وی در این سفر قصد دارد با روون ریولین رییس رژیم صهیونیستی و بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر این رژیم دیدار کند.
سفر به فلسطین اشغالی در نخستین ماه های استقرار روسای جمهوری امریکا در کاخ سفید، عموما یک سنت دیرینه است.
روسای جمهوری امریکا با انجام چنین سفرهایی تلاش کرده اند تا حمایت بی چون و چرای خود را از رژیم صهیونیستی اعلام کنند. از دید روسای جمهوری امریکا، هیچ موضوعی به اندازه پشتیبانی این کشور از اسراییل آشکار و روشن نیست؛ حتی اگر این پشتیبانی ها و حمایت ها نیز به منافع ملی امریکا لطمه وارد سازد.
دونالد ترامپ نیز همچون دیگر اسلاف خود، در نمایش حمایت از رژیم صهیونیستی کوتاهی نکرده است.
وی در جریان رقابت های انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته امریکا، حتی از دیگر روسای جمهوری امریکا سبقت گرفت و سیاست دیرینه تشکیل دو دولت در سرزمین فلسطین را کنار گذاشت و قول داد که سفارت آمریکا را از تل آویو به بیت المقدس منتقل کند.
ترامپ همچنین سیاست واشنگتن را برای آنچه تحمیل صلح به طرف های اسراییلی و فلسطینی خوانده می شود، مورد انتقاد قرار داد و وعده داد اسراییل را بابت ادامه ساخت شهرک های صهیونیست نشین در سرزمین های اشغالی فلسطین سرزنش نخواهد کرد.
این اظهارات که با خرسندی آشکار مقامات رژیم صهیونیستی همراه شد، چشم انداز خاتمه یافتن مناقشه دیرینه غرب آسیا و حول محور اشغالگری خاک فلسطین را به شدت تیره و تار کرد.
البته همچون بسیاری دیگر از وعده های ترامپ که نادیده گرفته شده، برخی از وعده های رییس جمهوری امریکا در قبال اسراییل نیز به دلیل خشم گسترده مسلمانان موقتا به کنار گذاشته شده است.
به عنوان مثال، پس از هشدارهای شدید جامعه جهانی، بویژه مسلمانان جهان در خصوص انتقال احتمالی سفارت امریکا از بیت المقدس به تل آویو، ترامپ آشکارا گفت فعلا چنین قصدی ندارد. همچنین گفته می شود که ترامپ در نخستین سفر خود به فلسطین اشغالی در مقام ریاست جمهوری امریکا قصد ندارد انتقال سفارت امریکا به بیت المقدس را اعلام کند.
این تصمیم با دلخوری مقامات اسراییلی مواجه شده است که به عملی شدن آرزوی دیرینه خود برای بدل ساختن بیت المقدس به پایتخت ابدی اسراییل دلخوش کرده بودند.
با این حال، قابل پیش بینی است که دونالد ترامپ همچون دیگر روسای جمهوری امریکا، بر همکاری های نظامی - امنیتی با صهیونیست ها افزوده و تسلیحات بیشتری را در اختیار اسراییل قرار دهد. همچنین انتظار می رود، حملات لفظی ترامپ علیه جمهوری اسلامی ایران و جبهه مقاومت در غرب آسیا که در سفر به ریاض بالا گرفت، در تل آویو نیز ادامه یابد.
دولت امریکا در تلاش است با دامن زدن به ایران هراسی در منطقه و طرح اتهاماتی همچون به اصطلاح اقدامات تنش زای ایران و حمایت های تهران از تروریسم، میان ریاض و تل آویو پل برقرار سازد و عربستان را به صلح با رژیم اشغالگر قدس وادار نمایند.
از نظر امریکایی ها، آشتی میان رژیم آل سعود و رژیم صهیونیستی، دروازه صلح اعراب با اسراییل، حل معضل دیرینه فلسطین و مقابله با قدرت منطقه ای ایران است.
این در حالی است که پیشینیان ترامپ از زمان هری ترومن در دهه 1950 تاکنون همواره تلاش کرده اند که طرح های جدیدی را برای منطقه غرب آسیا به اجرا در آورند که از یکسو، موقعیت امریکا را در منطقه تقویت بخشد و از سوی دیگر موجب مشروعیت برای اسراییل شود.
با این حال، این طرح ها یکی پس از دیگری شکست خورده است. گرچه در این فاصله، برخی از کشورهای عربی با اسراییل صلح کرده اند و اسراییل نیز جنگ های جدیدی را به منطقه تحمیل کرده است؛ اما این اتفاقات سبب نشده است تا از مشکلات امریکا، اسراییل و اعراب به محوریت عربستان در منطقه غرب آسیا کاسته شود. از این رو می توان پیش بینی کرد که نمایش تبلیغاتی ترامپ در عربستان و اسراییل نیز به سرنوشت نمایش تبلیغاتی دیگر روسای جمهوری امریکا دچار شود. 113/116
بیشتربخوانید:
امیرعبداللهیان: سفر ترامپ به منطقه در راستای تلاش برای تضمین امنیت تل آویو است
حادثه در تل آویو، همزمان با سفر ترامپ به سرزمین های اشغالی
ترامپ: انتقال سفارتخانه آمریکا از تل آویو کار مشکلی است