به گفته این مقامات، موشکهای نوع «اسام-3 ضد بالستیک» از عرشه زیردریایی آمریکایی مجهز به سپر دفاع موشکی شلیک شدند و با موفقیت به هدف که موشک بالستیک بود اصابت کردند.
به گزارش رسانههای ژاپن، این رزمایش در نزدیکی جزایر هاوایی برگزار شد. ژاپن و آمریکا در سال 1952 پیمان همکاری امنیتی امضا کردند که بر اساس آن آمریکا تامین امنیت ژاپن را برعهده گرفت.
براین اساس، دولت ژاپن از داشتن ارتش و ساخت تجهیزات نظامی منع شده است اما از سالهای اخیر با رشد همه جانبه چین به خصوص نظامی و اقتصادی که موجب نگرانی امریکا به خاطر به خطر افتادن موقعیت جهانی آن شده، راهبرد نظامی واشنگتن در جهت مهار چین بازتعریف شده است.
در این میان آزمایش های موشکی و هسته ای کره شمالی نیز بهانه مناسب را به آمریکا داده است که بیش از پیش بر منطقه شرق آسیا متمرکز شود.
در این خصوص آمریکا دو سیاست راهبردی تقویت حضور نظامی خود و همچنین تقویت موقعیت نظامی متحدینش یعنی ژاپن و کره جنوبی را در پیش گرفته است.
آمریکا حدود هشتاد هزار نیروی نظامی در این دو کشور مستقر کرده است و اخیرا با امضا توافقنامه های امنیتی از جمله با ویتنام درصدد تقویت موقعیت نظامیش درجنوب شرق و شرق آسیا است.
امضای توافقنامه استقرار موشک های آمریکایی «تاد» در کره جنوبی نیز در همین راستا صورت گرفت. در این حال، آمریکا حساب ویژه ای را بر روی ژاپن برای تقویت موقعیت نظامیش باز کرده است.
اول آنکه ژاپن از قدرت تکنولوژیکی بالایی برخوردار است و می تواند همکار مناسبی برای آمریکا برای اجرای طرحهای نظامی باشد.
دوم آنکه ناسیونالیسم افراطی در ژاپن همواره رو در روی چین بوده است و سابقه تاریخی نیز نشان می دهد که ناسیونالیسم افراطی ژاپنی توانسته در برابر قدرت یابی چین بایستند.از اینرو آمریکا در حرکتی حساب شده درصدد است با تقویت موقعیت نظامی ژاپن و تبدیل آن به قدرت نظامی منطقه ای آنرا در برابر چین قرار دهد.
اختلافات دو کشور در دریای چین شرقی و همچنین مساله بردگان جنسی همچنان دوکشور را رو دروی هم قرار داده است و از دیدگاه آمریکا ژاپن می تواند سد راه مناسبی در برابر چین باشد.
زیرا از نظر سرمایه گذاری هم ژاپن دست برتر را در چین دارد و می تواند از این اهرم هم دربرابر چین استفاده کند.از اینرو حضور شینزوآبه نخست وزیر ملی گرای ژاپن در قدرت فرصت مناسبی را برای آمریکا فراهم کرده است تا با همکاری مشترک با ژاپن برای تولید ادوات نظامی و همچنین موشکهای پیشرفته ضد بالستیک از یکسو توکیو را آرام آرام وارد بازار تسلیحاتی کند و از سوی دیگر استقرار آنها را در بلند مدت در ژاپن قابل توجیه کند.
تردیدی نیست رویکر نظامی ژاپن و تقویت همکاری این کشور با آمریکا منطقه شرق آسیا رابیش از بیش به سمت مسابقه تسلیحاتی سوق خواهد داد.
آمریکا با کره جنوبی مکرر اقدام به برگزاری رزمایش می کند و با ژاپن نیز در حال ساخت سلاحها و موشکهای پشرفته نظامی است که می تواند بیش از پیش به التهاب امنیتی در منطقه دامن بزند.
با توجه به اینکه اقتصادهای کشورهای چین -ژاپن و کره جنوبی صادرات محور و مبتنی بر جذب سرمایه های خارجی است بدون تردید ایجاد ناامنی به نفع این کشورها نیست.113/110
بیشتر بخوانید:
آرایش جنگندههای «اف ۳۵» آمریکا در ژاپن
قدرت نمایی ژاپن در برابر چین/تحلیل
تاکید ژاپن بر مذاکرات تجارت آزاد با آمریکا