«کریم النوری» با هشدار نسبت به تبعات ادامه حضور نظامی آمریکا در عراق افزود، حضور نظامی آمریکا در عراق از سال 2003 تا به امروز، عامل اصلی برای رشد گروه تروریستی داعش و جذب تروریست ها از سراسر دنیا به سمت عراق بوده است.
حضور نظامی آمریکا در عراق که تعداد آنها به حدود نُه هزار نفر می رسد ، افکارعمومی عراق را نگران کرده است . نیروهای آمریکایی که در سال 2011 به علت ناکامی های مکرر در برابر مقاومت و فشار مردم عراق ، مجبور به ترک خاک این کشور شده بودند در سال 2014 به بهانه مبارزه با داعش در صدر یک ائتلاف به اصطلاح بین المللی بار دیگر وارد این کشور شدند . مقامات آمریکایی به انحاء مختلف درصدد ادامه حضور خود در عراق در دوران پسا داعش است و از اینرو اعلام کرده اند که علیرغم شکست داعش نیروهای خود را از این کشور خارج نخواهند کرد . سیاست جدید آمریکا در این کشور برای تثیبت حضور نظامی و به حاشیه رانی برخی از گروه های سیاسی در دوران پسا داعش می تواند آغازگر بحرانی جدید در عراق باشد.
آمریکا درصدد است بر خرابه های داعش در عراق حضور نظامی و سیاسی خود را تثبیت نماید. ائتلاف آمریکایی به اصطلاح ضد تروریسم نه تنها به تشکیلاتی جهت کشتار مردم و نیروهای ارتش در سوریه و عراق تبدیل شده است و اقداماتش خلل جدی را در روند مبارزه با تروریسم ایجاد کرده است بلکه به تشکیلاتی خالق و حامی گروههای تروریستی در منطقه تبدیل شده است. در این زمینه «هیلاری کلینتون»، وزیر خارجه اسبق آمریکا در کتاب «انتخاب های سخت» به صراحت اذعان می کند که «ما خودمان داعش را ساختیم».
اهداف و اقدامات ائتلاف متجاوز آمریکایی، تکمیل کننده نقش گروه های تروریستی در تخریب عراق و طولانی کردن جنگ و بحران در این کشور بوده است و این بر نگرانی ها از تداوم تحرکات مشکوک و مغرضانه آن افزوده است. در چنین فضایی است که مقامات عراقی بارها خواهان تحقیق کامل دربارۀ مداخلات آمریکا درعراق بویژه تجاوز سال 2003 آمریکا به کشورشان شده اند. مقامات عراقی معتقدند که مداخله آمریکا در عراق درها را به روی همه گروههای تروریستی از سرتاسر جهان برای ورود به این کشور گشود. آمریکا و انگلیس در سال 2003 میلادی به بهانۀ اینکه رژیم صدام سلاحهای کشتار جمعی در اختیار دارد به عراق حمله کردند. عملکرد آمریکایی ها نشان داد که تنها چیزی که آمریکا و انگلیس دنبالش نبودند سلاح های کشتار جمعی عراق بود.
چرا که اولا" آمریکا و انگلیس خود از تجهیز کنندگان رژیم صدام حسین ، دیکتاتور معدوم عراق به سلاح های کشتار جمعی بودند. مداخله نظامی مستقیم آمریکاییها در عراق و اشغال این کشور نه تنها امنیت را برای عراقیها محقق نکرد بلکه بر عکس سبب پیدایش و فعالیت گروههای تروریستی از جمله القاعده و سپس داعش شد. آمریکا حتی پس از خروج نظامیانش از عراق در پایان سال 2011 نیز به توطئه گری در جهت تضعیف دولت مرکزی این کشور ادامه داد . تا جاییکه تروریستهای داعش از ژوئن 2011 وارد مناطق مختلف عراق شدند که این اتفاق با خیانت عناصر عراقی مورد حمایت آمریکا رخ داد.
تحولات منطقه نشان می دهد که هر کجا آمریکا به طور مستقیم دخالت نظامی کرده ، همه چیز نابود شده است و گروههایی ویرانگر از مناطق تحت اشغال آمریکا سر بر آورده اند. چنین واقعیتی نگرانی گسترده عراقی ها را درباره تبعات تداوم حضور نیروهای آمریکایی در این کشور موجب شده است. واکنشهای گسترده در عراق به حضور نظامی آمریکا موید بالا گرفتن احساسات ضد آمریکایی در عراق و تداعی کننده تکرار وقایع سال 2011 است که به اخراج نیروهای آمریکایی از این کشور انجامید.113/111
نویسنده: بیژن نجفی
بیشتر بخوانید:
مخالفت عمار حکیم با حضور نظامی نظامی بیگانگان در عراق
تداوم مداخله گری نظامی آمریکا در سوریه