وزارت تجارت چین روز شنبه در بیانیه ای از مخالفت آمریکا با اعطای وضعیت اقتصاد بازار به چین در سازمان تجارت جهانی به شدت ابراز نارضایتی کرد.

«اقتصاد بازار» یک سیستم اقتصادی است که در آن، تولید و توزیع کالاها و خدمات با مکانیزم بازارهای آزاد و توسط سیستم قیمت آزاد هدایت می‌شود.

به گزارش ایران پرس، پکن مخالفت واشنگتن با اعطای وضعیت «اقتصاد بازار» به چین در سازمان تجارت جهانی را کاملا «نامنصفانه» دانست و خاطر نشان کرد مخالفت آمریکا با اعطای این وضعیت به چین در سازمان تجارت جهانی در حالی صورت گرفت که ماده پانزدهم پروتکل عضویت چین در این سازمان بین المللی دسامبر سال گذشته منقضی شد. این ماده به اتحادیه اروپا اجازه می داد چین را به عنوان یک کشور فاقد اقتصاد بازار در نظر بگیرد.

نماینده آمریکا در سازمان تجارت جهانی روز شنبه به منظور مقابله با انبوه واردات کالاهای ارزان قیمت چینی و حمایت از صنایع داخلی آمریکا، با ارائه یک سند حقوقی مفصل از حق کشورش برای به رسمیت نشناختن چین به عنوان یک کشور واجد اقتصاد بازار دفاع کرد.اتحادیه اروپا و ژاپن نیز به همراه برخی کشورهای دیگر با درخواست چین برای شناخته شدن به عنوان اقتصاد بازار در سازمان تجارت جهانی مخالفت کردند.

بدین ترتیب چین همچنان مشمول جریمه‌ها و تنبیه‌های تجاری دشواری خواهد بود.

کمیسیون اروپا از اواسط ژانویه گذشته گفتگوهایی را آغاز کرد تا مشخص کند که آیا می توان به چین وضعیت اقتصاد بازار را اعطا کرد. دولت آمریکا همواره در این زمینه به اتحادیه اروپا فشار می آورد تا از چنین کاری خودداری کند. چین در سال 2001 به سازمان جهانی تجارت ملحق شد اما سازمان یادشده اقتصاد چین را یک اقتصاد مبتنی بر بازار تشخیص نداد بنابراین پانزده سال به این کشور فرصت داد تا خود را با شرایط و معیارهای اقتصاد بازار وفق دهد.

این اقدام آمریکا علیه چین، تنش تجاری بین دوکشور را افزایش خواهد داد.117

ترامپ؛ تهدیدی بزرگ برای تجارت جهانی