به گزارش خبرگزاری ایران پرس، "سرگئی لاوروف" در نشست خبری مشترک با "آگوستو سانتوس" وزیر خارجه پرتغال در مسکو با اشاره به تهدید های اخیر کشورهای غربی درخصوص اخراج روسیه از "سوئیفت" اظهار داشت، دولت روسیه و سازمانهای مرتبط در حال تدوین راهکارهایی برای مقابله با تبعات اخراج احتمالی روسیه از این سامانه هستند.
"لاوروف" با بیان اینکه غربی ها شرکای قابل اتکایی نیستند افزود، آنها ممکن است در پارهای موارد بدون هیچ دلیلی دست به اتخاذ اقدامات غیرقانونی بزنند.
سوئیفت یک سیستم پیامرسان مالی است که بانک ها و دیگر نهادهای مالی را در سراسر جهان به هم وصل میکند تا تبادل اطلاعات درباره تراکنشهای مالی بین آنها به شیوهای امن انجام شود.
مقر اصلی این شبکه که تراکنشهای مالی جهانی را تسهیل میکند در بلژیک قرار دارد، اما اعضای هیئت مدیره آن را مدیران بانکهای آمریکایی تشکیل میدهند
آمریکا و اروپایی ها در ماه های اخیر بارها در راستای فشار به مسکو، تهدید کرده اند ممکن است دسترسی روسیه به سامانه سوئیفت را قطع کنند.
روسیه در کنار چین و هند به عنوان اعضای اقتصادهای نوظهور دنیا، موسوم به "بریکس" تصمیم گرفتهاند به منظور دور زدن سامانه پیام رسان بانکی "سوئیفت"، یک سامانه پیامرسان جایگزین ایجاد کرده و آنها را به هم متصل کنند.
سامانه روسیه «SPFS» نام دارد و قرار است با سامانه پیامرسان چین، موسوم به «CIPS» به یکدیگر متصل شوند. هند هنوز چنین سامانهای ندارد.
رسانههای روسیه گزارش دادهاند تشکیل چنین شبکهای میان این سه کشور سه میلیارد نفر را به یکدیگر متصل خواهد کرد.
روسیه و کشورهای بلوک بریکس با توجه به رفتارهای نامطمئن غرب در صدد راهاندازی این سامانه جایگزین مالی به جای سوئیفت برآمدهاند.
روسیه سال 2014 بعد از آنکه واشنگتن این کشور را به اخراج از سوئیفت تهدید کرد راهاندازی SPFS را آغاز کرد. اولین تراکنش مالی در این سامانه مالی دسامبر سال 2017 انجام شد.
کشورهای عضو «اتحادیه اقتصادی اوراسیا» نیز در حال همکاری با بانک مرکزی روسیه برای پیوستن به SPFS هستند. جمهوری اسلامی ایران هم اعلام کرده است، به دنبال راهاندازی سامانه جایگزین سوئیفت است.
120