رئیس جمهور آمریکا که خود را حامل پیام دوستی، امید و عشق مردم آمریکا در سفر به منطقه می داند، بر اهمیت نمادین اولین سفر ش به عنوان رئیس جمهور آمریکا به قلب جهان اسلام تاکید کرد.
رئیس جمهور آمریکا با اشاره به این که مبارزه با تروریسم از نظر وی نزاع میان «خیر و شر» است، از کشورهای اسلامی دعوت کرد قاطعانه با افراط گرایی اسلامی مبارزه کنند. دونالد ترامپ در سخنرانی روز یکشنبه 21 می در برابر سران کشورهایی که بسیاری از آنها پیوسته از طرف سازمانهای بین المللی به نقض حقوق بشر متهم می شوند، از هر گونه انتقاد از وضعیت حقوق بشر در این کشورها خودداری کرد.
البته دلیل این چشم پوشی واضح است. چرا که ترامپ، این تاجر بزرگ آمریکایی در سفرش به عربستان، قراردادهایی به ارزش نزدیک به 500 میلیارد دلار امضا کرد و این رقم کوچکی نیست. بسیاری از منتقدان دولت عربستان این قراردادها را رشوه این کشور به آمریکا دانستهاند که با هدف همراه کردن دولت ترامپ امضا شد.
نگاهی به تحولات درغرب آسیا نشان می دهد که امریکا بازیگر اصلی بحران سازی در منطقه است و این جریان با همکاری عربستان؛ قطر و برخی دیگر از کشورهای منطقه همسو با رژیم صهیونیستی هدایت می شود. از اینروست که در مبارزه ضد تروریستی امریکا در منطقه، هیچ نشانی از خیر دیده نمی شود و هر آنچه بر ملتهای منطقه تحمیل شده شرارت از سوی امریکا و شرکای منطقهای اش است.
اکنون نیز رییس جمهور امریکا با این سخنان عوامفریبانه بدنبال ائلاف سازی تازه ای است که با جریان ایران هراسی پیوند خورده است. محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران روز یکشنبه در پیامی توئیتری و کنایهآمیز به اظهارات ترامپ درعربستان نوشت: «...این اظهارات ترامپ آیا مربوط به سیاست خارجی است و یا اینکه دوشیدن چهارصد و هشتاد میلیارد دلار از عربستان سعودی است؟»
امروزافکارعمومی جهان می داند که حمله امریکا به افغانسان وعراق بعد از حادثه 11 سپتامبر سال 2001 با وعده مبارزه با طالبان و تروریسم و نابودی القاعده و سلاح های کشتار جمعی هیچ خیری برای منطقه نداشت بلکه سبب گسترش نا امنیها و شرارت گروهای تروریستی و افراطی مورد حمایت امریکا و عربستان شد.
نتیجه مبارزه «خیر و شر» امریکا در منطقه مشخص است؛ نه تروریسم از بین رفت و نه امنیت به منطقه بازگشت. داعش نیز بعنوان پدیده جدیدی از تروریسم، منطقه را به جنگ کشاند تا امریکا و عربستان بهتر بتوانند نقشه جدید خاورمیانه را آنگونه که خود می خواهند ترسیم کنند.
از اینرو سخنان ترامپ و اتهام های مشترک ریاض – واشینگتن علیه ایران مقدمه ای برای ماجراجویی های تازه در منطقه اما زیر نقاب تزویر نبرد میان «خیر و شر» است. برخی ناظران البته معتقدند که هم ترامپ و هم پادشاه عربستان هردو به این جوسازیهای کاذب نیاز دارند. در شرایط کنونی؛ ترامپ سعی دارد نظر مخالفان و منتقدان داخلی خود را به سمت سیاست های پول ساز خود برای سرمایه داران امریکا کند وبا رویکردها و تصمیم گیری های جنجالی افکار عمومی را از تمرکز بر اقدامات نسنجیده خود دور کند.
مقام های عربستان هم با دادن رشوه های چند صد میلیارد دلاری تلاش می کنند تکیه گاهی بزعم خود مطمئن بدست آورند؛ که البته چیزی بیش از تکیه بر باد نیست. بدیهی است جمهوری اسلامی ایران با تکیه بر ملتی مقتدر و برخوردارازنظامی دموکراتیک تحت تاثیر ماجراجویی های امریکا در منطقه قرار نخواهد گرفت و قطعا" فرصت تنش سازی را به امریکا و متحدانش در منطقه نخواهد داد.118/111
بیشتر بخوانید:
واکنش رژیم صهیونیستی به توافق تسلیحاتی آمریکا و عربستان
پایان نشست عربی- آمریکایی در عربستان
پاداش «دونالد ترامپ» به مسوولان جنایتکار سعودی
حامیان مالی تروریسم مدعی مبارزه علیه منابع مالی تروریسم/ تحلیل
ترامپ در دیدار با شاه بحرین: رابطه با بحرین به زودی بهبود خواهد یافت