به گزارش ایران پرس به نقل از لوگران سوار نیروهای ارتش سوریه به ویژه تانک های تی 72 و توپ های 130 میلی متری در ارتفاعات "اَکراد"2 موضع گیری کرده و روستاهای شرقی خالی از سکنه را که در اشغال افراط گرایان قرار دارد، هدف گرفته اند.
شهر "جسرالشغور"3 همچنان در کنترل نیروهای النصره قرار دارد. ادلب مدت هاست که به سطل زباله ای از دشمنان سوریه مبدل شده و مملو از افراط گرایانی از النصره، داعش و سایر گروه های افراط گرایی است که حاضر نشده اند تسلیم شوند و از شهرهای بزرگ به ادلب منتقل شده اند.
آیا نیروهای سوری، آماده حمله به جلگه رود "عاصی"4 و پایان دادن به کار این افراط گرایان هستند؟
چند ساعت پیش از آن که من (نویسنده) به این منطقه برسم، افراط گرایان پهپادی را به خطوط جبهه اعزام کرده بودند. این پهپاد نقره ای رنگ هدف قرار گرفته و ساقط شده بود. النصره روی بال این پهپاد نوشته بود: اگر شما این پیام را دریافت می کنید، بدانید که اتفاق بدتری در انتظار شماست.
"طارق بن زیاد آندلسی" این پیام را امضا کرده بود. سه مسلسل روی این پهپاد نصب شده بود. طارق بن زیاد نام فاتح آندلس در قرن هشتم میلادی بود.
آیا همانطور که سازمان ملل متحد و "رجب طیب اردوغان" هراس خود را از احتمال وقوع یک کشتار بی سابقه اعلام کرده اند، پس از بازپس گیری ادلب، ما شاهد یک ماجرای بسیار غم انگیز مشابه «برلین سال 45» خواهیم بود؟ آیا همانطور که "دونالد ترامپ" پیش بینی کرده، ما شاهد یک حمله ویرانگرانه به ادلب خواهیم بود؟ آیا همانطور که "سرگئی لاوروف" وزیر امور خارجه روسیه گفته است، ما شاهد محوغده چرکین تروریست ها – همان اصطلاحی که اسرائیل علیه حماس در غزه از آن استفاده می کند - خواهیم بود؟
توپ های ژنرال جهاد سلطان در منطقه استتار شده اند. اما احتمالا افراط گرایان و همین طور ماهواره های آمریکایی عکس هایی از این منطقه تهیه کرده اند و روس ها هم از این موضع گیری مطلع هستند، چرا که روسیه متحد سوریه است. اما نیروهای زمینی و خودروهای زرهی برای این حمله کجا هستند؟ من در منطقه جز چند روستایی در نزدیکی خطوط نیروهای دولتی فرد دیگری را ندیدم.
اولین چیزی که در دفتر ژنرال سلطان نظرم را به خود جلب کرد، دو عکس بزرگ از "ولادیمیر پوتین" و "بشار اسد" بود.
پرچم های دو کشور نیز در ورودی دفتر نصب شده بودند. البته لازم به ذکر است که عملیات بازپس گیری ادلب، عملیات مشترک روسیه – سوریه نیست. من جز یک دستگاه خودروی پلیس نظامی روسیه در حماء، هیچ نشانه ای دال بر حضور نیروهای ارتش این کشور در منطقه مشاهده نکردم. به هر ترتیب همکاری های هوایی بین روسیه و سوریه در صورت آغاز حمله وجود خواهد داشت.
ژنرال سلطان در جریان حمله سال 1982 اسرائیل به لبنان، ستوان یک یگان زرهی بود. وی با افسران روس گفت و گو کرده و خطاب به من خاطر نشان کرد که برای رسیدن به شهر جسرالشغور هفت روز به وی فرصت داده شده است.
نیروهای ارتش سوریه در سال 2015 تحت فشار آتش افراط گرایان، این شهر را ترک کردند. آن ها در رود عاصی از نیروهای النصره شکست خوردند. در آن زمان سایر نیروهای سوری در حال محافظت از غیرنظامیانی بودند که شهرهای شان را ترک کرده بودند. اما النصره همه خانواده ها را به قتل رساند. نیروهای سوری در حالی که عقب نشینی می کردند، به مبارزه ادامه می دادند. در وقوع این حمام خون هیچ جای شکی وجود ندارد. همین اتفاق موجب شد که روسیه چند ماه بعد به مداخله نظامی با هدف حمایت از دولت بشار اسد تصمیم بگیرد.
بسیاری از فرماندهان ارتش سوریه در شمال غربی لاذقیه و جنوب غربی حلب مستقر شده اند. ژنرال صالح که در سوریه لقب «ببر» به وی داده شده نیز در این منطقه حضور دارد. وی یک پای خود را در انفجار مین در شرق حلب از دست داده است. اما فرماندهان تحت امر این ژنرال سوری که وی را «سزار» می نامند، مستقیما به خطوط دشمن حمله نمی کنند. تاکتیک ژنرال سلطان، پیشروی روستا به روستاست. آیا نبرد بزرگ ادلب کندتر از آن چه سیاستمداران، خبرنگاران و جهانیان تصور می کنند، انجام خواهد گرفت؟
این اتفاق فرصت زیادی در اختیار مذاکرات سوریه – ترکیه، گفت و گوهای روسیه - آمریکا و گردهمایی های محلی با هدف آشتی بین مخالفان و ارتش سوریه با حضور روس ها قرار می دهد.
