ساموئل اورتوم استاندار بینوی ضمن تایید این حمله، از دولت نیجریه به دلیل حمایت نکردن از کشاورزان منطقه «تیف» انتقاد کرد و گفت: پیش از این حمله، به مقام های دولتی در خصوص تهدید چوپانان فولانی هشدار داده شده بود.
این چندمین بار در چند ماه اخیر است که حملات قبیله ای در نیجریه قربانی می گیرد.
نیجریه غرق در مشکلات اجتماعی و اقتصادی
اگرچه درگیری های قبیله ای در نیجریه سابقه طولانی دارد اما خشکسالی، کمبود منابع غذا و آب، افزایش اختلافات دینی و مذهبی، تبعیض های دولتی و ناتوانی دولت مرکزی در کنترل اوضاع، انگیزه جنگ های قبیله ای را در این کشور افزایش داده است.
اکنون «استفاده از زمین و منابع آب» چالش جدی در بسیاری از مناطق نیجریه است.
پس از خشکسالی های اخیر و کم شدن خوراک دام، افراد قبایل فولانی روز به روز فقیر تر شده اند؛ این وضع سبب افزایش اعتراض ها و درگیری های قبیله ای در این کشور شده است.
نیجریه با این که منابع غنی نفت و گاز و درآمد صادرات آن ها را دارد، به دلایل مختلفی مانند کاهش قیمت انرژی در بازارهای جهانی، فساد گسترده و فعالیت گسترده باندهای قاچاق، در وضع بد اقتصادی به سر می برد و بسیاری از ساکنان مناطق مختلف این کشور با بیکاری و فقر رو به رو هستند.
ناامنی و فعالیت گروه تروریستی بوکوحرام در مناطق شمالی این کشور نیز دلیل دیگری است که از یک سو سبب کاهش سرمایه گذاری در این کشور و از سوی دیگر انگیزه ای برای اختصاص بخش زیادی از منابع مالی و بودجه نیجریه برای هزینه های نظامی با عنوان مبارزه با بوکوحرام شده است.
«گودوین اوباسکی» یکی از فرماندارهای نیجریه اعلام کرده است 36 فرماندار این کشور با اختصاص یک میلیارد دلار از حساب ویژه نگهداری درآمدهای تولید نفت، برای خریداری تجهیزات امنیتی و لجستیک و جمع آوری اطلاعات، موافقت کرده اند.
برخی کارشناسان، سیاست های تبعیض آمیز دولت نیجریه در سال های اخیر میان قبیله ها و مذاهب مختلف این کشور و ناتوانی دولت مرکزی در کنترل اوضاع این کشور را عامل دیگری در حملات قبیله ای می دانند؛ به طوری که افراد قبایل فولانی معتقدند که دولت نیجریه این قبیله را در حاشیه قرار داده است.
جولان تروریست ها زیرسایه اختلافات قومی و قبیله ای
در این زمینه مداخلات دیگر کشورها با هدف دامن زدن به اختلافات داخلی نیجریه را نیز باید اضافه کرد.
اگرچه بیش از 250 فرقه و قبیله در نیجریه زندگی می کنند اما دامن زدن به اختلافات اکنون به ترفند گروه های تروریستی فعال در این کشور تبدیل شده است؛ به طوری که گروه های تندرو با وعده گرفتن حق قبایل از دولت مرکزی، شماری از افراد قبایل فولانی را جذب خود کرده اند.
چندی پیش محمد بوهاری رئیس جمهوری نیجریه بدون اشاره به ضعف دولت در تامین امنیت قبایل گفت، نباید اجازه داد اقدامات ناخوشایند در این کشور انجام گیرد.134/110
نویسنده: آتوسا دینیاریان
بیشتر بخوانید:
بیانیه جنبش اسلامی نیجریه در محکومیت کشتار مسلمانان در نیجریه
صدها گروگان از اسارت بوکوحرام در نیجریه آزاد شدند
درگیری قبیله ای در شمال نیجریه 50 کشته برجای گذاشت