رییس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد، اگر قرار است احزاب در جایگاه اداره کشور فعالیت کنند، باید حدود 5 یا 6 حزب به صورت قوی داشته باشیم.

به گزارش خانه ملت، علی لاریجانی عصر دوشنبه در دیدار با جمعی از اعضای خانه احزاب با بیان اینکه احزاب هنوز جایگاه خود را در کشور پیدا نکرده اند، افزود، اگر می خواهیم در حوزه احزاب، قوی باشیم، باید ساختار تشکیلاتی تقویت شود.

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه باید روی قانون انتخابات بر اساس سیاست های کلی انتخابات ابلاغی توسط مقام معظم رهبری کار شود، ادامه داد، دولت لایحه ای در خصوص انتخابات در دست بررسی دارد که امیدواریم کامل باشد و قانون جامعی را به جای قوانین خرد انتخاباتی ارائه کند.

رئیس قوه مقننه در ادامه با بیان اینکه تعدد احزاب در کشور فی نفسه مشکلی ندارد، اظهار داشت، تعدد احزاب در مواردی می تواند خوب هم باشد اما اگر قرار است در جایگاه اداره کشور فعالیت کند با این تعداد نمی شود و باید حدود 5 یا 6 حزب فعالیت کنند که احزاب قوی باشند و توسط مردم همراهی شوند.

رئیس نهاد قانونگذاری کشور، همچنین در حوزه ارتباط با احزاب خارجی تصریح کرد، در حال حاضر ارتباط با احزاب خارجی در قانون آمده است، ولی پیشنهادی که برای حضور در گروه های دوستی پارلمانی داده شد به شکل عضویت امکان پذیر نیست زیرا اعضای آن حتما باید نماینده مجلس باشند، اما می توانند گروه های دوستی جلساتی با احزاب داشته باشند تا نظرات انتقال یابد.

لاریجانی همچنین با اشاره به عدم اشاره توسعه سیاسی در برنامه ششم توسعه کشور افزود، لازم است اگر پیشنهادی وجود دارد ارائه شود که اگر خلاء قانونی در برنامه ششم وجود دارد به صورت دقیق بررسی شود.

طاهرنژاد عضو حزب کارگزاران و از اعضای خانه احزاب نیز در این جلسه با بیان اینکه، دولت قبل طرح "مجلس در رأس امور نیست" را رواج داد، گفت، مجلس یکی از بزرگترین اصول انقلاب است لذا باید اقتدار آن حفظ شود، همچنین پذیرش اصل انتخابات به معنای پذیرفتن احزاب است.

حسین کنعانی مقدم عضو جبهه ایستادگی هم در ادامه در خصوص ضرورت توسعه سیاسی در برنامه ششم اظهار کرد، احزاب می‌توانند به این توسعه کمک کنند، همچنین مجلس می‌تواند قراردادی با احزاب برای ایجاد اطلس سیاسی ببندد .

هاشمی دیگر عضو خانه احزاب، انسجام ملی را مهم‌ترین مساله کشور عنوان کرد و گفت، در ایران قومیت‌ها و احزاب با نگاه‌های مختلف سیاسی وجود دارد که باید آن را پذیرفت و صرفا عده‌ای کار را در دست نگیرند.

محمدزاده رئیس پیشین کمیته بانوان خانه احزاب در پایان این جلسه با بیان اینکه خانه احزاب با مساعدت وزیر کشور تشکیل شد، خاطرنشان کرد، بانوان سیاسی به صورت فعال در احزاب حضور دارند که لازم است جایگاه آن‌ها به صورت منصفانه تری تبیین شده و مشکلات آن‌ها نیز جهت انسجام ملی بررسی شود.