایران دو کشور باسابقه تمدنی غنی در منطقه بوده و از جهات مختلف از یک رشد یافتگی برخوردار شده اند.

وی تاکید کرد، بعد از قرارداد کمپ دیوید دچار نقصی در روابط با مصر بوده ایم و شرایط خیلی تغییر کرده است و هر اقدامی که منجر به روابط عادی میان ایران و مصر شود ما استقبال می کنیم اما گام های برداشته شده تاکنون منتج به روابط عمیق نشده است.

خلاء های قانونی در اجرای اقتصاد مقاومتی

لاریجانی همچنین درباره خلاء های قانونی در اجرای اقتصاد مقاومتی  اظهار داشت، خلاءهای قانونی زیادی نداریم چون چندین قانون مانند بهبود فضای کسب و کار، رفع موانع تولید در هنگام اجرا دچار مشکل هستند و ستاد اقتصاد مقاومتی نیز البته پروژه های خوبی را شروع کرده و باید چند سالی مستمر در این زمینه کار شود.

رئیس قوه مقننه افزود، برخی از کارخانجات خوابیده به راه افتاده اند ولی مشکل رکود هنوز وجود دارد و اگر احتیاج به قانون داشته باشیم در این مسیر هیچ مضایقه ای نخواهیم کرد.

 وی تصریح کرد، در سال های 91 و 92 تشنج شدید اقتصادی داشتیم و در طی سال های گذشته برای حل آنها فکر و کار شد به شکلی که بسیاری از کارخانجات تعطیل شده امروز به راه افتاده اند ولی مشکلات همچنان باقی است و حکمرانان باید در این مسیر حرکت کنند.

نقش مناطق آزاد در رشد اقتصادی ایران

رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین درباره نقش مناطق ازاد در رشد اقتصادی ایران گفت، لایحه دولت درباره مناطق آزاد در کمیسیون مربوطه مطرح است و به زودی در دستور کار مجلس قرار می گیرد.

 لاریجانی تاکید کرد، اصل مناطق آزاد تحرک تولیدی نداشتند و بیشتر وارداتی بود که البته این اشکال است و آقای ترکان نیز این موضوع را قبول دارند، ولی گفتند که باید این مسیر آرام آرام عوض شود و اگر مناطق آزاد وجه صادراتی به خود گیرند مجلس هم از آنها حمایت می کنند.

عملکرد مطلوب دولت یازدهم در حوزه های اقتصادی و سیاست خارجی

رئیس مجلس شورای اسلامی  در مورد عملکرد دولت یازدهم گفت، باید در ارزیابی عملکرد دولت تفکیک قائل شویم ولی در برخی از زمینه ها عملکرد دولت خوب بوده است.

علی لاریجانی عملکرد دولت در زمینه کشاورزی، اقتصاد، نفت و سیاست خارجی را مثبت ارزیابی کرد و افزود، حسن روحانی رئیس جمهوری کشورمان به دلیل آنکه خودشان دبیر شورای عالی امنیت ملی بوده اند، شناخت کافی در موضوع سیاست خارجی دارد.

لاریجانی در ادامه از ستاد اقتصادی دولت خواست که هماهنگ تر عمل کند و در مسائل کلان، نگاه پخته تری داشته باشد.

برجام در زمان خود تصمیم درستی بود

رئیس قوه مقننه تاکید کرد، در موضوع برجام نیز در کلیت و در زمان خودش تصمیم گیری درستی بود.

اروپائیان، کشورهای منطقه و سیاست گذاران داخلی به این موضوع تاکید دارند که کسی نباید برجام را بر هم بزند.

لاریجانی یادآور شد، این موضوع که تصمیم گیری شد و برجام به اجرا درآمد بر اساس شرایط کشور تصمیم گیری بجایی بود ولی در برخی جاها باید دقت بیشتری می کردند تا شیطنت های اخیر ایجاد نمی شد. 

عملکرد دولت در موضوعات اقتصادی از سطح متوسط بهتر است

علی لاریجانی همچنین در مورد عملکرد اقتصادی دولت یازدهم تصریح کرد، ستاد اقتصاد مقاومتی در دولت مصوبات را برای ما می فرستد و گزارش های رسمی هم ارائه شد.

