"ایزابل ماندرو" Isabelle Mandraud در مطلبی در تارنمای روزنامه فرانسوی "لوموند" نوشت؛ حدود یک روز به دیدار "ولادیمیر پوتین" رئیس جمهوری روسیه با "دونالد ترامپ" رئیس جمهور آمریکا در هلسینکی باقی مانده و البته پوتین لحظهای از تحولات و تنشهای نشست سران ناتو در بروکسل (11 و 12 ژوئیه) غافل نمانده است.
برخلاف رئیس جمهور آمریکا، پوتین چندان به توییت کردن پیامها علاقهای ندارد و این رویکرد به او اجازه میدهد تا به طور علنی از مذاکره و اظهارنظر لذت ببرد. وزارت خارجه روسیه در پیامی درباره نشست ناتو اعلام کرد: «سازمان نظامیِ بیفایده ناتو، ما را به اقدامات تحریکآمیز علیه این نهاد متهم میکند، در حالی که ما سرگرم تماشای بازیهای جام جهانی هستیم.»
شیوه پوتین بسیار کلاسیک است. گزارش، آمارها و لیستی از اختلاف نظرها و شکایتهای روسیه علیه آمریکا و تاریخچهای از روابط دوجانبه آماده شده است؛ گویا پوتین به آنها نیاز خواهد داشت. پس از هجده سال بر مسند قدرت بودن، ولادیمیر پوتین، به مسائل و سیاستها کاملا آگاه است و حالا دونالد ترامپ چهارمین رئیس جمهور آمریکا است که توسط پوتین در بوته آزمایش قرار میگیرد."بیل کلینتون"، "جورج دبلیو بوش" و "باراک اوباما" سه رئیس جمهوری قبلی بودند.
با این تفاوت که اولین دیدار ترامپ و پوتین، همچون دوران جنگ سرد، در شهرهلسینکی درکشور فنلاند برگزار میگردد.
هلسینکی در سال 1975 میزبان مذاکرات " لئونید برژنف" Leonid Brejnev رهبر اتحاد جماهیر شوروی و "جرالد فورد" Gerald Ford سی و هشتمین رئیس جمهور آمریکا بود.
در این دوئل جدید، مقابل دونالد ترامپ، فردی غیرقابل پیشبینی که حالا با متحدانش نیز دچار تنش شده است، ولادیمیر پوتین به عنوان یک رئیس جمهوری قاطع و مصمم حضور مییابد و هیچ توجهی نیز به انتقادها و برخی تبلیغات ندارد. به عقیده 62 درصد از مردم روسیه، پوتین فردی است که «برای حل مشکلات و نزدیک شدن دوکشور» تلاش میکند و به عقیده 14 درصد از آنها این ترامپ است که برای بهبود اوضاع تلاش میکند.
این آمار نتیجه نظرسنجی موسسه "وی تی اسلوم" VTsIOM است که در تاریخ 9 ژوئیه انجام شد.
از سوی دیگر؛ دیدار پوتین و ترامپ یکی از دیدارهای بسیار رمز آلود به نظر میرسد که ابرقدرتهای جهانیِ گذشته و حال را کنار هم آورده است.
درحالی که ترامپ، مرحله به مرحله به رویارویی با جهان (چین، اتحادیه اروپا، تجارت آزاد آمریکای شمالی) پرداخته، این بار قصد دارد خود را برای دیدار با پوتین «مردی قوی»، آماده کند. البته در مقام مقایسه میتوان گفت پوتین نیز همچون ترامپ، غیرقابل پیشبینی است.
این موضوع که ائتلاف پوتین- ترامپ با برخورداری از دیدی مشترک درباره جهان بنا نهاده شود؛ هر چند دور از دسترس و غیرعادی به نظر می رسد ولی (در صورت تحقق) به افزایش دیدگاههای پوپولیستی و ملیگرایانه منجر خواهد شد.
از طرفی ترامپ در تلاش است تا این دیدار را نوعی پیروزی برای خود معرفی کند مانند آنچه که پس از دیدار با «کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی، توییت کرد: «دیگر از جانب کرهشمالی تهدید هستهای مطرح نیست.»
مترجم: رضایی
بیشتر بخوانید:
درخواست دموکراتها برای لغو دیدار ترامپ و پوتین
ترامپ: پوتین برای من یک رقیب است
آگورا ووکس: دیدار پوتین و ترامپ، پایانی بر نظام الیگارشی آمریکا
اهرام: نشست ترامپ و پوتین و چشم انداز آینده این نشست