به گزارش پارستودی به نقل از روزنامه پولیتیکو؛ اوتینگر در سخنانی گفت در صورتی که دولت پوپولیست ایتالیا درخصوص موضوع اختلاف بر سر مهاجرت، حاضر به پرداخت سهم خود به خزانه اتحادیه اروپا نشود، این اتحادیه تحریمهای سنگینی را ضد رُم وضع خواهد کرد.
تهدید ایتالیا و انتقاد و واکنش شدید اوتینگر به این کشور عضو اتحادیهاروپا، به اختلاف و شکاف ایجاد شده در این اتحادیه بر سر موضوع مهاجرت دامن زد.
این اختلاف از زمانی آغاز شد که کشتی "دیچیوتی" (Diciotti) که حامل حدود 500 پناهجو بود، به مدت چهار روز در ساحل سیسیل پهلو گرفت.
بنا به گزارش موسسه بشردوستانه "اینترساس" (Intersos) که کارکنان آن در منطقه حضور داشتند، دولت ایتالیا که متشکل از دو حزب راستگرای "لیگ" و جنبش "پنج ستاره" است، اعلام کرد تا زمانی که دیگر اعضای اتحادیه اروپا با پذیرش این مهاجران که بیشتر آنها از کشورهای اریتره، سوریه و بنگلادش هستند، مواقت نکنند، این افراد حق ورود به خاک ایتالیا را ندارند.
روز پنجشنبه "لوئیجی دی مایو" (Luigi Di Maio) معاون نخست وزیر ایتالیا و رهبر جنبش "پنج ستاره" این کشور گفت: در صورتی که توافق بر سر تقسیم این پناهندگان به دست نیاید، این حزب با پرداخت 20 میلیارد یورو به اتحادیه اروپا موافقت نمیکند.
این سخنان دی مایو واکنش شدید اوتینگر را درپی داشت به نحوی که در توییتی، ایتالیا را به نقض قوانین اتحادیه اروپا متهم و تاکید کرد، همه اعضای این اتحادیه باید به قوانین و ارزشهای اتحادیه پایبند باشند.
معاون نخست وزیر ایتالیا تهدید خود را با برگزاری نشست مسئولان دوازده کشور عضو اتحادیه اروپا مرتبط دانست که قرار بود فردای آن روز یعنی روز جمعه برگزار شود.
این نشست با موضوع مهاجرت روز جمعه در بروکسل برگزار شد اما هیچ توافقی در بر نداشت. این در حالی است که کمیسیون اتحادیه اروپا تاکید کرده بود که قرار نبود در این نشست تصمیمی اتخاذ شود.
به گفته مسئولان اتحادیه اروپا، این نشست باهدف بررسی موضوعات مربوط به سیاست عمومی برگزار شده بود و نَه به دلیل کشتی پهلو گرفته در سیسیل.
به گفته یک دیپلمات اتحادیهاروپا که خواست نامش فاش نشود، نماینده ایتالیا در این نشست سعی کرد تا موضوع جلسه را به سوی مساله پناهجویان بکشاند اما موفق به انجام این کار نشد.
به گفته این دیپلمات اروپایی، میزان اختلاف و شکاف در این نشست به قدری زیاد بود که با وجود تصمیم قبلی برای انتشار یک بیانیه در پایان این نشست، چنین کاری ممکن نشد.
از سوی دیگر، در داخل دولت ایتالیا نیز اختلاف زیادی بر سر تهدید انجام شده درخصوص بودجه وجود دارد. "جوزپه کونته" نخست وزیر ایتالیا در پیامی که در صفحه فیسبوک خود منتشر کرد، به نتیجه نشست بروکسل به تندی واکنش نشان داد و گفت ایتالیا عواقب این نشست را به اتحادیهاروپا نشان خواهد داد.
"انزو موآورو" (Enzo Moavero) وزیر خارجه و همکاری بینالمللی ایتالیا در سخنانی در شهر "ریمینی" گفت: مشارکت در پرداخت هزینههای اتحادیه اروپا و پرداخت سهم کشورهای عضو در بودجه این اتحادیه، وظیفه قانونی هر یک از این اعضا است.
"متیو سالوینی" وزیر کشور و رهبر حزب "لیگ" ایتالیا گفت که وی درخصوص موضوع مهاجرت و پناهجویان، طرفدار سیاست استرالیا در این خصوص مبنی بر بازگرداندن پناهجویان و مهاجران حتی پیش از شناسایی آنهاست.
این در حالی است که این طرح مغایر با قوانین بینالمللی از جمله کنوانسیون 1951 سازمان ملل متحد درخصوص مهاجران است.
مترجم: زهره خزائی
بیشتر بخوانید:
پیامد بحران پناهجویان؛ عمیقتر شدن شکافها در اتحادیهاروپا/ تحلیل
مرحلهجدید بحران پناهجویان؛ کمکهای ایتالیا به اتحادیهاروپا قطع شد