این گردهمایی های محلی در جریان نبردها در حمص، دمشق و درعا بارها برگزار شده اند. درعا امروز در چهارچوب توافقات آتش بس رسما در کنترل نیروهای ارتش سوریه قرار دارد، اما هنوز گروه های مسلح غیردولتی در برخی روستاهای این استان به گشت زنی مبادرت می کنند.
سوالی که هم اکنون مطرح می شود این است که، افراط گرایانی که قسم خورده اند که هرگز تسلیم نشوند، به کجا خواهند رفت؟ این پرسش مهمی است. زمانی که این افراط گرایان شهرهای بزرگ سوریه را تخلیه کردند، با اتوبوس به ادلب ، زباله دان افراط گرایان منتقل شدند.
یک راهروی زمینی بین ادلب و مرز ترکیه وجود دارد که تا سنگر فرماندهی ژنرال سلطان فقط 20 کیلومتر فاصله دارد. نیروهای پاسدار صلح ترک نیز در استان ادلب مستقر هستند. ژنرال سلطان گفت: «(افراط گرایان) سوری می توانند بمانند. اما خارجی ها باید بروند. این سیاست ماست.» اما چه کسی این خارجی ها (افراط گرایان) را می پذیرد. من فکر می کنم که ولادیمیر پوتین که عکسش در سنگر ژنرال سلطان نصب شده، حاضر نیست با بازگشت افراط گرایان زن و مرد چچنی موافقت کند. وی با بازگشت زنان و مردان افراط گرای ترکمن و افراط گرایان ازبک نیز موافقت نخواهد کرد. پس، این افراط گرایان و تمامی افراط گرایانی که می خواهند درمیان غیرنظامیان به جنگ ادامه بدهند، به کجا می روند؟
البته این پرسش بدان معنا نیست که ادلب به آسانی به دست نیروهای دولتی می افتد. حملات هوایی اخیر ارتش سوریه به شهر جسرالشغور به کشته شدن شماری از افراط گرایان منتهی شد. مخالفان که تعداد تلفات شان را معمولا اعلام نمی کنند، از کشته شدن ده غیرنظامی در این حمله خبر دادند. خانواده های برخی نظامیان ارتش سوریه نیز در بین هزاران خانواده حاضر در ادلب ساکن هستند. به عقیده ژنرال سلطان، افراط گرایان خارجی خانواده های شان را به همراه خود به جسرالشغور آورده اند. اگر این فرضیه درست باشد، وضعیت خطرناکی برای مخالفان به وجود آمده است.
ژنرال سوری به راحتی و بی مهابا در خصوص نظامیان سوری که در روزهای اول جنگ از ارتش فرار کرده و به مخالفان ملحق شدند، صحبت می کند. از نظر وی فقر دلیل تمایل این نظامیان به سوی مخالفان شده است. وی گفت: «در سال 2015 این نظامیان دریافتند که برای دموکراسی و حقوق بشر نمی جنگند. در حالی که ما در حال نبرد بودیم، دوستان مان از روسیه با سلاح های مناسب به کمک سوریه آمدند.»
ژنرال سوری این واقعیت را پذیرفت که ارتش سوریه به جای نبرد نهایی با النصره در ادلب، برای نبرد نهایی در منطقه ملتهب جولانِ اشغال شده توسط اسرائیل وارد عمل شده است. وی خاطرنشان کرد که در نقشه سوریه، جولان در آن سوی ادلب واقع شده است. این طور می توان تصور کرد که فتح جولان گام بعدی است. اما فتح جولان ماجرای دیگری است.
مترجم: علیرضا فراهانی
1-Robert FISK
2- Akrad
3-جـِسر الشُغور یکی از شهرهای کشور سوریه واقع در استان ادلب است. این شهر در کنار رود عاصی و در جاده اصلی لاذقیه به حلب واقع شده است. جسرالشغور در ۷۵ کیلومتری لاذقیه و ۱۰۴ کیلومتری حلب قرار دارد.
4- رود عاصی که به عربی نهر العاصی نامیده می شود رودی است که از لبنان سرچشمه گرفته و پس از گذر از سوریه به ترکیه میریزد. طول این رود ۵۷۱ کیلومتر است و شهرهای حمص، حماه، و انطاکیه در کرانه آن قرار گرفتهاند.
منبع:
https://www.legrandsoir.info/quand-la-bataille-d-idlib-sera-terminee-ou-iront-les-combattants-qui-ont-jure-de-ne-jamais-se-rendre-the-independent.html
بیشتر بخوانید:
ژست عوامفریبانه «یونکر» درباره عملیات آزادسازی ادلب
چرایی ضرورت پاکسازی ادلب از وجود تروریستها/ تحلیل
عزم جدی سوریه برای پاکسازی ادلب از تروریست ها+ویدئو.
ماجرای ادلب؛ آمادگی روسیه در برابر هر اقدام آمریکا