ایران پرس- در پی توافق دولت ونزوئلا و مخالفان برای حل اختلافات پای میز مذاکره، «ساموئل مونکادا» Samuel Moncada نماینده ونزوئلا در سازمان ملل متحد هشدار داد، دولت «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا و هم پیمانانش همچنان تلاش می کنند در مسیر پایان دادن به بحران سیاسی در ونزوئلا از طریق مذاکرات صلح، کارشکنی کنند.

واشنگتن مدتهاست با حمایت از مخالفان، درصدد برکناری «نیکلاس مادورو» رئیس جمهوری ونزوئلا است.

اجرای سیاست های تحریمی، کمک به انجام چندین کودتا برای برکناری مادورو و انجام اقدامات خرابکارانه در نیروگاه اصلی برق که به خاموشی گسترده در ونزوئلا انجامید، از جمله سیاست های تخریبی واشنگتن علیه ونزوئلا است که تاکنون نتیجه بخش نبوده است.

مقامات واشنگتن همچنین از تهدید نظامی ونزوئلا پس از ناکارآمدی سیاست هایشان سخن گفته اند. این در حالی است که نیکلاس مادورو رییس جمهوری ونزوئلا و دولت این کشور خواستار حل اختلافات پای میز مذاکره هستند.

«دیوس دادو کابیو» Diosdado Cabello رئیس مجلس موسسان و نفر دوم حزب سوسیالیست متحد ونزوئلا در این زمینه می گوید: "رئیس جمهوری ونزوئلا تاکنون بیش از 600 بار مخالفان را به مذاکره دعوت کرده است."

با ادامه بحران در ونزوئلا و ناکارآمدی حربه های مختلف آمریکا و متحدانش برای سرنگونی دولت قانونی ونزوئلا، مذاکرات دولت و مخالفان ونزوئلا، از ماه مه 2019 به منظور برون رفت این کشور از بن‌بست و بحران سیاسی کنونی آغاز و دو دور از این مذاکرات در اسلو، پایتخت نروژ برگزار شد، اما این مذاکرات با کارشکنی مخالفانی که از سوی واشنگتن حمایت می شوند شکست خورد.

پیشرفت مذاکرات دولت کاراکاس با نمایندگان اپوزیسیون

با این حال تلاش ها برای ادامه مذاکرات ادامه یافت به طوری که «خوان گوایدو» سرکرده مخالفان هفته گذشته با عقب نشینی از مواضع خود، حضور در گفت و گوهای چند جانبه را برای حل اختلافات پذیرفت و دور سوم  مذاکرات برای دستیابی به راه حل سیاسی و پایان دادن به بحران کنونی در ونزوئلا میان نمایندگان دولت قانونی ونزوئلا و مخالفان در «باربادوس» با میانجیگری نروژ، برگزار شد.

در این دور از مذاکرات، طرفین بر تشکیل کمیته دائم مشترک برای ادامه مذاکرات و بررسی راه‌های عبور ونزوئلا از بحران سیاسی کنونی توافق کردند.

اکنون بسیاری از کشورها و نهادهای بین المللی خواهان ادامه مذاکرات برای حل اختلافات و پایان دادن به بحران ونزوئلا پای میز مذاکره هستند. براساس آخرین توافق انجام شد، قرار است این مذاکرات در محورهایی چون اقتصاد، سیاست، فرهنگ و بخش اجتماعی برگزار شود.

مادورو در این زمینه گفت: "بسیار خوش‌بین هستم، زیرا گام به گام در حال پیشرفت و دستیابی به ایجاد صلح، عدم خشونت و گفت‌وگوی سازنده برای ونزوئلا هستیم."

علیرغم این تصمیم، نگرانی ها در مورد کارشکنی های دولت ترامپ در مذاکرات ادامه دارد، زیرا واشنگتن تنها با شکست مذاکرات قادر است به سیاستهای مداخله جویانه خود در ونزوئلا ادامه دهد.

«خورخه آرئاز» Jorge Arreaza وزیر امور خارجه ونزوئلا در این باره می گوید: "پس از شکست همه روش های تهاجمی آمریکا علیه ونزوئلا ، دولت دونالد ترامپ قصد دارد روند مذاکرات سیاسی میان دولت و مخالفان را تخریب کرده و زمان بندی جنگی خود را تحمیل کند."

علیرغم همه تلاش ها و کارشکنی مقامات واشنگتن، به نظر می رسد مخالفان داخلی مادورو نیز دریافته اند که نه تنها سیاست های واشنگتن در ونزوئلا محکوم به شکست است بلکه خود نیز پایگاهی در میان مردم ونزوئلا نداشته و مردم همچنان حامی دولت قانونی مادورو در این کشور هستند.

ازاین رو رویکرد مذاکره و چانه زنی می تواند گزینه و فرصت بهتری باشد؛ با این حال نگرانی ها در مورد تاثیرگذاری منفی واشنگتن و تلاش دولت ترامپ برای شکست گفت و گوهای دولت و مخالفان، بر روند مذاکرات سایه انداخته است.

نویسنده: آتوسا دینیاریان

141/116

بیشتر بخوانید:

تغییر موضع خوان گوایدو درباره مذاکره با نمایندگان دولت ونزوئلا

تاکید بر ادامه مذاکرات برای حل بحران سیاسی ونزوئلا/ تحلیل