«جانگ زی گوان» Jang Xe Gvan با اشاره به سفر آتی «دونالد ترامپ» رییس جمهوری آمریکا به چین تاکید کرد، پکن به دنبال حل مساله هسته ای شبه جزیره کره به صورت صلح آمیز است و تمایل ندارد کشوری در این منطقه به زور متوسل شود.
در همین پیوند رسانه های چینی اعلام کردند، در سفر چند روز آینده رییس جمهوری آمریکا به پکن، «شی جین پینگ» Xi Jinping رییس جمهوری چین، مخالفت خود را با هر گونه اقدام نظامی واشنگتن علیه پیونگ یانگ به وی اعلام خواهد کرد.
رسانه های چین اعلام کرده اند، دو کشور باید راهی برای برون رفت از اختلافات و توسعه مناسبات پیدا کنند.
سخنان معاون وزیر خارجه چین درباره مخالفت این کشور با افزایش فشارها علیه کره شمالی از سوی آمریکا به خصوص توسل به اقدام احتمالی نظامی، مسئله ای است که در ماه های گذشته و با تشدید جنگ لفظی بین مقامات پیونگ یانگ و واشنگتن بارها دولت پکن بر آن تاکید کرده است.
نکته تازه در تکرار موضع چین درباره مخالفت با تشدید فشارهای آمریکا برکره شمالی به دیدار ترامپ از برخی کشورها در شرق آسیا و اهداف وی در این خصوص معطوف است.
نگرانی چین از نتایج سفر ترامپ به کشورهای شرق آسیا
سفر ترامپ به شرق آسیا به خصوص به کشورهای متحد آمریکا از جمله ژاپن و کره جنوبی که درعرصه صف آرایی در مقابل کره شمالی دارای نقطه مشترک هستند، این نگرانی را برای مقامات چین به وجود آورده است که رییس جمهوری آمریکا در گفتگو با مقامات کشورهای متحد با کاخ سفید در مقابله با پیونگ یانگ، سناریوهای خطرناکی برای منطقه در چارچوب برخورد با کره شمالی را طرح و نظر آنان را برای همراهی با برنامه های ماجراجویانه خود جلب کند.
به خصوص آنکه ترامپ اعلام کرد، صبر استراتژیک آمریکا در مواجهه با برنامه های موشکی و هسته ای کره شمالی به پایان رسیده است و این موضع می تواند نشانه ای از احتمال اتخاذ تصمیمی شتابزده علیه پیونگ یانگ باشد.
اگرچه رییس جمهوری آمریکا در چند ماه گذشته بارها در خصوص کره شمالی مواضع تندی از جمله تهدید این کشور به نابودی را مطرح کرده است، اما کارشناسان این رویکردها را تنها دارای وجهه تبلیغاتی دانسته و آن را فاقد عملیاتی شدن ارزیابی کرده اند.
«دیمتری زولوترائف» کارشناس سیاسی و از نویسندگان روسی می گوید: "ترامپ رییس جمهوری آمریکا شجاعت و جرات آغاز حمله نظامی به کره شمالی را ندارد و واشنگتن سعی می کند از سیاست ارعاب و سرکوب علیه پیونگ یانگ استفاده کند."
دیدار ترامپ از کره جنوبی و ژاپن این احتمال را مطرح کرده که ممکن است وی در این سفر سناریوهای جنگ با کره شمالی را با مقامات سئول و توکیو مورد بررسی قرار بدهد.
به همین دلیل است که همزمان با سفر ترامپ به شرق آسیا، دولت چین درباره هر گونه تلاش آمریکا برای افزایش فشارها بر کره شمالی هشدار داده و با آن مخالفت کرده است.
البته بنا به دلایل مختلف داخلی، منطقه ای و بین المللی رئیس جمهوری آمریکا شرایط مناسبی برای صدور هر گونه اقدام جنگی علیه کره شمالی را ندارد.
به طور نمونه تنها در داخل آمریکا، بیش از 60 نماینده کنگره با امضای نامهای خطاب به «رکس تیلرسون» وزیر خارجه این کشور ضمن مخالفت با اظهارات ترامپ درباره کره شمالی گفته اند:
"ما با نوشتن این نامه نگرانی عمیق خود را از اظهارات رئیس جمهور ترامپ که باعث افزایش چشمگیر تنشها با کره شمالی و خطر بروز جنگ اتمی شده است اعلام می کنیم.به همین دلیل است که مواضع ترامپ درباره کره شمالی بیشتر جنگ لفظی ارزیابی شده که نمی تواند به مرحله اجرا در آید. "
نویسنده: محمد رضا عسگری
116/110
بیشتر بخوانید:
آمادگی کره جنوبی برای مقابله با کره شمالی/ واکنش چین و ترکیه به افزایش تنش ها در شبه جزیره کره
ادامه رفتارهای خصمانه آمریکا در قبال کره شمالی / نیکی هیلی: رهبر کره شمالی بیمار است
درخواست چین از کره جنوبی برای گفتگو با کره شمالی