رئیس مجلس شورای اسلامی بیانیه ضد ایرانی سه کشور اروپایی را نشان دهنده بغض آنان نسبت به جمهوری اسلامی دانست.

به گزارش ایران پرس، "علی لاریجانی" امروز (چهارشنبه) در دیدار با بسیجیان قوه مقننه خاطرنشان کرد، عربستان به یمن حمله کرد و آنان از خود دفاع می‌کنند و خود یمنی‌ها اعلام کرده اند که به تجاوز عربستان پاسخ داده اند با این حال این سه کشور اروپایی بیانیه می‌دهند و ایران را متهم می‌کنند.

لاریجانی با تاکید بر اینکه اگر کشوری به ایران حمله کند، جمهوری اسلامی پاسخی قاطع به آنان می دهد افزود، دشمنان جرات حمله به ایران را ندارند.

رئیس مجلس شورای اسلامی ایران همچنین با رد اتهامات "دونالد ترامپ" رئیس جمهوری آمریکا به ایران در مجمع عمومی سازمان ملل متحد اظهار کرد، مردم آمریکا گرفتار رئیس جمهوری دروغگو شده اند.

سه کشور بریتانیا، فرانسه و آلمان دوشنبه شب هم سو با آمریکا، ایران را مسئول حمله به تاسیسات نفتی عربستان معرفی کردند.

بریتانیا، فرانسه و آلمان در این بیانیه بدون ارائه هیچ گونه سند و مدرکی ادعا کردند،  تهران پشت عملیات پهپادی یمنی ها علیه تاسیسات نفتی عربستان سعودی بوده است.

یگان پهپادی ارتش و کمیته‌های مردمی یمن شنبه هفته گذشته (14 سپتامبر) در پاسخ به جنایات ائتلاف سعودی در یمن، با 10 فروند پهپاد بومی،  پالایشگاه های "بقیق" و "خریص" وابسته شرکت ملی نفت عربستان (آرامکو)  را هدف قرار داد.

پس از این عملیات، آمریکایی ها و سعودی ها  اما با تکرار ادعا‌های بی‌اساس علیه جمهوری اسلامی ایران، مدعی شدند تهران پشت عملیات پهپادی یمنی‌ها بوده است.

ادعاها و اتهام‌زنی‌های بی اساس آمریکایی ها و سعودی ها  علیه ایران در حالی است که نیرو‌های مسلح یمن در بیانیه‌ای مسئولیت این حمله را بر عهده گرفت.

بریتانیا، فرانسه و آلمان در این بیانیه همچنین خود را حامی برجام معرفی کردند و از ایران خواستند تا به اجرای کامل تعهدات برجامی‌اش بازگردد.

تروئیکای اروپایی در ادامه  تاکید کردند، «زمان آن فرا رسیده که ایران مذاکرات بلندمدت درباره برنامه هسته‌ای و همچنین موضوعات امنیتی از جمله برنامه موشکی خود را بپذیرد.»

آلمان، بریتانیا و فرانسه بعد از خروج غیرقانونی آمریکا از برجام (8 می 2018) وعده دادند با تضمین منافع اقتصادی ایران، این توافق را حفظ کنند اما پس از گذشت بیش از یک سال، این کشورها نه تنها به تعهدات برجامی خود عمل نکرده‌اند بلکه پا را فراتر نهاده و هم راستا با آمریکا خواستار گفت وگو و توافق جدید درباره برنامه دفاع موشکی ایران شده‌اند.

جمهوری اسلامی ایران 8 می 2019، یک سال پس از خروج یکجانبه آمریکا از توافق هسته‌ای و پس از اثبات ناکارآمدی راهکارهای پیشنهادی اروپا برای جبران تبعات اقتصادی خروج آمریکا از برجام، اعلام کرد، بخشی از تعهدات برجامی خود را بر اساس بندهای 26 و 36 این توافق معلق می‌کند.

ایران تاکنون در 3 گام از تعهدات برجامی‌اش کاسته است.

بر اساس بندهای 26  و 36  برجام، در صورت پایبند نبودن طرف مقابل به تعهداتش، ایران حق دارد اجرای تعهدات خود را به شکل کلی یا جزئی متوقف کند.

117

بیشتر بخوانید:

بریتانیا، فرانسه و آلمان همسو با آمریکا: ایران مسئول حمله به تأسیسات نفتی عربستان است

ظریف در واکنش به بیانیه اروپایی ها: هیچ توافق جدیدی بدون پایبندی به برجام وجود نخواهد داشت

روحانی در دیدار جانسون: اروپا باید به تعهدات خود در برجام پایبند باشد