به گزارش ایران پرس، «دنیس چایبی» Denis Chaibi خاطرنشان کرد در صورتی که آمریکا از برجام خارج و تحریمهای برون مرزی خود را علیه ایران دوباره اعمال کند، اتحادیه اروپا نیز ممکن است «مقررات بازدارنده» خود را احیا کند.
«مقررات بازدارنده» نخستین بار در سال 1996 برای محافظت از کشورهای عضو اتحادیه اروپا در برابر اجبار به تبعیت از تحریمهای آمریکا علیه ایران و کوبا وضع شد.
در آن زمان، استفاده اروپا از این مقررات در کنار تهدید به شکایت از آمریکا در سازمان جهانی تجارت سبب شد شرکتهای اروپایی بتوانند یک دهه تحریمهای آمریکا علیه ایران و کوبا را نادیده بگیرند.
کشورهای اروپایی بعد از توافق هستهای ایران و گروه 1+5 به دنبال افزایش روابط تجاری با ایران هستند؛ اما «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا، 12 ژانویه هشدار داد در صورتی که اروپایی برجام را مطابق میل وی اصلاح نکنند آمریکا از این توافق خارج خواهد شد.
در این میان کشورهای اروپایی بارها اعلام کردهاند حتی در صورت خروج آمریکا از برجام مصمم به ماندن در توافق هسته ای هستند اما به هر حال عملی کردن این وعده نیازمند یافتن روشهایی برای کاستن از تبعات تحریمهای آمریکا علیه شرکتهایی اروپایی است که با ایران تجارت میکنند.
توافق هستهای ایران و گروه پنج به علاوه یک (بریتانیا، فرانسه، روسیه، چین، آمریکا و آلمان) از ژانویه 2016 اجرایی شده است.
«ترامپ» همواره برخلاف مواضع طرفهای دیگر برجام، برنامه جامع اقدام مشترک را توافقی وحشتناک خوانده و خواهان برهم زدن آن است، اما جهان مخالف این اقدام رئیس جمهوری آمریکا است.117