مقابله با بیماری «کووید- 19» که منشاء آن ویروس کروناست، به چندعلت سخت و پیچیده است.
علت نخست؛ شناخت محدود ازرفتار این ویروس در شرایط متفاوت اقلیمی است که سبب شده جمعبندی مشخص و قطعی درخصوص مولفه های تاثیرگذار بر این ویروس و مهار آن بدست نیاید.
علت دوم؛ ناهمگونی شرایط پیشگیری ودرمانی در کشورهای مختلف و برخی پنهان کاری ها و ضعف ها درخصوص مقابله با این ویروس است که سبب افزایش سرعت انتقال بیماری «کووید-19» شده است.
علت سوم؛ سایه انداختن جریان های سیاسی و بهره برداری برخی کشورها از وضعیت موجود برای دستیابی به مقاصد پلید سیاسی و ضدبشری آنهاست. نمونه بارز چنین اقدامی، تحریم های یکجانبه آمریکا علیه ایران و تاثیرات منفی آن بر اقدامات پیشگیرانه و درمانی است که سبب تاخیر و اختلال در قطع زنجیره انتقال این ویروس می شود که قطعا همه از این مسئله آسیب خواهند دید.
در حال حاضر امیدها و تلاش ها در جهان معطوف به جلوگیری از گسترش ویروس کرونا است. تحقق این هدف اما با توجه به موانع موجود بر سرراه کنترل کامل بیماری به عوامل متعدد بستگی دارد. با این حال سمت و سوی مجموعه تلاش ها و اقدامات در جهتی است که بتوان بحران کرونا را به یک وضعیت «کنترلشده» تبدیل کرد.
البته این به معنای دفع و نابودی کامل ویروس نیست، بلکه کمک به ایجاد شرایط برای کند شدن سرعت انتقال و ایجاد فرصت بیشتر به منظور ارائه خدمات پزشکی و بیمارستانی به مبتلایان به بیماری «کووید -19» و غربالگری افراد در سطح کلان است.
تاکنون بیش از 600 هزار نفر درجهان به بیماری «کووید- 19» مبتلا شده و نزدیک به 29 هزار نفر جان باخته اند.
«کیانوش جهانپور» رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت ایران روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار "ایران پرس" گفت: "تاکنون 35 هزار و 408 نفر در ایران به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده اند که نزدیک به 12 هزار نفر، بهبود یافته و از بیمارستان ها ترخیص شده اند. بر اساس همین آمار، متاسفانه تا روز شنبه دو هزار و 517 نفر به علت ابتلا به این ویروس فوت کرده اند."
وزارت بهداشت و درمان جمهوری اسلامی ایران با کمک نیروهای مسلح مجموعه ای از اقدامات را متناسب با سطوح متفاوت شیوع بیماری در دستور کار قرارداده است.
طرح ملی جداسازی بیماران (قرنطینه) وطرح تقویت فاصله گذاری اجتماعی، منع مسافرت های غیر ضرور و تعطیلی برخی فعالیت های شغلی و لغو اجتماعات از مواردی است که با هدف کمک به قطع زنجیره انتقال بیماری به اجرا در آمده است. هرکشوری متناسب با توان پزشکی و درمانی، فرهنگ اجتماعی و وضعیت اقتصادی ناگزیر است در شرایط فعلی این اقدامات را اجرایی کند.
آنچه مسلم است، ویروس کرونا نیز همانند تروریسم تهدید مشترک بشریت است و مهار و محو آن نیز نیازمند یک عزم مشترک جمعی جهانی است. ایران اما در حالی با ویروس کرونا دست و پنجه نرم می کند که تحت شدید ترین تحریمهای ظالمانه آمریکا قرار دارد.
«بهرام قاسمی» سفیر ایران در فرانسه روز شنبه در حساب توئیتری خود نوشت: "آنانی که در جهان بحران زده کرونایی و به هنگامه مرگ هزاران انسان و در میانه فضای ترس و اضطراب مردم جهان هنوز سخن از تحریم و فشارحداکثری و افزایش تحریمها میگویند، باید مسئولیت مرگ هزاران انسان بیگناه را پذیرا باشند."
تحریمهای آمریکا نه فقط مقابله نفس گیر مردم ایران با این ویروس، بلکه یک هدف حیاتی مشترک را تخریب و ناکارآمد میکند، در حالی که ارزش جان آدمی جغرافیا نمیشناسد.
در چنین شرایطی سکوت درمقابل اقدامات یکجانبه کشوری که بخاطر اهداف و اغراض سیاسی بطور عمد مانع از نجات جان انسانها درمقابل این بیماری فراگیر جهانی می شود، معنایی جزهمسویی با جنایتی ضد بشری ندارد.
نویسنده: جمشید امین زاده
116/118
بیشتر بخوانید:
ادامه درخواستها برای لغو تحریمهای ایران
تاکید واشنگتن بر تداوم تحریم ها علیه ایران/ تحلیل
براز امیدواری نماینده ایران از تلاشهای سازمان ملل متحد برای رفع تحریمها