لاریجانی تاکید کرد، ما در موضوع اقتصاد مقاومتی باید به این نگاه کنیم که وضعیت مان در سال 91 و 92 به چه صورت بوده است و باید یک نگاه مقایسه ای داشته باشیم.

رئیس مجلس اضافه کرد، باید ببینیم تنش ها از نظر مشکلات تورمی و بدهی ها چگونه بوده است، باید ببینیم که بدهی دولت به بانک ها و بخش خصوصی در آن زمان چه رقمی بوده است؛ آیا رقم کمی بود.

لاریجانی اظهار داشت، حل این مسائل ساده نیست و به این دلیل می گوییم که اقتصاد مقاومتی پیچیدگی هایی دارد.

رئیس قوه مقننه اضافه کرد، دولت یازدهم تلاش کرد و در این زمینه تا حدی موفق بود، دولت برای کنترل تورم هم تلاش کرد و در این زمینه نیز تا حدی موفق بود.

وی تصریح کرد، ما باید مجاهدانه در حوزه اقتصادی کار کنیم تا از این وضع عبور کنیم.

لاریجانی: در انتخابات ریاست جمهوری دخالت نخواهم کرد

رئیس مجلس شورای اسلامی درباره برخی خبرها مبنی بر ائتلاف وی با حسن روحانی در انتخابات آتی ریاست جمهوری گفت، من رفیق آقای روحانی هستم ولی در انتخابات دخالتی ندارم و این را به مصلحت قوه مقننه نمی دانم، ما در انتخابات دخالتی نداریم.

ایران با کشورهای همسایه بر اساس سنت دینی خود روابط برادرانه دارد

رئیس مجلس شورای اسلامی، در مورد روابط ایران با قطر و کویت اظهار کرد، اصولا ما با همسایه ها سیاست های مسالمت آمیز داریم.

لاریجانی افزود، ممکن است بعضی ها در برخی دوره ها به ما بد کرده باشند اما جمهوری اسلامی ایران در راستای سنت دینی که دارد همواره با کشورهای همسایه روابط برادرانه دارد.

لاریجانی ادامه داد، سفر رئیس جمهوری به کویت و عمان سفر خوبی بود و قرار شد که ادامه گفت و گوها از طریق وزرای خارجه دنبال شود.

ماجراجویی های تل اویو در منطقه

لاریجانی درخصوص اقدام برخی کشورهای منطقه برای عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی گفت، ممکن است در نظر برخی کشورها چنین چیزی بوده ولی من بعید می‌دانم موفق شوند.

وی افزود، اگر به سخنان بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی در دیدار با ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه توجه داشته باشید، نتانیاهو تاکید داشت که نمی گذارد صلح در منطقه ایجاد شود و اگر بخواهد انجام شود باید شروطی که آنان می خواهند ایجاد شود و این موضوع نشان می دهد که این ماجراجویی‌هایی که در منطقه انجام شد، هدف پشت صحنه‌ای داشته است و این برای ما روشن بود برخی کشورها قبول نمی‌کردند و یا اسفناک عمل می‌کردند.

لاریجانی گفت، اکنون زمانی است که این کشورها باید به هوش باشند، ضمن اینکه به مرور برخی شرایط غبارآلود می‌تواند در این فضا باز شود هدف ممکن است این باشد ولی نمی‌تواند موفق باشد.

نبرد در سوریه وارد روزهای سرنوشت‌سازی شده است

علی لاریجانی با اشاره به حضور نیروهای نظامی آمریکا به بهانه مبارزه با داعش در سوریه گفت، تحولاتی در این رابطه در حال وقوع است، آنها گفتند ما برای مبارزه با داعش این کار را می‌کنیم، در این زمینه من امیدواریم آقای دونالد ترامپ رئیس جمهوری امریکا و همکارانشان اشتباهی که پیشینیان مرتکب شدند را مرتکب نشوند.

وی اضافه کرد، ترامپ گفت در گذشته مسئولان آمریکایی باعث شدند 66 هزار میلیارد دلار آمریکایی‌ها لطمه بخورند و چند هزار کشته هم دادیم، این جدا از مسائل داخلی‌شان است لذا حواسشان باید جمع‌تر باشد که در مسائل منطقه‌ای همان اشتباهات را تکرار نکنند.

