نماینده سوریه در سازمان ملل متحد گفت: گروه های تروریستی جبهه النصره (فتح الشام) و احرارالشام از خروج مردم از محله‌های شرقی حلب جلوگیری می کنند.

خبرگزاری رسمی سوریه (سانا)، "بشار الجعفری" روز پنجشنبه در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد برای بررسی اوضاع انسانی در حلب افزود: دولت سوریه شش گذرگاه برای خروج غیرنظامیان و دو گذرگاه برای خروج افراد مسلحی که مایل به استفاده از عفو یا انتقال به دیگر مناطق هستند تعیین کرده است.

وی اظهارکرد: گروه‌های تروریستی و به ویژه جبهه النصره و احرارالشام که وابسته به القاعده هستند از خروج شهروندان از محله های شرقی حلب جلوگیری و از آنها به عنوان سپر انسانی استفاده می کنند.

الجعفری اضافه کرد: این گروه‌های تروریستی با تیراندازی و پرتاب خمپاره از خروج غیرنظامیان و افراد مسلح از حلب جلوگیری کردند و خمپاره‌های آن ها همچنان بر سر شهروندان و گذرگاه‌های اختصاص یافته برای خروج فرود می آید.

نماینده سوریه در سازمان ملل گفت: این تروریست‌ها مردم را تهدید کردند در صورتی که از محله‌های تحت سیطره آن ها خارج شوند منازلشان را به آتش می‌کشند.

الجعفری تصریح کرد: اوضاع شهر حلب تا یک سال و نیم پس از آغاز بحران سوریه آرام و باثبات بود، اما از ماه اوت سال 2012 پس از اقدام ترکیه به بازکردن مرزهایش به روی تروریست‌ها و مزدورانی که از عربستان و قطر حقوق می گرفتند و آمریکا آن ها را در خاک ترکیه آموزش می داد، اوضاع این شهر به وخامت گرایید.

نماینده سوریه در سازمان ملل اضافه کرد: این تروریست ها، شهر حلب را مورد تاخت و تاز قرار دادند و پس از ویران کردن و به غارت بردن میراث و آثار تاریخی ده ها هزارساله آن، شهروندان را به عنوان سپر انسانی گروگان گرفتند.

الجعفری یادآورشد: پس از هجوم تروریست ها به شرق حلب که دو میلیون شهروند در آن زندگی می کردند، بیش از یک میلیون و 700 هزار نفر از آنان از شر تروریست ها به مناطق غربی این شهر که در زیر چتر دولت سوریه بود پناه بردند.

وی اضافه کرد: گروه های تروریستی که بر بخش شرقی حلب مسلط هستند و برخی از کشورها با افتخار آن ها را "مخالفان مسلح میانه رو"، "گروه های مخالف آزمایش داده" و یا "ملائکه" می نامند و به آن ها هرنوع کمکی ارائه می کنند از 27 گروه تشکیل شده‌اند که جبهه النصره ستون فقرات آنان به شمار می‌روند و دیگر گروه‌ها با القاعده، داعش و جبهه النصره همپیمان هستند.

الجعفری افزود: همه این گروه‌ها، توافق روسیه و آمریکا که در تاریخ 9 سپتامبر 2016 امضاء شد و طرح دی‌میستورا و آتش بس اخیر سوری– روسی که تضمین کننده امنیت کسانی است که مایل به خروج از حلب باشند را نپذیرفتند.

وی گفت: دولت سوریه به همکاری با سازمان ملل برای رساندن کمک‌های انسانی به همه شهروندان آسیب دیده از این بحران در هرجایی براساس اصول سازمان ملل درباره کمک رسانی در اوضاع اضطراری و فوق العاده، ادامه می دهد.

نماینده سوریه در سازمان ملل افزود: براین اساس در همین هفته کمک‌های انسانی به مناطق ناآرام مانند حرستا، قدسیا، دوما و التل ارسال شد و هم اکنون برای اجرایی کردن کمک رسانی توافق شده با سازمان ملل برای ماه اکتبر تلاش می کنیم.