پایگاه اینترنتی اندیشکده آمریکایی «رند» در گزارشی با عنوان «آگاه سازی رهبران دولت جدید» ، پنج چالش اصلی امنیت ملی آمریکا پیش روی دولت جدید این کشور را برشمرده است:
کره شمالی هسته ای: به نظر می رسد که کره شمالی به سرعت در حال تولید تسلیحات هسته ای است. جدیدترین تخمین ها حکایت از آن دارد که کره شمالی بین سال های 2020 تا 2025 قابلیت عملیاتی سازی موشک های هسته ای خود را پیدا خواهد کرد.
فصل جدید روابط با روسیه: در دهه گذشته، روسیه ارتش خود را تجهیز کرده، به دو کشور همسایه خود حمله کرده، در سوریه در حمایت از بشار اسد وارد جنگ شده و با تسلیحات هسته ای، تهاجم هوایی و مانورهای نظامی ناتو را تهدید کرده است.
مبارزه با داعش: دولت اسلامی در شام (ISIL)، که با عناوینی چون دولت اسلامی عراق و شام (ISIS)، دولت اسلامی (IS) و داعش نیز از آن نام برده می شود، از فعال ترین گروه های سلفی جهادی است که در خاورمیانه، آفریقا و آسیا اقدامات تروریستی انجام می دهد.
آمریکا و چین؛ رقابت و مشارکت: با وجود اینکه رهبران چین از مقابله و درگیری ابایی ندارند، اما معتقدند که برای دستیابی به ثبات و موفقیت چاره به جز همکاری با آمریکا ندارند.
تهدیدها و فرصت های فضای سایبر: فضای سایبری فرصت هایی را برای نوآوری، تجارت و پشرفت اجتماعی به وجود می آورد، اما مسائل مهم دیگری پیش پای رهبران سیاسی قرار می دهند. مسائلی چون ایمن سازی نقاط ضعف سایبری، تضمین حریم خصوصی و حفاظت از اطلاعات شخصی و همچنین در نظر گرفتن بهره برداری از تسلیحات سایبری به عنوان سرمایه امنیت ملی.
«اندیشکده رند» در سال 1948 با تامین مالی خصوصی و به عنوان موسسهای غیر انتفاعی تاسیس شد دارای ماهیت نظامی، امنیتی و اطلاعاتی است که بیش تر در حوزه «امنیت ملی» فعالیت می کند و رابطه تنگاتنگی با وزارت دفاع آمریکا به دلایل اشراف در سه حوزه نظامی، امنیتی، اطلاعاتی دارد. به همین دلیل از سوی وزارت دفاع این کشور تغذیه مالی و حتی اطلاعاتی می شود. این اندیشکده علاوه در آمریکا در کشورهای اروپایی نیز حضور دارد و با محوریت «تحقیقات دفاعی و سیاست خارجی» فعالیت می کند.