ایران پرس- میشل بارنیه، رئیس مذاکرات اتحادیه اروپا با برگزیت روز دوشنبه  به بریتانیا هشدار داد، مذاکرات خروج را جدی بگیرد. 

«بارنیه» در آغاز دور سوم مذاکرات برگزیت در دیدار با دیوید دیویس همتای بریتانیایی خود گفت، صادقانه بگویم من بسیار نگران هستم. زمان با سرعت می گذرد و ما باید این مذاکرات را جدی بگیریم. بارنیه که زمانی وزیر خارجه فرانسه و کمیسر اروپا بوده، بر این باور است که پیشنهادات و طرح‌هایی که تاکنون توسط بریتانیا در مذاکرات مطرح شده، نمی‌تواند دشواری های پیچیده در مقابل فرایند خروج را حل و فصل کند.

درمقابل دیویس گفته است، بریتانیا مقالات متعددی درباره خروج بریتانیا تهیه کرده است، اما اروپایی ها معتقدند که  این مقالات بیشتر نگاه لندن را به آینده روابط خود با آن بلوک اروپایی بازتاب می‌دهد  و درباره گفت‌وگوهای جاری مربوط به خروج، یا آنچه به «طلاق» بریتانیا از اتحادیه اروپا معروف شد، بحثی نشده است. 

تاکنون دو دور از مذاکرات برگزیت برگزار شده، اما عملا این مذاکرات هیچ دستاوردی نداشته است. مقامات اتحادیه اروپا معتقدند که مقامات لندن مباحثی غیرعملی و تاحدودی انتزاعی را در مذاکرات مطرح می کنند و حتی از اصطلاح تفکر جادویی برای بریتانیایی ها استفاده کردند. این اصطلاح یک اختلال روانی است که فرد بر این باور است که هر چه فکر کند، به حقیقت می پیوندد. به اعتقاد ناظران سیاسی، اتحادیه اروپا و بریتانیا با اختلافات بنیادی بر سر برگزیت مواجه هستند.

در حالی که اتحادیه اروپا ‌می‌خواهد، همچنان بر روی حقوق شهروندان اروپایی ساکن بریتانیا، تعهدات مالی انگلیس و مرز ایرلند متمرکز بماند. مقامات اروپایی همچنین تاکید دارند که دیوان عدالت اروپا، تنها راه برای تامین و تضمین حقوق شهروندان اروپایی است که در بریتانیای بعد از خروج از اتحادیه اروپا زندگی ‌می‌کنند؛ در مقابل بریتانیا نمی‌خواهد بعد از خروج دیوان عدالت اروپا، هیچ نقشی در این کشور داشته باشد. از نظر اروپایی‌ها هزینه خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا بالغ بر صد میلیارد یورو است در حالی که مقامات لندن آن را کمتر از 40 میلیارد یورو برآورد کرده اند.

این اختلافات در میان محافل سیاسی و رسانه ای داخل بریتانیا نگرانی ایجاد کرده است. در این زمینه، «جان میجر» نخست وزیر محافظه کار پیشین بریتانیا  به ترزا می، نخست وزیر این کشور هشدار داد تا نسبت به دشواری هایی که در جریان خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا مطرح است - واقع بین باشد. 

همچنین به باور «مروین کینگ»، رئیس پیشین بانک مرکزی بریتانیا، دولت ترزا می باید به فکر گزینه ای برای شرایط به نتیجه نرسیدن مذاکرات برگزیت هم باشد. از سوی دیگر به گزارش مرکز ملی آمار و پژوهش ‏های اقتصادی بریتانیا ترس از ‏پیامدهای منفی برگزیت باعث شده، تقاضا برای خرید در بریتانیا کاهش ‏یابد و مردم بیشتر به فکر پس ‏انداز باشند.

‏به طور کلی به نظر می رسد ادامه این شرایط می تواند منجر به یک عدم قطعیت در سطوح مختلف اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی در بریتانیا شود که حتی اتحادیه اروپا نیز به شدت از آن متاثر خواهد بود.118/111

غلامرضا کشاورز

بیشتر بخوانید:

وزیران خارجه اتحادیه اروپا: اتحادیه برای اجرای برجام "تعهد قاطع" دارد

پیش بینی رئیس پیشین اتحادیه اروپا درباره روند خروج انگلیس از این اتحادیه

رئیس کمیسیون اروپا: خروج انگلیس از اتحادیه اروپا یک فاجعه است