برنامه های ایران برای مقابله با تهدیدات ترامپ

لاریجانی درباره برنامه‌ های ایران برای پاسخگویی به تهدیدات ترامپ که هدف آن کنترل نقش ایران در منطقه است گفت، بین این موضوع که افراد نظراتی داشته باشند و یا در عمل، مجالی برای آن فراهم کنند تفاوت وجود دارد، صحنه منطقه ما به خاطر درگیری‌های متنوعی که در سال‌های گذشته وجود داشته یک صحنه سخت است.

 وی اظهار داشت، کسانی که می‌خواهند وارد بازی این صحنه شوند باید مراعات کنند، خیلی پابرهنه وارد آن نشوند، چون برایشان هزینه‌آور است، اما اینکه یک روش عقلایی برای مبارزه با تروریسم داشته باشند کار درستی است، چون ضرر و زیان آن را خودشان دیده‌اند.

لاریجانی گفت، یکی از رقبای آقای ترامپ برای انتخابات ریاست جمهوری گفته بود که ما هزینه دادیم داعش را به وجود آوردیم، حداقل این است که ایشان زحمتش را بکشد و داعش را از بین ببرد البته اگر راست می‌گوید، اما اگر هوای دیگری دارند پیشینیان‌شان هم از این مسئله خسارت‌های زیادی دیده‌اند.

روند اجرای تفاهم نامه های ایران با بانک‌های اروپایی

علی لاریجانی درباره تفاهم نامه های ایران با بانک‌های اروپایی نیز گفت، رفتارهای آمریکایی‌ها قدری شیطنت‌آمیز است اما تعدادی از بانک‌ها همکاری‌های خود را آغاز کرده‌اند و آنطور که انتظار می‌رفت سرمایه‌گذاری‌هایی که اروپاییان با آن شدت به ایران رفت و آمد می‌کردند به آن شدت نیست و تا آنجا که من خبر دارم 9 میلیارد دلار از سرمایه‌گذاری عملیاتی شده است.

 وی تصریح کرد، این رقم زیاد نیست اما شروع شده است، ما باید هم زمینه سرمایه‌گذاری در داخل را فراهم کنیم و هم از امکان دیپلماسی استفاده کنیم.

لاریجانی افزود، یکی از موضوعاتی که در قانون برنامه به آن پرداخته‌ایم این است که به موضوع دیپلماسی اقتصادی به عنوان محور کار دیپلماسی توجه شده است، صحنه، صحنه رقابت و گاه شیطنت است، اگر همه ما یک نگاه ملی را دنبال کنیم، در این شرایط اقتصادی، شرایط را پهن کنیم برای سرمایه‌گذاری و این شروع خوبی است.

 وی افزود، بعضی از پروژه‌هایی که دیدم در حال انجام است، مثلا در زمینه خرید ایرباس به معنای سرمایه‌گذاری ما نیست، سرمایه‌ها را خودشان دارند تامین می‌کنند که در یک فاصله زمانی از فروش بلیت تامین می‌کنند.

 وی تاکید کرد، در زمینه بعضی از کارخانجات لیست آنها را به من داده‌اند که سرمایه‌گذاری به صورت مشارکت انجام شده است، گزارشی که من دارم سرمایه‌گذاری درحدود 9 هزار میلیارد دلار است.

اظهارات مقامات ترکیه باید با آراستگی بیان شود

رییس مجلس شورای اسلامی به دولت ترکیه توصیه کرد که در اظهارات خود از آراستگی که در شان دو کشور همسایه است استفاده کنند و افزود، متأسفانه برخی مواضع بخصوص در گذشته اخیر در سطح همسایگی ما نبود و ایران با خویشتنداری در این باره عمل کرد.

