ایران پرس- در حالی که رژیم اسرائیل چشم طمع به منابع انرژی لبنان دوخته است، وزیران انرژی و دفاع لبنان تاکید کردند که این کشور از حقوق نفتی خود کوتاه نخواهد آمد.

«سزار ابی خلیل»، وزیر انرژی لبنان گفت لبنان وارد «دوره نفتی» شد و تجاوز به حقوق نفتی اش از سوی اسرائیل را نمی پذیرد.

«یعقوب الصراف»، وزیر دفاع لبنان نیز در حاشیه نشست امنیتی مونیخ بر حقوق نفتی کشورش تاکید کرد.

لبنان از جمله کشورهای عربی است که درآمدهای نفتی و گازی ندارد، اما در سال ۲۰۰۹ میلادی چندین میدان بزرگ نفتی و گازی در آبهای آن کشف شد که از جمله این میدان ‌ها، «لویاتان» و «تامار» هستند که در نزدیکی مرز دریایی مشترک اسرائیل و لبنان قرار دارند.

فاصله تنها چهار کیلومتری منابع کشف شده با مرزهای سرزمینهای اشغالی و نیاز رژیم اسرائیل به منابع نفتی و گازی سبب بروز تنش جدیدی میان تل آویو و بیروت شد زیرا برخی مقامات اسرائیلی از جمله «آویگدور لیبرمن»، وزیر جنگ، مدعی هستند که اعطای حق اکتشاف و استخراج نفت در آب های منطقه ای به لبنان، اقدامی کاملاً تحریک آمیز است زیرا این منابع آبی بنابر تمام معیارها متعلق به اسرائیل است.

این ادعای لیبرمن با واکنش یکپارچه از جانب لبنانی ها مواجه شد.

حزب الله لبنان، «میشل عون»، رئیس جمهوری، «سعد الحریری»، نخست وزیر و برخی از وزیران کابینه وی، ضمن رد ادعای وزیر جنگ رژیم صهیونیستی، بر حق حاکمیت لبنان بر منابع کشف شده انرژی تاکید کردند.

مهمترین چالش لبنان برای استخراج منابع نفتی

موسسه «چتم هاووس» اخیراً در گزارشی به نقل از «جبران باسیل»، وزیر سابق انرژی لبنان نوشت که درآمدهای نفت و گاز «استقلال اقتصادی» برای لبنان به ارمغان خواهد آورد، عامل پرداخت بدهی ‌های دولت و ایجاد شغل می‌ شود و برای مردم ثروت به همراه می ‌آورد.

می توان گفت، مهم ترین چالشی که لبنان برای استخراج نفت و گاز کشف شده مواجه است، طمع رژیم صهیونیستی و تلاش آن برای سیطره و سرقت منابع نفتی لبنان است.

«سید حسن نصرالله»، دبیرکل حزب الله لبنان روز 17 فوریه با بیان اینکه آمریکا از منازعه نفتی اسرائیل با کشورهای سوریه و لبنان حمایت می کند، تاکید کرد که درگیری های مرزی امروزه، مرزهای دریایی است نه مرزهای زمینی.

در گزارش «چتم هاووس» تاکید شده است که این اقدام رژیم اسرائیل افزوده شدن منابع نفتی و گازی بر دیگر علل تنش‌ های ژئوپلیتیکی بین لبنان و اسرائیل خواهد شد.

رژیم صهیونیستی همواره با نقض حاکمیت لبنان، به خاک این کشور تجاوز می کند که این اقدام نقض آشکار قطعنامه 1701 شورای امنیت است که در سال 2006 تصویب شد.

به گفته وزیر دفاع لبنان، رژیم اسرائیل بیش از 158 بار قطعنامه 1701 را نقض کرد.

موضوع دیگر این است که تنش آفرینی رژیم صهیونیستی حتی با واکنش شرکت ‏های بین المللی انرژی نیز مواجه شد. 

در همین راستا، روزنامه لبنانی الجمهوریه در شماره روز 17 فوریه 2018 خود به نقل از یک سفیر غربی در بیروت نوشت:

"بعد از ادعاهای آویگدور لیبرمن، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در مورد بلوک 9 نفتی لبنان و واکنش جدی مقامات و مقاومت لبنان به این ادعاها، شرکت های نفتی که در توسعه میدان های نفتی فلسطین اشغالی در مدیترانه مشارکت دارند به مقامات تل آویو هشدار داده اند هرگونه تنش، بر کار این شرکت ها تاثیر می گذارد و باعت انصراف آنها از ادامه کار می‌شود."

اگرچه لیبرمن تاکید کرد که اسرائیل به دنبال جنگ با لبنان نیست، اما حزب الله لبنان معتقد است که رژیم صهیونیستی با طرح ادعاهای نفتی در پی «تجاوزی جدید» به لبنان است و این می تواند زمینه جنگی جدید را فراهم کند.

نویسنده: سیدرضی عمادی

116/110

بیشتر بخوانید:

میشل عون: امریکا جلوی تجاوز اسرائیل به لبنان را بگیرد

 میشل عون: لبنان در صورت تجاوز اسرائیل، از خاک خود دفاع می کند

سعد حریری: اتحاد در برابر اسرائیل موضع همیشگی لبنان است