ایران پرس- سردار سرلشکر پاسدار "محمد باقری" رئیس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران به دعوت ارتشبد "سرگئی شویگو" Sergey Shoygu وزیر دفاع روسیه، در صدر هیأتی عالی‌رتبه نظامی به روسیه سفر کرده است.

سرلشکر باقری علاوه بر دیدار و مذاکره با وزیر دفاع و دیگر مقامات نظامی روسیه، در نشست سه‌جانبه رئیسان جمهوری ایران، روسیه و ترکیه با محور مقابله با تروریسم که در سوچی روسیه تشکیل می‌شود، شرکت می‌کند.

چهارمین نشست سران ایران، روسیه و ترکیه برای پیگری تحولات سوریه در چارچوب "روند آستانه" در سوچی برگزار می‌شود. درهمین چارچوب، "حسن روحانی" رئیس جمهوری اسلامی ایران روز پنجشنبه در روسیه است.

رئیسان جمهوری اسلامی ایران، روسیه و ترکیه در نشست سوچی آخرین تحولات میدانی و سیاسی سوریه را در چارچوب تداوم موفقیت روند آستانه پیگیری خواهند کرد.

پیش از این، نخستین نشست سه‌جانبه سران ایران، روسیه و ترکیه 22 نوامبر 2017 در سوچی، دومین نشست آن چهارم آوریل 2018 در آنکارا و سومین نشست رئیسان جمهوری ایران، روسیه و ترکیه هفتم سپتامبر 2018 در تهران برگزار شد.  

برگزاری هر یک از این نشست‌ها، روند آستانه را چند گام به جلو برده است. مذاکرات موسوم به روند آستانه از ژانویه 2017 با ابتکار جمهوری اسلامی ایران و همکاری روسیه و ترکیه، باهدف برقراری صلح در سوریه آغاز شده است. این فرایند تاکنون موفقیت‌های چشمگیری داشته است.

ایجاد مناطق کاهش تنش در سوریه برای جلوگیری از بحران انسانی و تسریع در مسیر مبارزه با تروریسم و همچنین توافق برای برگزاری نخستین نشست کمیته قانونی اساسی سوریه در اوایل سال 2019 ازجمله پیشرفت‌های روند آستانه است.  

روند آستانه، فرایندی سیاسی خارج از اراده مستقیم آمریکاست و همین مساله همکاری‌های سه‌جانبه ایران، روسیه و ترکیه در سوریه را با موفقیت و پیشرفت رو به‌رو کرده است.     

وضعیت کنونی سوریه که تحولات میدانی آن به سمت پایان کار تروریست‌ها در این کشور پیش می‌رود و همزمان در صحنه سیاسی، کشورهای مختلف عربی برای بازگشایی سفارت خود در دمشق و بازگشت سوریه به اتحادیه‌عرب تلاش می‌کنند، برآیند روند آستانه است.

در این میان، نقش روسیه و جمهوری اسلامی ایران بیش از دیگر کشورها در تحولات سوریه پررنگ است. تهران و مسکو با حمایت از دولت بشار اسد و کمک نظامی و مستشاری به نظامیان سوریه، خطر تروریسم را از این کشور دور کردند.

درهمین زمینه، "استانیسلاو پریتچین"  Stanislav Pritchin رئیس مرکز مطالعات آسیا و قفقاز انستیتو شرق شناسی آکادمی علوم روسیه معتقد است: ایران و روسیه در تامین امنیت سوریه و کمک به ارتش این کشور در پاکسازی مناطق مختلف از وجود تروریست‌های مورد حمایت برخی کشورها ازجمله آمریکا نقش مهمی دارند.   

همکاری سازنده ایران و روسیه در سوریه معادلات میدانی و سیاسی در این کشور را به نفع دولت بشار اسد تغییر داده است و نتیجه این همکاری بازگشت یکی پس از دیگری کشورهای عربی به دمشق و بازگشایی سفارت خود در سوریه است.

همکاری مشترک ایران و روسیه در مبارزه با تروریسم و تضعیف این پدیده شوم در منطقه غرب آسیا، نشان از اهمیت همکاری‌های تهران و مسکو در این بخش دارد.

ریشه‌کنی کامل تروریسم در سوریه و به طور کلی در منطقه غرب آسیا، تداوم همکاری‌های ایران و روسیه را می‌طلبد. همزمانی سفر سردار سرلشکر باقری و رئیس جمهوری اسلامی ایران به روسیه و شرکت در نشست سوچی، نشان‌دهنده تاثیرگذاری همکاری راهبردی دو کشور در منطقه غرب آسیاست.118

نویسنده: علی‌کرمی

بیشتر بخوانید:

سفر سرلشکر باقری به روسیه

سرلشکر باقری: نشست‌ورشو تاثیری در قدرت ایران ندارد

سرلشکر باقری: توان موشکی ایران قابل مذاکره نیست