در این راستا «رابرت او براین» Robert C. O'Brien مشاور امنیت ملی آمریکا، به دولت بریتانیا در زمینه دسترسی شرکت "هوآوی" به اینترنت پرسرعت جی-5 و سرقت اطلاعات طبقهبندی شده این کشور هشدار داد.
"او براین" با اشاره به اینکه چینی ها میخواهند تمام اطلاعات مخفی بریتانیا را یکجا سرقت کنند؛ خواه این اطلاعات مرتبط با اسرار برنامه هستهای یا دستگاههای اطلاعاتی داخلی یا برون مرزی بریتانیا باشد، گفت: برای ما کمی تکاندهنده است که مردم در بریتانیا به هوآوی به عنوان یک گزینه تجاری نگاه میکنند حال ان که جی 5 یک مساله مرتبط با امنیت ملی است.
هواوی یکی از بزرگترین شرکت های ارائهکننده سرویسهای ارتباطی در جهان است که در سال های اخیر با رشد خیره کننده خود و تبدیل شدن به شریک نخست بسیاری از کشورها در حوزه مخابراتی و ارتباطی، به یکی از نگرانی های بزرگ دولت آمریکا تبدیل شده است.
اگرچه آمریکا در دو سال گذشته برای محدود کردن توسعه هواوی در آمریکا و دیگر کشورها اقدامات زیادی انجام داده است اما طی ماه های اخیر و با ادامه جنگ تجاری میان آمریکا و چین، واشنگتن مدعی اقدام این شرکت برای جاسوسی از کشورهای مختلف شده و از آنها خواسته فعالیت هواوی را به ویژه در موضوع اینترنت پرسرعت جی 5 محدود کنند.
در این راستا اعمال فشار بر کشورهایی که از خواست واشنگتن تبعیت نکنند را نیز در دستور کار قرار داده است. این در حالی است که مقامات هواوی مکررا این ادعای آمریکا را رد می کنند.
"لیانگ هوآ" رئیس هوآوی با اشاره به اینکه هرگز از طرف سرویس های اطلاعاتی چین از هواوی خواسته نشد تا جاسوسی کند و چنانچه در آینده نیز چنین درخواستی از هواوی شود،رد می کند، گفت: اصل مهم ما این است که به طور دقیق با قوانین هر کشوری که در آن کار می کنیم، منطبق شویم و چین قانونی ندارد که از شرکت ها بخواهد برای دستگاه های اطلاعاتی این کشور اطلاعات جمع آوری کنند.
با ورود قدرت های بزرگی چون چین به عرصه تجارت جهانی جایگاه کشورها و سهمشان در اقتصاد جهانی کاهش یافته است.
آمارهای اقتصادی از کاهش سهم آمریکا نیز در بازارهای جهانی خبر می دهند.
این موضوع سبب شده تا مقامات کاخ سفید از حربه های مختلف برای تقویت حضور خود در بازارهای جهانی و امتیاز گیری تجاری استفاده کنند، از این رو آمریکا نه تنها درباره چین چنین سیاستی را در پیش گرفته بلکه در عرصه بازار انرژی جهان نیز مداخله کرده به طوری که هفته گذشته با تحریم پروژه خط لوله گاز نورد استریم 2 از روسیه به غرب اروپا، تلاش کرد در روند انجام این پروژه نیز کارشکنی کند.
"خیری کوزان اوغلو" اقتصاد دان و استاد دانشگاه گفت: آمریکا دیگر نمی تواند اهدافش را بر متحدان خود تحمیل کند. متحدان آمریکا چندان گوش به فرمان واشنگتن نیستند چنان که بریتانیا در مساله شرکت هواوی، بر خلاف خواست آمریکا عمل کرد.
اقتصاد جهانی عرصه رقابتی است که کشورهای مختلف با عرضه محصولات و تولیداتشان از نظر نوآوری، کیفیت و قیمت در آن رقابت می کنند.
دراین عرصه اگرچه آمریکا تلاش می کند با حربه های مختلفی چون تحریم، تعرفه و دامن زدن به جنگ تجاری شرایط را به نفع خود تغییر دهد، اما عرصه رقابت جهانی چنین رویکردی را بر نمی تابد از این رو در موضوع هواوی نیز کشورها آمریکا را همراهی نکرده و در راستای منافع خود گام بر می دارند.
نویسنده: آتوسا دینیاریان
133/118
بیشتر بخوانید:
هوآوی و 70شرکت وابسته به آن درفهرست سیاه آمریکا
چین به بازرسی پلیس آمریکا از شرکت «هوآوی» اعتراض کرد