ایران پرس - برگزاری هفتمین دور مذاکرات سوری-سوری در ژنو تنها یک روز پس از موافقت آمریکا با آتش بس در جنوب سوریه بیانگر به وجود آمدن نوعی همسویی میان بازیگران خارجی معارض در بحران سوریه است.

همزمان با پایان عملیات موصل و آزادسازی کامل این شهر از اشغال تروریسم داعشی، جنگ تروریستی در سوریه نیز به گونه ای پیش می رود که هر روز روند تضعیف گروههای تروریستی در این کشور شدت می گیرد.

ارتش سوریه و متحدان آن پس از آزادسازی کامل حلب در صدد آزادسازی سایر مناطق به خصوص رقه از اشغال تروریستهای داعش هستند.

این پیروزی ها، دولت جدید آمریکا را نیز به این نتیجه رساند که پایان دادن به بحران سوریه از طریق تقویت گروههای تروریستی فعال در این کشور امکان پذیر نیست بلکه برای خروج آبرومندانه از این بحران باید از یک سو با محور روسیه، جمهوری اسلامی ایران، مقاومت و سوریه در مبارزه با تروریسم همسو شود و یا دست کم کارشکنی نکند و از سوی دیگر در مذاکرات سوری-سوری نیز مانع تراشی نکند.

از این رو، چرخشی در مواضع آمریکا درباره سوریه ایجاد شده و واشنگتن با ایجاد آتش بس در جنوب سوریه موافقت کرده و همزمان بر شمار نیروهای نظامی آمریکا در مرزهای سوریه و اردن افزوده شده است.

در همین راستا، طی روزهای اخیر بیش از 150 خودروی نظامی آمریکا وارد سوریه شده و تحرکات نظامی آمریکا در مرز سوریه و اردن نیز افزایش یافته است.

دلایل همسویی آمریکا در بحران سوریه

درباره علل این چرخش و به نوعی همسویی آمریکا در بحران سوریه به دو دلیل مهم می توان اشاره کرد.

نخستین عامل مربوط به تامین امنیت اسرائیل است.

در همین خصوص، «ناصر قندیل»، تحلیلگر لبنانی در یادداشتی که روزنامه البناء لبنان منتشر کرد با اشاره به چرخش مواضع آمریکا درباره سوریه، نوشت: «آمریکا گزینه آتش بس در جنوب سوریه را مطرح کرد زیرا به دغدغه اسرائیل و امنیت آن مرتبط است و می تواند ایران را از مرزهای سوریه با سرزمین های اشغالی دور کند.»

دومین عامل مربوط به نگرانی از بازگشت تروریستها به موطن آنها است.

در همین راستا، «عمار عبدالغنی» در یادداشتی برای روزنامه الوطن سوریه نوشت: «تحولات میدانی سوریه و پیروزی های علیه تروریسم در عراق به آمریکا فهماند که تروریستها این روزها به کشورهایی که از آنجا آمده اند بازخواهند گشت و باید برای مبارزه با تروریسم همکاری سریع و جدی داشته باشد قبل از آنکه آتشی که به جان ملت سوریه افتاده مردم اروپا و آمریکا را نیز در نوردد.»

موضوع دیگر نیز این است که همزمان با تلاش جدی تر و یا کم شدن کارشکنی بازیگران معارض سوریه در مبارزه با تروریسم، هفتمین دور مذاکرات ژنو نیز از روز دهم جولای زیر نظر سازمان ملل متحد آغاز شد و روز گذشته 15 جولای نیز پایان یافت.

این دور از مذاکرات نیز درباره تدوین قانون اساسی جدید، حکومت انتقالی، برگزاری انتخابات و مبارزه با تروریسم بود؛ اما نکته مهم این است که هفتمین دور مذاکرات ژنو تنها یک روز پس از اجرایی شدن آتش بس در سه استان جنوبی سوریه برگزار شد.

این در حالی است که در دورهای پیشین، قبل از آغاز مذاکرات همواره جنگ و درگیری در داخل سوریه روند افزایشی داشته است.

نتیجه اینکه؛ کم شدن کارشکنی بازیگران معارض در بحران سوریه می تواند امیدواری ها برای شکست تروریستها در این کشور را افزایش دهد اما این هدف مشروط به این است که مواضع آمریکا بار دیگر در جهت مانع تراشی در مسیر مبارزه با تروریسم تغییر نکند.115/111

بیشتر بخوانید:

گزینه های پیش روی آمریکا در سوریه/ نسخه آمریکا برای سوریه

آمریکا به دنبال تجزیه سوریه است / توافق با کردها برای ایجاد منطقه خودمختار در شمال سوریه

تیلرسون: حمله آمریکا به سوریه به هیچ وجه به منزله تغییر سیاستهای آمریکا نخواهد بود