جشن هفتادمین سال استقلال و رهایی هندوستان از استعمار انگلیس در لال قلعه (قلعه سرخ ) با حضور مقامات لشکری و کشوری، سفرا و دیپلمات های خارجی و شمار زیادی از مردم این کشور برگزار شد.

به گزارش ایران پرس، «نارندرا مودی» نخست وزیر هند در جشن استقلال کشورش گفت: مردم هند با رد افراط گرایی به دنبال زندگی مسالمت آمیز، صلح و دوستی هستند. وی افزود: خشونت، فرقه گرایی و حمله به اقلیت ها به نام مذهب در هند غیر قابل قبول است.

پانزدهم اگوست (24 مرداد) سالروز استقلال هند و رهایی این کشور از سلطه استعمار انگلیس و تشکیل کشوری مستقل در سال 1947 میلادی در شبه قاره هند است که پس از گذر از دوران استعماری، اکنون دارای نظام دموکراسی است. این روز که در هند تعطیل رسمی است و مردم هند با برگزاری ده‌ها آیین مختلف، سالروز استقلال این کشور یک میلیارد و 250 میلیون نفری را گرامی می دارند.

در این روز علاوه بر دولت مرکزی، دولت های ایالتی پرچم ملی این کشور را طی مراسمی خاص در اماکن مشخص به اهتراز درمی آورند و شبکه های تلویزیونی دولتی و خصوصی این مراسم را به صورت زنده پخش می کنند.

مراسم اصلی این روز در شهر دهلی نو پایتخت هند با حضور شخصیت های مختلف برگزار می شود و نخست وزیر پس از برافراشتن پرچم ملی کشور در بنای معروف تاریخی ـلال قلعهـ (قلعه سرخ ) سخنرانی می کند.

ساختمان های دولتی در همه شهرهای هند بویژه دهلی نو و مرکز ایالت ها در این روز چراغانی و آذین بندی می شود نگاهی به سابقه تاریخی نشان می دهد که دولت انگلیس در سال 1947 میلادی به دلایل گوناگون از جمله وضعیت مالی وخیم ناشی از جنک جهانی دوم - فقدان حمایت داخلی و بین المللی و همچنین تشدید مبارزات آزادیخواهی در میان مردم شبه قاره هند تصمیم گرفت که به حکومت استعماری خود در شبه قاره هند خاتمه دهد و قدرت را تا حداکثر ژوئیه سال 1948 به هندی ها واگذار کند.

هند در تاریخ 70ساله خود بر پایه تفکرات مهاتما گاندی و جواهر لعل نهرو توانست به عنوان یک کشور مستقل و قدرتمند در آسیا ظهور کند و با یک میلیارد و 250 میلیون نفر جمعیت به عنوان دومین کشور پرجمعیت دنیا حضوری قدرتمند در عرصه های جهانی داشته باشد.118/110

بیشتر بخوانید:

تصاویر: جشن هفتاد سالگی استقلال هند

شور و شوق پاکستانی ها در آستانه برپایی جشن «روز استقلال» + ویدئو