به گزارش ایران پرس، «زید رعد الحسین» کمیسر حقوق بشر سازمان ملل روز جمعه در نشست شورای حقوق بشر این سازمان گفت: رژیم اسرائیل به عنوان نیروی اشغالگر در بی توجهی به وضع ساکنان غزه، قوانین بین المللی را نقض کرده است.
رعد الحسین افزود: اسرائیل بر اساس قوانین بین المللی به عنوان نیروی اشغالگر ملزم به حمایت از ساکنان نوار غزه است، اما اهالی غزه در منطقه ای فقیرنشین در محاصره نیروهای اسرائیلی قرار گرفته اند.
رعدالحسین اظهار داشت: فلسطینی ها از حقوق مسلم و اولیه خود محروم می شوند حال آن که اگر اشغالگری در فلسطین پایان یابد، ناامنی ها نیز از بین خواهد رفت.
رعدالحسین همچنین با اشاره به جنایات اخیر نظامیان اسرائیلی در مرز نوار غزه اعلام کرد: بسیاری از مردم که کاملاً غیرمسلح بودند از پشت سر، سینه، سر و دست و پا با گلوله های واقعی جنگی هدف قرار گرفته اند.
رعدالحسین افزود: اسرائیلی ها همچنین از گلوله های فولادیِ پوشیده شده با پلاستیک استفاده کرده اند.
حمایت اعضای شورای حقوق بشر سازمان ملل از مردم غزه
نمایندگان کشورهای عضو شورای حقوق بشر سازمان ملل ضمن مخالفت با انتقال سفارت آمریکا به قدس، تحقیقات مستقل درباره جنایات اخیر رژیم اسرائیل در غزه را خواستار شدند.
نمایندگان ایرلند، روسیه، کویت و سوئد کشتار معترضان غزه را به دست نظامیان غاصب اسرائیل محکوم کردند.
نماینده ایرلند در نشست روز جمعه شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو گفت: مردم ایرلند عمیقا از وقایع اخیر در غزه شوکه شدند و معتقدند قربانیان این کشتارها، تهدیدی برای رژیم اسرائیل نبودند.
نماینده روسیه نیز گفت: این کشور قاطعانه اقدام اسرائیل از جمله سرکوب وحشیانه معترضان را محکوم می کند و معتقد است گشایش سفارت آمریکا در قدس باعث تنش های بیشتر است و به روند صلح صدمه می زند.
نماینده کویت هم گفت: مردم جهان به سازمان ملل چشم دوخته اند تا در خصوص جنایات رژیم اسرائیل در غزه وارد عمل شود و اکنون اعتبار شورای حقوق بشر بیش از هر زمان دیگری در خطر است.
نماینده سوئد نیز از رژیم اسرائیل خواست به حق برپایی اعتراضات صلح آمیز احترام بگذارد.
نماینده فرانسه در نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل هم بر مخالفت پاریس با انتقال سفارت آمریکا به قدس تاکید کرد.
در پایان جلسه امروز شورای حقوق بشر سازمان ملل که در ژنو سوییس برگزار شد، 29 کشور عضو به این مصوبه رای آری، 14 کشور رای ممتنع و 2 کشور آمریکا و استرالیا رای خیر دادند.
ماموریت این کمیسیون بررسی ارتکاب جنایات جنگی به وسیله رژیم صهیونیستی در برخورد با تظاهرات فلسطینیان در مرز غزه و سرزمین های اشغالی می باشد.
بر اساس این گزارش، در روز دوشنبه (14 می)، همزمان با مراسم انتقال سفارت آمریکا به قدساشغالی، در حمله نظامیان اسرائیلی به تظاهر کنندگان فلسطینی، 63 تن شهید و حدود سه هزار نفر زخمی شدند.
در همین حال راهپیمایی بزرگ «حق بازگشت» در نوار غزه از روز 10 فروردین شروع شده و تاکنون ادامه داشته است.
هدف ساکنان غزه تاکید بر قطعنامه 194 شورای امنیت سازمان ملل است که در بند 11 آن حق بازگشت آوارگان فلسطینی به سرزمین شان به رسمیت شناخته شده است.
ماموران رژیم صهیونیستی درهفته های گذشته با سرکوب مسلمانان فلسطین تاکنون دهها تن را شهید و بیش ازهزاران نفر را زخمی کردند.
14 می 2018 مصادف با هفتادمین سالگرد اخراج صدها هزار فلسطینی از سرزمین شان و 15 می هفتادمین سال شکل گیری رژیم جعلی اسرائیل «روز نکبت» است.
133/116
بیشتر بخوانید:
فراخوان تظاهرات میلیونی فلسطینیان ضد انتقال سفارت آمریکا به قدس+ ویدئو
زخمی شدن 11 نفر در تظاهرات ساکنان غزه در حمایت از قدس