به گزارش ایران پرس، در دومین نشست کمیته همکاریهای رسانهای ایران و روسیه دو طرف در خصوص پیشبرد اهداف مدنظر و بررسی توافقات بدست آمده در نخستین نشست کمیته همکاریهای رسانهای به تبادل نظر و گفتوگو پرداختند.
معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران در این نشست اعلام کرد: امروز همکاری رسانهای ایران و روسیه نه یک انتخاب بلکه بستر ساز دست یابی به منافع مشترک دو کشور در حوزه های مختلف است.
«محمد خدادی» ادامه داد: ما در منطقهای بسیاری حساس با مولفههای بسیار پیچیده و موضوعات متنوع و متغیر روبرو هستیم که ویژگی امروز آن جنگ رسانه ای است که بر دو کشور تحمیل شده است.
خدادی اظهار داشت: رسانه های ایران و روسیه امروز با سه فضای رقابتی، تقابلی و تخریبی مواجه هستند از این رو همکاری آنها یک انتخاب نیست بلکه شرایطی است که بستر منافع مشترک دو کشور را فراهم میکند و میتوان آن را در مسیر منافع امنیتی دو کشور هم به حساب آورد.
مقام روسی: ایران و روسیه قربانی اخبار جعلی هستند
معاون وزیر توسعه دیجیتالی، مخابرات و ارتباطات جمعی روسیه نیز در این نشست با بیان اینکه امروز بسیاری از کشورها خواهان پیوستن به همکاریهای رسانهای ایران و روسیه هستند، اعلام کرد: دو کشور قربانیان اصلی اخبار دروغین یا جعلی هستند که از روی کینه توزی علیه مسکو و تهران منتشر میشوند.
«الکسی کنستانتینویچ ولین» افزود: ما امروز به توافقات مهمی دست یافتیم و مقرر شد در فرمتهای دو و چند جانبه همکاری های خود را گسترش دهیم به شکلی که رسانه های ایران و روسیه تلاش خواهند کرد تا رسانههای دیگر کشورها هم جذب همکاریهای رسانهای دو کشور شوند.
وی کمک به یکدیگر برای تربیت نیرو و دانشافزایی را از توافقات کمیته همکاریهای رسانهای ایران و روسیه دانست و اظهار داشت: روسیه آماده است نمایندگان رسانههای ایرانی را در حوزههای مختلف تلویزیونی و شبکههای اجتماعی آموزش دهد ضمن اینکه از برگزاری دورههای آموزشی در روسیه یا حتی ایران استقبال میکنیم.
جبلی: رسانههای ایران و روسیه با چالشهای مشابه روبرو هستند
معاون برون مرزی سازمان صدا وسیما هم در نشست کمیته همکاریهای رسانهای ایران و روسیه اظهار داشت: علاوه بر زمینههای مشترک فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی، رسانههای دوکشور با چالشهای مشترکی مواجه هستند.
وی افزود: مواجهه با یکجانبهگرایی که در غرب به ویژه به رهبری آمریکا بوجود آمده است و تلاش دارد قوانین و معیارهای بینالمللی را قربانی خواستههای خودخواهانه خود کند، امروز یکی از معضلات پیش روی رسانههای ایران و روسیه است.
وی گفت: رسانهها قطعا یکی از ابزار آمریکا برای تداوم سیاستهای یکجانبه این کشور در عرصه بینالمللی هستند و ما به عنوان دو کشور که با مشکلی مشابه روبرو هستیم تمایل داریم همکاری رسانهای خود را با یکدیگر برای مقابله با یکجانبه گرایی گسترش دهیم.
گفتنی است، هیاتی از مدیران رسانهای ایران دیروز یکشنبه به ریاست معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای شرکت در دومین نشست کمیته همکاریهای رسانهای ایران و روسیه وارد مسکو شده است.
در این دور از گفتوگوها زمینههای همکاری و همافزایی در حوزه رسانه بین دو کشور در راستای تقویت مناسبات سیاسی، اقتصادی و فرهنگی و پیگیری توافقات و تفاهمات اولین دور گفتوگوها که سال گذشته در تهران برگزار شد، توسط نمایندگان رسانههای دو کشور مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.
بازدید از مراکز رسانهای و آشنایی با تجربیات روسیه در این زمینه و گفتوگو با اندیشمندان و صاحبنظران روسیه و همچنین شرکت در همایش ایرانشناسان روس از دیگر برنامههای پیشبینی شده هیات رسانهای ایران در روسیه است.
ضمن اینکه هیات رسانه ای ایران ظهر امروز (دوشنبه) از تلویزیون زویزدا (ستاره سرخ) وابسته به وزارت دفاع روسیه دیدار و با مسولان آن به گفت وگو و مذاکره پرداختند.
«پیمان جبلی» معاون برون مرزی سازمان صدا وسیما، «علیرضا شیروی» مدیرکل رسانه های خارجی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، «مهدی شفیعی» معاون خبرگزاری ایرنا و مدیرعامل موسسه مطبوعاتی ایران و شمار دیگری از اصحاب رسانه در این سفر معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی را همراهی میکنند.
118