"یانگ گوانگ" سخنگوی دفتر امور هنگ کنگ و ماکائو در شورای دولتی چین در نشست خبری در پکن گفت: تصویب این طرح توسط مجلس نمایندگان آمریکا، اقدامی گستاخانه و در راستای مداخله در امور داخلی چین و تحریک و تشویق معترضان این منطقه است.
"گوانگ" افزود، اگر این طرح به قانون تبدیل شود، روابط پکن و واشنگتن را تضعیف و به منافع آمریکا نیز آسیب خواهد زد.
این مقام چینی تصریح کرد، تصویب این طرح بیانگر سیاست های غلط و دوگانه آمریکا و ریاکاری برخی مقامات این کشور درباره حقوق بشر و دموکراسی است.
مجلس نمایندگان آمریکا روزسه شنبه 15 اکتبر، طرح به اصطلاح "معاهده حقوق بشر و دموکراسی سال 2019 هنگ کنگ" را تصویب کرد.
حقوق بشر و دموکراسی از ابزارهای آمریکا برای پیشبرد اهداف خود در مناطق مختلف جهان در چند دهه اخیر بوده است.
از شرق تا غرب جهان نمونه های آشکاری وجود دارد که آمریکا به بهانه حمایت از حقوق بشر و دموکراسی دست به اقدامات مداخله جویانه زده است.
در عین حال نمونه های واضحی نیز وجود دارد که آمریکا چشم خود را بر روی نقض حقوق بشر بسته و توتالیتاریسم و استبداد را به نظاره نشسته است.
حمایت آمریکا از جنایات مکرر رژیم صهیونیستی تنها یکی از نمونه هایی است که نشان می دهد شعارهای مقامات آمریکایی در دفاع از حقوق بشر و دموکراسی سرابی بیش نیست.
این پیشینه به شدت مخدوش آمریکا و این کارنامه سیاه واشنگتن در بحث دفاع از حقوق بشر و دموکراسی باعث شده است تا چینی ها نیز بمانند بسیاری از کشورها به این باور برسند که آمریکایی ها با مطرح کردن موضوع دموکراسی و حقوق بشر می خواهند راه را برای مداخله گسترده تر در امور هنگ کنگ که موضوع داخلی چین محسوب می شود، هموار کنند.
"یانگ جونگ" از تحلیلگران مسایل شرق آسیا می گوید : "اگر آمریکا این طرح را تصویب و به قانون تبدیل کند آن زمان می تواند با استناد به همین قانون، چین را به بهانه برخورد با معترضان در هنگ کنگ تحت فشار قرار دهد."
در واقع نگرانی اصلی چین این است که آمریکا می خواهد با چنین طرحی که به اسم دفاع از دموکراسی و حقوق بشر است راه را برای تشدید مداخلات خود در امور داخلی چین هموار کند. رویکردی که می تواند برای اقتصاد شکوفای هنگ کنگ نیز دردسرساز شود.
"کوان مینگ" رئیس تحقیقات شورای توسعه هنگ کنگ می گوید: "ارائه چنین طرح هایی مساله ساز خواهد شد. چرا که مسائل قضایی و حقوقی را در بر می گیرد و بر آینده هنگ کنگ به عنوان یک بازار مالی بزرگ تاثیرات نامطلوبی خواهد داشت. "
هنگ کنگ در ماههای اخیر صحنه تظاهرات هزاران نفر از ساکنان این دولت شهر در اعتراض به لایحه استرداد مجرمان بوده است. با اینحال به باور مقامات چینی تداوم اعتراضات در هنگ کنگ به رغم کنار گذاشتن لایحه استرداد مجرمان از سوی رئیس این منطقه و همچنین کشیده شدن دامنه شعارهای معترضان به موضوعات غیرمرتبط، نشانه دخالت قدرتهای خارجی در این اعتراضات است.
مقامات آمریکایی و اعضای کنگره این کشور در سه ماه اخیر بارها با نادیده گرفتن حاکمیت چین بر هنگ کنگ، اظهارات مداخله جویانه ای را درباره هنگ کنگ مطرح کرده اند.
و حالا تصویب طرح موسوم به "معاهده حقوق بشر و دموکراسی سال 2019 هنگ کنگ" را می توان آخرین نمونه از تلاش های آمریکا برای مداخله در امور داخلی چین با هدف فشار بر این کشور و همچنین کند کردن آهنگ رشد اقتصادی چین است. اگرچه این طرح برای تبدیل به قانون علاوه بر تصویب مجالس سنا و نمایندگان باید به امضای دونالد ترامپ نیز برسد اما آشکار است که شرایط ضد چینی کنونی حاکم بر آمریکا این فرصت را فراهم کرده است تا این مصوبه هر چه سریع تر برای امضا به دست ترامپ برسد. 139/117
نویسنده: محمود بلنداختر
بیشتر بخوانید:
هشدار چین به آمریکا درباره دخالت در امور هنگ کنگ
هشدار چین به آمریکا درخصوص مداخله در امور داخلی هنگ کنگ