رویکرد دیپلماسی ایران درباره درگیری جمهوری آذربایجان و ارمنستان

علی لاریجانی درباره رویکرد دیپلماسی ایران در خصوص درگیری جمهوری آذربایجان و ارمنستان گفت، منطقه ظرفیت حرکت داغ را ندارد و جمهوری اسلامی ایران با دو کشور آذربایجان و ارمنستان روابط حسنه دارد، امیدواریم که در شرایط فعلی به تنش ها دامن زده نشود و ایران ظرفیت های خود را برای رفع مسائل و تنش ها به کار می گیرد و این جنگ افروزی در منطقه مشکلاتی را برای هر دو کشور آذربایجان و ارمنستان ایجاد می کند.

جایگاه کمرنگ فرهنگ در قانون برنامه ششم توسعه

علی لاریجانی درباره توجه اندک به موضوع فرهنگ در قانون برنامه ششم توسعه و به حاشیه رفتن آن خاطرنشان کرد، درباره فرهنگ فصلی در لایحه دولت آمده بود که ضعیف بود و صرفاً 3 ماده داشت که مشخص نبود مسیر فرهنگ به کجا خواهد رفت.

وی اضافه کرد، بودجه‌ای که در مصوبه مجلس برای بخش فرهنگ اختصاص داده شده، خوب است اما در بودجه سنواتی باید توجه بیشتری شود و من هم خیلی راضی نیستم چرا که می‌توانستیم بودجه بیشتری به فرهنگ اختصاص دهیم همان طور که درباره آموزش و پرورش هم می‌باید بودجه بیشتری اختصاص داد اما ما با کمبود منابع مواجهیم که البته باید از منابع درست استفاده کنیم و ساز و کارها را ترسیم کنیم.

تدابیر مجلس جهت حل معضل صندوق‌های بازنشستگی

رئیس مجلس شورای اسلامی در خصوص تدابیر مجلس جهت حل معضل صندوق‌های بازنشستگی گفت، یک مشکل در این صندوق‌ها بدهی زیاد دولت به آنهاست و ما در قانون برنامه ششم در ماده‌ای قید کردیم که این بدهی‌ها از چه منابعی باید پرداخت شود، همچنان که درباره صندوق بازنشستگی فولاد تعیین تکلیف کردیم.

وی ادامه داد، حال آیا این تدابیر کافی است؟ خیر. همچنان باید به این صندوق‌ها کمک کنیم و موضوع مهم دیگر سرپا کردن صندوق‌های بازنشستگی که برخی راه‌های آن در قانون برنامه ششم آمده است.

ارزیابی لاریجانی از وضعیت سوریه

رئیس مجلس شورای اسلامی درباره وضعیت سوریه نیز گفت، منفعتی برای ما در سوریه، جزء این نیست که مردم این کشور خودشان، کشورشان را اداره کنند، ما با این روش که عده‌ای می‌خواهند عقاید خود را تحمیل کنند، مخالفیم.

وی با اشاره به اینکه درباره یمن هم نظرمان این است، تصریح کرد، نباید تصور کنند کشوری که مردم‌سالاری دارد، با آنچه در یمن انجام می‌شود، موافق است.

لاریجانی خاطرنشان کرد، در سوریه، ما به دنبال منافع دیگری نیستیم، اما مردم سوریه بر سرنوشت خود حاکم باشند، از نظر ما این سعادت است.

رویکرد قوه مقننه برای تخفیف حبس یا اعدام متهمان

علی لاریجانی در خصوص رویکرد قوه مقننه برای تخفیف حبس یا اعدام متهمان مرتبط با مواد مخدر و برخی جرایم دیگر گفت، موافقم در زمینه مواد مخدر از ابزار اعدام و حبس استفاده نشود، البته باید توجه داشت که این مسئله سطح بندی دارد چون ما همجوار افغانستان هستیم که قاچاقچیان مواد را وارد کشور می‌کنند، به هر حال باید قوانین ما بازدارنده باشد.

وی درباره سایر محکومیت‌ها و جرایم نیز تصریح کرد، درباره سایر محکومین هم بر اساس مستندات فقهی تصمیم‌گیری می‌شود و نمی‌توان کاری کرد.

116/112

بیشتر بخوانید:

لاریجانی: صحبت کردن مقامات امریکایی درباره انتخابات ایران گستاخی است

لاریجانی: صهیونیست ها و همپیمانان آنها در مقابل مقاومت صف آرایی کرده اند+ ویدئو