جانسون همچنین مخالفتش را با به اصطلاح طرح «پشتیبان» که به عنوان راه حلی برای مناقشه مربوط به مرز ایرلند شمالی و جمهوری ایرلند طرح شده است، ابراز کرد.
«بوریس جانسون» از محافظهکاران حامی برگزیت خواست تا به «ترزا می» زمان و فضای لازم را برای مذاکره بر سر توافق تجاری با اتحادیه اروپا بدهند.
هر چند وی تاکید کرد که آنها نباید هرگونه تداوم تطبیق بریتانیا با تعرفههای اتحادیه اروپا بعد ازسال ۲۰۲۰ را که عملا بریتانیا را برای مدت نامحدودی درحوزه اتحادیه گمرکی این بلوک حفظ میکند، بپذیرند. جانسون درعین حال فشارها بر ترزا می را با طرح این که وی باید به وعدههایش وفادار بماند، افزایش داد.
از جمله وعده های وی قطع کامل روابط بریتانیا با بازار واحد اروپایی و همچنین ارتباطات در حوزههای دیگر است. جانسون تاکید کرد: بریتانیا نیاز فوری به آزاد شدن از قید و بندهای روابط گمرکی با بروکسل دارد تا اجازه امضای توافق تجارت آزاد با کشورهای سراسر جهان را پیدا کند.
اظهارات جانسون که از مقامات ارشد حزب محافظه کار و از مهمترین هواداران «برگزیت سخت» یعنی خروج کامل بریتانیا از اتحادیه اروپا و قطع همه روابط تجاری و اقتصادی دو جانبه از جمله خروج از اتحادیه گمرکی اروپا است، نشانه ای از وجود دودستگی حتی در داخل حزب محافظه کار و نیز دولت بریتانیا درباره نحوه برخورد با مسائلی است که برگزیت موجب آنها خواهد شد.
در حال حاضر دو مساله بسیار مهم به محور اختلافات تبدیل شده که عبارت از تعیین وضع مرزی بین ایرلند شمالی و جمهوری ایرلند و وضع مبهم روابط آینده تجاری و اقتصادی بریتانیا و اتحادیه اروپا با توجه به ماندن یا نمادن لندن در اتحادیه گمرکی اروپا است.
«ترزا می» نخست وزیر بریتانیا اکنون با وضع بغرنجی مواجه است و به ویژه مساله نحوه روابط لندن و بروکسل در بعد تجاری به معضلی برای وی تبدیل شده است.
چند روز پیش اکثریت کمیته فرعی برگزیت، به طورموقت از پیشنهاد ترزا می برای تمدید انطباق بریتانیا با تعرفههای اتحادیه اروپا بعد از پایان دوره قانونی اجرای برگزیت در دسامبر۲۰۲۰ آن هم در صورتی که فناوریهای دیجیتالی لازم برای نظارت امنیتی در مرزها به موقع آماده نشود، حمایت کرد.
«ترزا می» این طرح را در نشست سران کشورهای اتحادیه اروپا در بلغارستان طرح کرد؛ درحالی که اتحادیه اروپا پیش تر یک طرح «پشتیبان» مشابه با همین طرح را ارائه کرده بود. با این حال این اقدام از سوی حامیان «برگزیت سخت» به عنوان مماشات با اتحادیه اروپا تلقی شد. برخی محافظهکاران حامی برگزیت در بریتانیا چنین طرح پیشنهادی را راهی برای تداوم حضور بریتانیا برای مدتی نامحدود در اتحادیه گمرکی اروپا میدانند.
«مایکل روت» وزیر امور اروپای آلمان معتقد است نبود شفافیت از جانب دولت لندن درباره برگزیت عامل اصلی عقب ماندگی مذاکرات است. اتحادیه اروپا اخیرا با هشدار به دولت بریتانیا درباره پیشرفت اندک در مذاکرات برگزیت، اعلام کرد، زمان به سرعت می گذرد و هنوز دراین خصوص توافقی حاصل نشده است؛ درحالی که لندن معتقد است رسیدن به تعامل و توافق قانونی درباره برگزیت مهمتر از ضرب الاجل است. 110/114
نویسنده: سیدرضا میرطاهر
بیشتر بخوانید:
هشدار اتحادیه اروپا به بریتانیا درباره برگزیت/ تحلیل
اتحادیه اروپا خواستار شفاف سازی بریتانیا پس از برگزیت
رویارویی بانکی لندن-بروکسل در مذاکرات برگزیت
پیامدهای برگزیت بر معیشت روزمره مردم بریتانیا